~ CRIDA A LA PARTICIPACIÓ “SETMANA DE LA DIGNITAT” CATALUNYA 23-28 DE JUNY

¡PER UNA CATALUNYA SENSE ATUR, POBRESA I DESIGUALTAT!

RESCATEM LES PERSONES!!!

20140623_logo_SetmanaDignitat

¡Ciutadans i ciutadanes de Catalunya!
Les polítiques de retallades socials, les reformes laborals que destrueixen ocupació i eliminen drets a la classe treballadora, que apliquen els governs d’Espanya i Catalunya al servei dels dictats de la Troica, dels interessos de la Banca i de les grans empreses, han provocat l’atur massiu i han abocat a la pobresa a milions de persones a mesura que s’esgoten les prestacions i subsidis d’atur.
Mentre la majoria social s’empobreix, una minoria s’enriqueix eixamplant la desigualtat que supera tots els límits coneguts.

De la mà de la desocupació, la pobresa i les retallades socials  centenars de milers de persones són desnonades del seu habitatge, no tenen accés a una alimentació adequada o pateixen el tall del subministrament d’aigua, gas i electricitat per impagament.
És hora de dir Prou! i mobilitzar-se de manera permanent pels nostres drets. Drets enunciats en les pròpies lleis que no es compleixen. Drets que la ciutadania desenvolupa a través d’Iniciatives Legislatives com la de la Renda Garantida de Ciutadania, que va recollir 121.191 signatures, i que recentment s’ha presentat al Parlament de Catalunya per al seu debat i aprovació.
D’aplicar-se el dret a la Renda Garantida de Ciutadania, en els termes del projecte de llei, cap ciutadà o ciutadana de Catalunya estaria per sota del llindar de pobresa i tindria els mínims per a una vida digna. La Renda Garantida assegura, en aquest moment,  664 euros mensuals  a cada persona sense ingressos, o els complements fins a arribar a aquesta quantitat, xifra que equival a l’Indicador Renda de Suficiència de Catalunya que estableix la Generalitat, distribuït en 12 mensualitats.
El finançament d’aquest dret mitjançant una major pressió fiscal sobre els més rics, els beneficis dels bancs i empreses, i el combat del frau fiscal, entre altres mesures possibles, tindria també un efecte reductor sobre la creixent i injusta desigualtat.
Cridem a participar en les activitats i mobilitzacions que tindran lloc a la Setmana de la Dignitat, per aconseguir una Catalunya sense atur, pobresa i desigualtat i per exigir al Parlament de Catalunya que aprovi, sense més dilacions, el projecte de Llei de la Renda Garantida de Ciutadania “sense retallades”.

RESCATEM LES PERSONES!!!
Entitats col·laboradores en la “Setmana de la Dignitat”:Comissió promotora ILP Renda Garantida Ciutadana; Coordinadora d’Assemblees Treballadors/es en Atur de Catalunya; Aliança per la Sobirania alimentaria de Catalunya, APEMA, ATTAC-Acordem, Col.legi  de Treball Social de Catalunya, CONFAVC, Cornellà sense fronteres, DEMPEUS per la salut pública, FAVB, Front Cívic, Marea Pensionista, Marxa Mundial Dones, PAH Barcelona, Pastoral obrera de Barcelona, Parlament ciutadà; CCOO, CO.BAS, IAC, UGT, USOC; ACP, CUP, ERC, EUiA, ICV, PSC; Cristian pel Socialisme, XSUC-Socialisme21.

(Provisional)
PROGRAMA D’ACCIONS SETMANA DE LA DIGNITAT
23 – 28 DE JUNY

Assemblees informatives als centres de treball en suport de la Setmana de la Dignitat

Dilluns 23 de juny: Actes simbòlics a les fogueres de les revetlles de Sant Joan a Barcelona.

Dimecres 25 de juny: Concentració davant de la delegació de la Unió Europea a Barcelona.

Dijous 26 de Juny: 20 hores, concentracions davant dels ajuntaments de Catalunya amb actes simbòlics. Marxa de torxes a Barcelona, inici a la Plaça Sant Jaume.

Divendres 27 de juny: Accions en defensa d’una Banca Pública al servei dels drets socials

Dissabte 28 de juny: Parlament ciutadà per debatre sobre la Renda Garantida de Ciutadania, …… hores a Pl …… (pendent de fixar hora i lloc)

PER UNA CATALUNYA SENSE ATUR, POBRESA I DESIGUALTAT!!!
RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA, JA!!!
RESCATEM LES PERSONES!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s