~ L’oposició i el debat al consorci sanitari irromp a la Universitat de Lleida

20141029.fL’oposició i el debat al consorci sanitari irromp a la Universitat de Lleida, que acorda fer una passa enrere

Davant les crítiques al projecte i a l’adhesió de la UdL, el Consell de Govern acorda obrir un “procés de diàleg” previ a decidir el suport de la institució

L’àmplia oposició als centres sanitaris i al carrer al consorci sanitari projectat per CiU s’ha fet present al Consell de Govern de la UdL per rebutjar que aquest aprovi l’inici del procés incorporació de la universitat al consorci. Abans de l’inici de la sessió, usuaris i treballadors sanitaris i membres de la comunitat universitària s’han concentrat a les portes del Rectorat i posteriorment han accedit a la sala on han llegit una carta oberta als membres del Consell de Govern on es demana el seu posicionament en contra de l’adhesió de la UdL.

Durant el debat, que ha estat intens i llarg, diversos representants han demanat la retirada del punt, argumentant que ha faltat temps, informació i transparència. També s’ha posat en dubte la voluntat política i privatitzadora del consorci, i l’experiment que suposaria per a la resta de Catalunya.
 20141029.d
Finalment, l’acord ha estat obrir un diàleg per a valorar la participació de la UdL en el consorci i crear una comissió de 16 membres del Consell de Govern. D’aquesta manera no s’aprova la petició inicial d’autorització al Consell de Govern per a participar en el procés de constitució del Consorci, als efectes de presentar esmenes als Estatuts i al Conveni regulador.
Des de la Marea Blanca volem manifestar que malgrat les presses, la urgència i la manca d’informació aportada per part seva amb que el Rector i l’Equip de Govern de la UdL han dificultat el debat sobre el consorci, valorem molt positivament que aquest debat ha irromput a la comunitat universitària i al Consell de Govern amb postures clares en contra de l’adhesió de la UdL a aquest instrument polític i ideològic, i contra el projecte.
El #DivendresBlanc aturem els CAP per aturar el consorci!
T’esperem a les portes del CAP per aturar-los uns minuts per rebutjar el consorci. Perquè és una eina ideològica per fer la sanitat més privada i defugir el control parlamentari, no estant subjecte al 100% al dret públic. Començarem a difondre les octavetes cridant a la manifestació el dissabte 29 de novembre, on exigirem al Govern que no aprovi el consorci i a les tancades al vostres CAP (i Arnau) el dijous 20 de novembre. T’esperem cada divendres a:
– Tàrrega 8h
-Cervera 10h
-Almacelles 10h
-La Mariola (Lleida) 10h
-La Bordeta (Lleida) 10h
-Cappont (Lleida) 12h
I cada dimecres a les 9h davant del CAP de Balaguer​
 
+ Informacions:
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s