~ La Marea Lila de Lleida dóna suport al 29N contra el consorci sanitari

La Marea Lila de Lleida dóna suport a la manifestació  de demà 29 de novembre de la Marea Blanca en suport de la sanitat pública i contra el consorci sanitari.

Fem una crida feminista a tots els grups i entitats feministes de Catalunya a participar en la manifestació i defensar la Sanitat de TOTES!

La Marea Lila farà un grup propi dins la manifestació sota el lema “Les Dones EXIGIM Sanitat pública”. Veniu a donar-hi suport i a sumar-vos al nostre grup a les 18:00h. a Ricard Vinyes (davant de l’Esmolet) busqueu les banderes liles.

Per què hem d’exigir més que mai una sanitat pública, universal i gratuïta en clau feminista?

–          Els recursos sanitaris adreçats a les dones han estat els primers en ser suprimits o reduïts de la sanitat pública: eliminació dels programes de reproducció assistida, eliminació de l’aplicació i assessorament sobre mètodes anticonceptius, reducció del nombre de mamografies per a la detecció de càncer de mama, supressió de les revisions ginecològiques en àmplies franges d’edat i un llarg etc…

–          La recerca sobre salut de les dones sempre ha estat molt escassa, quan no té una finalitat pública encara s’hi destinen menys recursos públics o bé es deriven cap a centres mèdics i farmacèutics privats que fan de la salut un negoci.

–          La Marea blanca ens ha donat prou dades per comprendre que la creació d’un consorci mai és transparent i no és pot controlar on es destinen els diners ni l’entrada de privats. El resultat és la derivació als centres privats i l’exclusió del dret a la salut d’un ampli nombre de persones sense recursos, on les dones hi  ocupen un lloc preferencial.

–          La privatització i retallada de recursos de tot tipus, afecta també al personal sanitari que en un bon nombre són dones.

–          Les dones no hem tingut l’espai merescut en el dret a la salut pública, universal i gratuïta, no se’ns ha destinat els recursos de recerca i atenció sobre malalties de les dones necessàries. Així doncs ara més que mai EXIGIM SANITAT PÚBLICA, UNIVERSAL  i GRATUÏTA PER A TOTES!

https://directa.cat/actualitat/marea-blanca-no-es-refia-de-promeses-sobre-consorci-sanitari-fa-una-crida-manifestar-se

https://www.facebook.com/MareaBlancaLleida?fref=ts

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s