~ Partenariat Transatlàntic per al Comerç i la Inversió

 

Al juliol del 2013, la Unió Europea (UE) i els Estats Units (EUA) van iniciar les negociacions per a establir un Tractat de Lliure Comerç, el Partenariat Transatlàntic per al Comerç i la Inversió (TTIP en les seves sigles en anglès).  Atès que les barreres aranzelàries entre aquestes dues potències econòmiques no són molt significatives, les negociacions, sota una enorme pressió del gran capital, s’estan centrant en la privatització i en el desmantellament-encara més si és possible-de la protecció laboral, ambiental i social.

 

El Tractat  suposaria una nova volta de rosca en el procés de liberalitzacions i privatitzacions que ja està patint la població europea amb les polítiques d’ajust estructural de la troika, i les conseqüències que es tradueixen en retallades, acomiadaments, pèrdua de drets i de qualitat dels serveis, en posar la rendibilitat econòmica per sobre de tota la resta. Les conseqüències no poden ser altres que l’augment de l’atur i de la precarietat de la població, i de la càrrega per a les classes amb menys ingressos, especialment per a les dones, que solen ser les encarregades de cobrir les cures més bàsics quan l’Estat es desentén d’ells , el que aprofundeix una societat patriarcal i desigual.

 

El TTIP afectarà una gran multitud d’àmbits de la nostra vida: agricultura i alimentació, serveis públics, drets laborals, energia, medicina, sanitat, regulació financera, medi ambient, cultura , etc . Al que s’afegeix un capítol de “protecció de les inversions” ( o sigui els drets superiors dels inversors ) que dificultarà revertir en el futur les polítiques neoliberals que pretenen apuntalar.

 

Diversos col·lectius i organitzacions s’estàn formant i organitzant a d’altres llocs de l’Estat espanyol front a aquest nou atac neoliberal a les nostres vides , ja que afectarà a moltes de les lluites existents (PAH, 15M , Marees pels Serveis Públics, anti – fracking, polítiques de desenvolupament, preferents, Judicis a la Banca, etc . ). Igual que els moviments socials a Amèrica Llatina es van unir i van aconseguir aturar l’Àrea de Lliure Comerç de les Amèriques sota el lema “NO AL ALCA”, hem de ser capaços de frenar aquestes negociacions entre la UE i els EUA, i contribuir així a les creixents lluites i mobilitzacions pel canvi en les polítiques europees.

 

L’objectiu és conèixer les línies bàsiques del Tractat, informar del que s’està fent a nivell estatal – internacional per fer-hi front, i consensuar un pla d’acció per al nostre context local – regional.

 

Convidem a participar a totes les persones, i a tots els col·lectius i organitzacions, que ho desitgin.

 

Convoquen: Àgora Nord Sud (Enginyeria Sense Fronteres, Entrepobles, Medicus Mundi Catalunya, Observatori del Deute en la Globalització, SETEM i VSF – Justícia Alimentaria Global), ATTAC Acordem i Ecologistes en Acció de Catalunya

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s