~ Imforme de l’estafa del mercat de Cappont

20140412_estafa mercat Cappont
Mercat Municipal de Cappont: 
On és l’equipament social promès a canvi d’entregar un espai públic a una empresa privada?
Avui hem fet públic l’informe que des de l’Assemblea d’Indignats de Cappont hem estat elaborant desprès de recopilar informació sobre la remodelació i concessió del Mercat Municipal de Cappont. El document denuncia que aquest procés ha estat una estafa per al veïns i veïnes del barri.
Podeu llegir-lo online en aquest enllaç:
L’informe detalla com la política de “col·laboració pública-privada” impulsada per la Paeria, lluny d’estalviar diners i beneficiar als veïns i veïnes del barri tal i com es va prometre, cedeix un espai central i estratègic a Nictàlia-Mercadona, que es beneficien econòmicament amb l’apropiació d’un espai que hauria de ser de tots i de totes. 
 
El document conclou:
1.La remodelació del Mercat Municipal ha estat una excusa per a la implantació d’una gran empresa privada al barri a un preu de saldo. Aquesta no ha suposat, en general, ni una millora per als consumidors ni per als paradistes tradicionals. Mercadona ocupa la major part de l’edifici i el “mercat tradicional” només sembla una excusa per justificar la invasió. 
 
2.L’Ajuntament ha estafat als veïns i veïnes respecte els equipaments socials que el projecte inclouria. Segons el plec de condicions la Paeria no té capacitat per decidir sobre els usos d’aquesta superfície i tampoc estan obligats (ajuntament i empresa concessionària) a posar en marxa cap equipament, en contra del que van afirmar durant mesos per justificar el projecte.
 
3.L’Ajuntament ha apostat per un model de privatització de l’espai públic cedint  a una empresa un espai privilegiat de Cappont (cèntric i d’accés al barri).
 
4.El nou Mercat segueix un model comercial poc respectuós amb el barri desaprofitant una oportunitat que hi reverteixi. Atorgant el protagonisme a una gran empresa en comptes d’apostar per altres models que fomentin el consum de proximitat, ecològic, alternatiu, cooperatiu i local. Amb gestió municipal i taxes assequibles, es podrien donar opcions a projectes productius de veïns, petits comerciants, joves o aturats per sortir endavant en un context d’asfíxia econòmica. El barri ja està suficientment abastit de supermercats.
Finalment, apel·lem a la Paeria ha respondre la pregunta que mostrava la pancarta: On és l’equipament social promés repetidament, a la segona planta?

En clau de proposta, el document expressa que 
L’espai de la primera planta de l’edifici del Mercat assignat a usos públics o socials no pot continuar abandonat ni un dia més, no ens podem seguir permetent aquest luxe.  Demanem a l’Ajuntament que activi un procés de consulta entre els veïns i veïnes i impulsi (o recolzi) un projecte concret per l’espai
 
I concreta la proposta en:
L’espai buit ha de servir per cobrir algunes de les moltes mancances que té el barri. I les possibilitats són moltes: un centre de dia per a gent gran, un espai per a joves i infants (com demana la Taula d’Infància i Adolescència de Cappont), un viver per a iniciatives productives i socials del barri… Decidim plegats la millor proposta.
 
Trobareu més fotografies de la presentació al nostre facebook.
#AuditemElMercat

Assemblea d’Indignats de Cappont
Assemblea cada dimecres a les 20h. Ara al local del carrer Manuel de Pedrolo
logo_ass.indignats Cappont

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s