~ La Marea Blanca crida a manifestar-se demà a Lleida

La Marea Blanca no es refia de les promeses sobre el consorci sanitari i fa una crida a manifestar-se demà a Lleida

La creació del consorci es retarda dos mesos i comptarà amb un observatori ciutadà. El delegat del Govern a Lleida anuncia que el nou ens, es constituirà finalment al març i no al gener, tal com havia anunciat el Conseller de Salut, Boi Ruiz

Foto d’ahir a les 11 a  la Diputació. L’inici del Ple fou interromput amb un manifest-comunicat de la Marea Lila.
Redacció 28/11/2014.  LA DIRECTA

La continuada mobilització per part de la Marea Blanca de Ponent i Pirineus sembla que comença a tenir els seus efectes. La creació del consorci es retardarà dos mesos i comptarà amb un observatori ciutadà segons va anunciar el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré. El nou ens, es constituirà finalment al març i no al gener, tal com havia anunciat el Conseller de Salut, Boi Ruiz.

Aquesta pròrroga es deu, segons Farré, al procés de reflexió que ha dut a terme la Universitat de Lleida, que finalment ha acabat aprovant la seva implicació a l’ens, però amb un debat intens entre la comunitat universitària, fruit de la pressió exercida per sindicats i diversos col·lectius del PAS i del PDI. Farré també ha explicat que la creació del consorci anirà acompanyada d’un observatori, que escoltarà la societat civil lleidatana i “permetrà fer un seguiment acurat a la creació del Sistema Integral de Salut”. Aquest procés participatiu se suma, doncs, a la prohibició d’entrada d’entitats privades sense ànim de lucre. Aquesta decisió, segons Farré, vol allunyar els dubtes de la possible privatització de la sanitat catalana.

Per la Marea Blanca, el nou Sistema Integral de Salut “és una figura opaca, que obre les portes a la privatització de la sanitat catalana”

Estafa i modificacions cosmètiques

Malgrat l’anunci de Ramón Farré i les modificacions a l’ens, la Marea Blanca de Ponent i Pirineus, no es refia de les promeses del Govern de la Generalitat. En un comunicat fet públic avui mateix, el col·lectiu considera que si hi ha algun canvi “és fruït de la pressió popular i pel massiu qüestionament del projecte” i que la modificació “és cosmètica i no rectifica el caràcter privatitzador del consorci”. Helena Motos, membre de la Marea Blanca, considera que l’anunci de suprimir l’entrada d’entitats privades al consorci “no és garantia de res”. Motos ha explicat a la Directa que, com que no és una empresa pública, el consorci té el dret de canviar els estatuts sense passar pel control del Parlament i, per tant, pot fer marxa enrere segons les necessitats de cada moment. Assegura, a més, que els estatuts del consorci “continuen dient que aquesta figura permetrà la creació d’empreses dins del mateix consorci”. Motos es manté ferma en la idea que el nou Sistema Integral de Salut “és una figura opaca, que obre les portes a la privatització de la sanitat catalana”. Segons la Marea Blanca, l’anunci d’ahir no deixa de ser “paper mullat”.

Una gran marea blanca aquest dissabte a Lleida

La Marea Blanca ha convocat per aquest dissabte una manifestació a Lleida. El col·lectiu espera que la protesta sigui massiva i anuncia que set autocars arribaran a Lleida per sumar-se a la manifestació. Els busos vindran de Barcelona, Mataró, Girona, Tarragona, Viladecans i Sabadell. La marxa sortirà a les sis de la tarda de la plaça Ricard Vinyes de Lleida. Mitja hora abans, la Marea ha convocat concentracions a l’Hospital Arnau de Vilanova i al barri de Cappont de la ciutat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s