~ Els radars retraten el govern de la Paeria

7accents.cat
http://www.7accents.cat/noticia/656/els-radars-retraten-el-govern-de-la-paeria
Òscar Sisteré

Crec que, en pro de reduir la sinistralitat, cal que complim les normes de trànsit i accepto que se sancioni de manera proporcional a la malifeta. Sense entrar a valorar un afany recaptatori que em sembla evident per part de la Paeria, em sembla grotesc que en set mesos de semàfors amb càmera i tres de radars fixos, les més d’11.000 multes imposades als conductors hagin reportat uns 370.000 euros a la UTE Arnó-SICE, que s’emporta prop d’un terç de la recaptació.
Revisant l’informe tècnic per a l’adjudicació del servei, resulta que el que han recaptat en multes en poc més de mig any, segons les dades publicades als mitjans, ja permet a Arnó-SICE amortitzar els 371.601,47 euros d’inversió inicial. Un autèntic caramelet del govern de la Paeria en una època on, malgrat l’escassedat d’obra pública, ha sabut conservar “amistats” empresarials forjades durant tants anys al poder.
Veient el deute que acumula el nostre consistori i les necessitats socials creixents, em pregunto per quin motiu l’equip de govern fa aquest enorme regal a una empresa. Si es manté el ritme de 30 multes per dia en radars i 30 més en semàfors vermells, Arnó-SICE ingressarà cada any al voltant de 700.000 euros.
Aquest regal a una empresa privada va acompanyat d’altres dubtes que afecten els ciutadans. Malgrat que ja hi ha sentències que han anul·lat multes per considerar gens fiable el sistema de semàfors amb foto, la Paeria no mou un dit. S’afanyen, en canvi, a cobrar les multes, una pressa per ingressar que contrasta amb la calma total que mantenen en la retirada de punts: ni un sol punt retirat en 7 mesos, segons alguns juristes per evitar “malestar entre els veïns” a pocs mesos d’unes municipals.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s