~ El president del Banc dels Aliments, Joan Ramon Saura, presidirà l’Observatori Ciutadà del nou Consorci Sanitari

La Marea Blanca denuncia que l’organ consultiu “és una farsa” i està creat “a conveniència política”

Salut, Consorci Sanitari, Observatori Ciutadà
Una quinzena de representants d’entitats i societat civil es van reunir ahir per constituir l’Observatori Ciutadà. (Foto: Departament de Salut)
L’Observatori Ciutadà del nou Consorci Sanitari (Sistema Integral de Salut) ja està formalment constituït. Una quinzena de representants d’entitats i societat civil es van reunir ahir amb el director dels Serveis Territorials de Lleida i l’Alt Pirineu i Aran, Josep Pifarré, i el gerent territorial de l’ICS i de GSS, Jaume Capdevila, per conèixer el reglament que regirà el nou òrgan consultiu. El seu president serà Joan Ramon Saura, actual president del Banc dels Aliments de Lleida.

Tot i que el procés de constitució del Sistema de Salut Integral (SIS) ja està en una fase molt avançada, segons Jaume Capdevila l’Observatori Ciutadà es crea amb la voluntat que “es monitoritzi amb exigència tot el procés fins a la implantació del SIS” perquè “sigui un procés transparent i participatiu”.

Per la seva banda, Joan Ramon Saura va apuntar que “l’Observatori és un instrument que ens implicarà ser col·laboradors, emetre opinions i, si cal, ser crítics per ajudar a fer camí en la confecció del Sistema Integral de Salut”. I va incidir que “més enllà del tema clínic estrictament, apostem per una ciutadania amb drets i no consumidora de serveis”.

El ple es reunirà de manera ordinària cada tres setmanes i la vigència de l’Observatòri Ciutadà s’esdevindrà fins a la constitució legal del SIS, tot i que podrà proposar la pròrroga de la seva vigència.

“Mesura cosmètica”

D’altra banda, des de Marea Blanca consideren que l’Observatori “ és un òrgan creat a conveniència política” perquè “els supervisors han estat escollits pels propis supervisats”. Titllen la seva creació de “mesura cosmètica”, fruit “de la improvisació de qui veu que el Consorci és una aposta política cada cop més qüestionada”.

El col·lectiu exposa que l’aposta política de CiU “no es pot supervisar” i  “l’única via possible és retirar el projecte i garantir la integritat de la sanitat pública”. Així mateix, la plataforma ciutadana considera que “l’únic exercici de participació ciutadana real que s’ha produït fins al moment en el procés d’imposició del Consorci han estat les 38.575 signatures recollides en contra”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s