~ Perquè tots som Casal!

Perquè els somnis no es condemnen!

Perquè tots som Casal!

El 3 de novembre ens enfrontem a l’últim judici per la creació del Casal

El pròxim dilluns 3 de novembre, a les 9h davant els jutjats, concentració de suport a 3 joves que seran duts a judici acusats de delictes d’usurpació i danys en relació l’antic espai del Casal Popular de Joves, ubicat al C/ Governador i Montcada 9 i la Sala Europa. Als joves se’ls demana penes de més de 18.000 € en multes.
Res més dispar de la realitat, i és que durant els 10 mesos d’activitat a la Sala Europa, centenars de joves van participar del projecte, realitzant tallers, assemblees, concerts, videofòrums, conferències, etc. organitzades tant pel propi Casal com per entitats i col·lectius del teixit social i moviment juvenil de la ciutat.
Però el propietari i la fiscalia van decidir escollir 3 joves a l’atzar i incriminar-los delictes d’usurpació i danys amb la voluntat de convertir-los en els caps de turc del projecte. Des del primer dia s’ha recolzat aquests joves i s’ha valorat aquest judici com el darrer intent fallit per criminalitzar i reprimir el projecte.
Seguirem organitzant-nos per dotar-nos d’eines col·lectives que ens permetin disposar d’espais crítics, autogestionats i amb un condicionament mínim que permetin satisfer les nostres necessitats!

Fa quasi 2 anys que estem al local situat a c/Tallada,1. Però tenim molt presents i ens encanta recordar els 10 mesos que vam estar a la Sala Europa. Un espai tancat duran més de 15 anys, brut i fosc, amb la il·lusió i ganes de desenes de joves el vam alliberar i convertir en un espai ple de vida, de colors i activitats.

El 6 de desembre de 2012 la Guàrdia Urbana amb una ordre de La Paeria va realitzar un desallotjament exprés i d’un dia per l’altre vam veure com aquell espai que era de totes les joves i albergava col·lectius i moviments socials de la ciutat tornava a estar tancat (i dos anys després continua igual).

Volien que deixéssim de somniar i tombar tot allò que havíem construït. Però no ho vam permetre! Ens vam fer més fortes i vam seguir rebel·lant-nos i plantejant alternatives.

“Som present, som la vista del futur proper, però també llunyà. Renunciem a molt sense renunciar a res. Construïm, creem, autogestionem. Tracem camins de victòries mai guanyades on la raó ens fa ser titans de noves vies. Obrim portes. Creem espais!”

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s