~ ELS TREBALLADORS DE TV3, ALS CIUTADANS DE CATALUNYA,

DECLARACIÓ DEL 7 DE MARÇ DEL 2014

Posted on 7 març 2014

ELS TREBALLADORS DE TV3,

ALS CIUTADANS DE CATALUNYA,

PROPIETARIS DE TV3:

#SalvemTV3

En els darrers anys els treballadors de TV3 ens hem abaixat el sou voluntàriament per fer de TV3 una empresa més competitiva i pel bé del país. Però no podem tornar-ho a fer simplement per alimentar un grup privat.

La direcció actual de la CCMA té previst concedir en un futur proper al Grup Godó la gestió de la publicitat de TV3. Això suposaria per a TV3 perdre uns ingressos que estarien entre els 17 i els 25 milions d’euros l’any.

Si la cessió de la gestió de la publicitat de TV3 al Grup Godó es consuma, els ingressos de TV3 estarien any rere any per sota de les previsions i es tornaria a intentar rebaixar sous en un cercle viciós que aniria empetitint TV3.

 Quan s’entra en una espiral de baixada és molt difícil invertir la tendència:

  • menys Publicitat és menys Pressupost, menys Producció, menys Audiència, menys Publicitat.

  • menys Pressupost  és més Retallades, menys  Motivació,  menys Rendiment, menys  Producció, menys Audiència, menys Publicitat.

Necessitem confiar en un projecte empresarial de futur per a TV3 i Catalunya Ràdio, i la situació actual és d’extrema desconfiança per la malversació de diners en la gestió del servei públic de Televisió de Catalunya.

Per això, els treballadors de TV3 reunits de forma urgent davant la gravetat i la urgència de la situació, alertem els ciutadans  de Catalunya, única propietària de TV3, perquè es defensi d’una opaca operació empresarial privada que pot destrossar el patrimoni amb que durant dècades la població s’ha dotat.

Sant Joan Despí, 7 de març del 2014

———-

Algunes preguntes:

SÍ, PERÒ TOT AIXÒ QUANT ENS COSTA?
Doncs 10 cèntims d’euro al dia. I amb les darreres retallades, una mica menys. En total, cada català paga 34 euros, uns 10 cèntims al dia, per tots els canals de TVC, els de Catalunya Ràdio i els portals d’internet.

260 milions d’euros és el preu de només dues unitats del centenar d’avions militars que ha comprat enguany el govern d’Espanya.

NO SEMPRE EM SENTO REPRESENTAT PER TV3 I CATALUNYA RÀDIO
Sovint no expliqueu el que passa, i esteu manipulats pel poder
TV3 i Catalunya Ràdio no són perfectes, i les seves direccions són nomenades directament  pel govern i no sempre amb criteris professionals. Queda molt per fer i per aconseguir, i els treballadors de tots dos mitjans fa molt temps que estem compromesos a treballar amb la màxima independència, professionalitat i proximitat.

La plantilla de TV3 i la de Catalunya Ràdio som treballadors que hem passat processos públics de selecció i hem tingut moltes ocasions per demostrar i veure reconeguda la nostra vàlua professional.

És cert que TV3 i Catalunya Ràdio no sempre hem estat a l’altura i no som perfectes. Ni la BBC no ho és. La diferència amb els mitjans privats és que a nosaltres se’ns pot exigir la màxima qualitat, credibilitat, compromís, proximitat… Tenim l’obligació de reflectir el que passa, perquè nosaltres SOM de la ciutadania i tenim el deure de servir-la, i no pas el de servir cap interès privat, econòmic o polític. La nostra lleialtat només és i pot ser envers la gent.

Exigiu-nos-ho! Reclameu-ho, nosaltres hi estem compromesos. Però recordeu que per servir la societat hem d’existir, i que com més forts, més professionals i més lliures, menys ens podran manipular i millor podrem servir la societat. Si nosaltres no hi som, no ho podreu reclamar a cap altre mitjà.

—————–

Per més informació podeu clicar l’enllaç:   http://goo.gl/iY6o4A

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s