Avui (25Feb) s’ha celebrat el primer judici d’usurpació contra el Casal Popular de Joves.

Avui (25 Febrer) s’ha celebrat el primer judici d’usurpació contra el Casal Popular de Joves.

Els joves s’enfrontaven a una pena multa d’usurpació de més de 4000 euros.

En motiu del primer judici contra el Casal Popular de Joves, una trentena de persones s’han concentrat a les portes del jutjat per donar suport als imputats.

Durant el judici ha quedat provat que l’edifici al qual van accedir l’octubre de 2011 tres joves per realitzar una acció reivindicativa a favor de la creació d’espais de joves, portava més de 15 anys abandonat. De fet, la propietària ha manifestat que desconeixia la porta d’accès i que no pretenia fer-ne cap tipus d’ús.

En aquest sentit, fins i tot el Ministeri Fiscal s’ha vist obligat a realitzar una qualificació alternativa, proposant una sanció inferior en cas que es desestimés la condemna d’usurpació.

Els tres joves han posat de manifest la tasca del Casal Popular de Joves i la necessitat de crear espais de joves autogestionats, lluny de tutelatges institucionals així com la necessitat de donar ús a la gran quantitat d’espais buits de la ciutat.

Des del Casal Popular de Joves restem a l’espera de sentència, i entenem que l’acció 29 d’octubre de 2011 a l’edifici de Prat de la Riba no mereix cap tipus de sanció, ans al contrari, cal alentar accions d’aquest tipus dirigides a obtenir espais de joves i per a joves, utilitzant si cal mitjans al marge de la legalitat establerta.

Casal Popular de Joves de Lleida
carrer Tallada-carrer Cavallers

twitter.com/CasalJoveLleida

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s