~ Avui, DIMARTS 22 a les 12.00h CONCENTRACIÓ a la Plaça Paeria

DIMARTS 22 a les 12.00h CONCENTRACIÓ en SUPORT a

Abdel en VAGA de FAM des del 12 de març

Plaça Paeria

Abdelhafid, Salmi pres a la presó de ponent ha superat la meitat de la condemna,  segueix en segon grau, sense cap programa de tractament individualitzat. Ha assistit al programa DEVI, curs que li permetria gaudir de permisos, però l’han suspès amb criteris subjectius. Des de finals de l’any 2011, Abdel considera que li estan posant traves en tot el que fa, creu que és arrel de que va denunciar un educador i que per aquest motiu l’hi tenen jugada.

Des de les autoritats del Centre Penitenciari de Ponent l’acusen de fets falsos relacionats amb baralles i tinença d’un telèfon mòbil (que mai li han trobat), a més li han escorcollat la cel·la injustificadament, prenent-li la llibreta de telèfons, prohibint-li les comunicacions i traslladant-lo al mòdul 6 (en condicions més dures). Va ser amonestat i el van posar en aïllament. Aquests fets han passat a principis de l’any 2014.

En motiu d’aquesta situació insostenible va iniciar una vaga de fam el passat 12 de març.

El cap del mòdul 6, Don Jesús “el Remache”, denunciat en el passat per altres presos per maltractes, va vexar a Abdel durant la vaga de fam que ha dut a terme. Per aquest fet  es va presentar una denúncia per tortures al Jutjat de Guàrdia, que esperem que no acabi arxivada, com tan sovint passa amb les denúncies que presenten els presos.

Des de mitjans d’abril l’han ingressat a la presó de l’Hospital de Santa Maria. El passat 15 d’abril 4 mossos d’esquadra, sense notificació judicial van aplicar-li l’alimentació forçosa contra la seva voluntat.

Abdel vol  ser escoltat i que no se li posin les coses més difícils per denunciar els abusos d’alguns funcionaris de la presó de Ponent. Des del Grup de suport a presos en lluita ens solidaritzem amb l’Abdel, donant suport a la seva acció i en les seves denuncies.

  • – Per la revisió de la situació penitenciaria del Abdel. Fi de l’aïllament i comunicacions obertes.
  • – Prou de contradenuncies contra els presos que denuncien abusos i maltractes.
  • – Denunciem la manca d’informació als companys/es i a la societat de la situació de l’Abdel, realitzant una vaga de fam indefinida, posant en perill la seva vida.
  • – Denunciem la situació dels presos sense papers que no cotitzin a la seguretat social, malgrat estar treballant estant presos. La situació que les persones sense papers que entren a la presó surten igualment sense documentació. I que la direcció de les presons ja avisa abans de la seva sortida a la policia nacional.

+ informació:

http://suportpresxsenlluitaponent.wordpress.com/2014/04/19/comunicat-de-suport-a-abdel-concentracio-dimarts-22abril-lleida/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s