~ Escarni Popular a Mas-Colell a la Seu Vella

Una festa privada

Ahir, dilluns 8 de setembre s’inaugurà a la Seu Vella el curs universitari 2014-2015, amb la presència de tots els rectors de les universitats públiques i privades del Principat de Catalunya. L’acte fou presidit pel conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, un dels culpables de la precarietat i les retallades que pateixen els serveis públics.

No permetem que es passegi per la nostra ciutat sense que senti el patiment social que estan provocant les seves retallades. Són els pressupostos de la vergonya, de les polítiques neoliberals i del desmantellament dels serveis públics i del coneixement a la universitat. No volem polítics “antisocials” a Lleida, no volem fer-li la pilota ni ser còmplices del patiment que genera!

20140908_115810
És per això que diversos col·lectius i moviments socials de la ciutat de Lleida vam sumar-nos a l’escarni popular a la Plaça de la Sardana.

L’acte fou descaradament una festa privada on calia ser un convidat per ser-hi admès.

I a més a més ens neguitegen  aquestes qüestions:

I) Si bé els dilluns la visita a La Seu Vella és tancada al públic, no ho és la visita i estança  al recinte amurallat, aixi doncs no és podia impedir l’entrada com es va fer a una bona quantitat de ciutadans de Lleida amb uns criteris selectius més propis d’un estat feudal que no pas democràtic.

II)  Aquesta festa privada s’ha fet enguany a Lleida “que és molt més tranquil·la” -(comentari generalitzat de les forces de seguretat presents)- perquè a les altres capitals catalanes generaria molt més conflicte social.  Serà que a Lleida hi ha més “panxes-contentes” i a La Paeria més “llepa-culs”?

IIl) Quina part de l’enorme despesa generada en aquesta festa privada ens toca pagar? Som capaços d’imaginar i d’aproximar-nos a la quantitat? Serem capaços d’auditar i d’esbrinar-ho?

IV) És que no ni ha prou amb l’ofeg de les retallades que ens han d’empastifar i refregar-nos per la cara els seus privilegis?

20140908_115922

Ens tracten d’ignorants. Ho som?

Cal ja tenir sempre present que EL FUTUR ÉS DE TOTHOM I PER A TOTHOM i que els PRIVILEGIS (que per pròpia definició no poden ser per a tothom) NO HI TENEN CABUDA.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s