~ L’ADSP segueix endavant amb la consulta

L’ADSP se suma al comunicat del Multireferèndum i anuncia que no es planteja retirar la consulta

La Junta Electoral Central prohibeix la celebració del referèndum popular aquest dissabte i diumenge

L’Assemblea en Defensa dels Serveis Públics de Lleida ha decidit sumar-se al manifest que ha fet públic el Multireferèndum després de saber que la Junta Electoral Central ha prohibit la celebració de la consulta aquest dissabte i diumenge. L’ADSP dóna ple suport al Multireferèndum en la intenció de recórrer l’acord de la Junta i anuncia que no es planteja retirar la convocatòria.

20140519. ACORD_JuntaElectoralCentral_MRF.pdf

La Junta Electoral Central ha prohibit el Multireferèndum perquè considera que podria influir en els electors i que vulnera la llei electoral. Davant d’aquest anunci, el Multireferèndum ha emés un comunicat en el que anuncia que “recorrerà l’acord de la Junta mitjançant contenciós administratiu al Tribunal Suprem, alhora que demanarà la suspensió cautelar de la ressolució fins esgotar totes les vies legals posibles”. L’ADSP ha decidit sumar-se al comunicat del Multireferèndum i no es planteja la possibilitat que les lleidatanes i els lleidatans no puguin votar sobre la gestió de l’aigua a la ciutat.

ADSP,  Assemblea en Defensa dels Serveis Públics de Lleida

 

Adjuntem el comunicat des de l’organització de  Multireferèndum:

La història es repeteix. Avui fa tres anys de la prohibició del 15-M. Avui la Junta Electoral Central ha comunicat al Multireferèndum el seu rebuig a la nostra iniciativa democràtica i des de la base.
Davant la prohibició de la Junta Electoral Central de la celebració del Multireferèndum, manifesta que:

  • la Junta Provincial de Girona s’havia ja mostrat favorable a la celebració del multireferèndum a data X, entenent que no afectava al normal desenvolupament de les eleccions i només fixant com a condició la ubicació de les meses a una distància de 100 metres dels col·legis electorals.
  • la convocatòria de Multireferèndum té un caràcter completament autònom dels comicis europeus i no entra en contradicció amb cap dels requisits de la LOREG,
  • el Multireferèndum en cap cas pretén influir en el sentit del vot dels electors, ni intervé sobre el procés electoral del Parlament Europeu, ni tampoc té com a objectiu impedir el lliure accés dels votants als col·legis electorals. Ben al contrari és una crida a la participació ciutadana perquè expressi voluntats directes i no relacionades amb l’elecció de càrrecs electes,
  • recorrerem l’acord de la Junta mitjançant contenciós administratiu al Tribunal Suprem, alhora que demanem la suspensió cautelar de la resolució fins esgotar totes les vies legals possibles,
  • entenem que l’acord és un atac a les llibertats de reunió, d’expressió i participació, i en cap cas ens plantegem la retirada de la convocatòria.

Per tot això, EL MULTIREFERÈNDUM  FA UNA CRIDA A OMPLIR ELS NOSTRES CARRERS DE DEMOCRÀCIA  D’ARREL  I DE TAULES EL PROPER DIA 25. ENCARA HI SOU A TEMPS! PLANTEM CARA I DEFENSEM ELS NOSTRES DRETS!

Assemblea del Multireferèndum

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s