~ La Marea Blanca denuncia que l'”Observatori ciutadà” és una farsa

La Marea Blanca denuncia que l'”Observatori ciutadà” és una farsa que vol legitimar un consorci ja deslegitimat per la majoria
La Generalitat ha constituït aquest dimarts el que anomena “Observatori ciutadà” del procés de creació del consorci sanitari de Lleida. Des de la Marea Blanca de Ponent i Pirineus volem fer les següents consideracions:
– L’Observatori és un òrgan creat a conveniència política i, malgrat que el vesteixen d’òrgan de supervisió, els supervisors han estat escollits pels propis supervisats. Com en la resta d’òrgans del Consorci, han escollit els participants que els resulten més còmodes (més de la meitat són càrrecs de confiança o vinculats a les esferes polítiques locals), en el moment i els ritmes que més els han interessat i amb les condicions pre-fixades.

– És una mesura cosmètica, amb responsabilitats molt limitades i només consultiva que no reverteix un procés que des del seu inici ha estat opac, poc democràtic, gens participatiu i teledirigit pels polítics responsables.
 És una mesura decidida des de la improvisació de qui veu que el consorci és una aposta política cada cop més qüestionada i criticada. Situant com a objectiu “resoldre dubtes que puguin sorgir” els responsables polítics demostren el seu autisme i capteniment per imposar un consorci que ha generat milers de crítiques i posicionaments públics i notoris.
– L’Observatori cerca legitimar el procés d’esquarterament de l’ICS i la privatització de la sanitat lleidatana, eludint el dret públic en allò essencial. La Marea Blanca entenem que aquesta aposta política que CiU vol imposar no es pot supervisar. La única via possible és retirar el projecte i garantir la integritat de la sanitat pública.
– La Marea Blanca entenem que l‘únic exercici de participació ciutadana real que s’ha produït fins al moment en el procés d’imposició del consorci han estat les 38.575 signatures recollides en contra en un mes i mig i les tres mil persones sota la tempesta del 29 de novembre a Lleida.
 Untitled20141223_Bellpuig
 ​​L’Urgell s’alça per la sanitat pública i Bellpuig i Maldà rebutgen el consorci 
Una victòria més. Després d’una intensa campanya informativa i una recollida de mig miler de signatures a favor de la moció, els ajuntaments de Bellpuig i Maldà aproven per unanimitat posicionar-se en contra del Consorci.
Acompanyat d’una intensa cassolada, aquest dimarts l’ajuntament de Bellpuig aprovava la moció presentada per la Marea contra el consorci sanitari amb els vots a favor de CiU, Unió Municipal i Objectiu2014. A la mateixa hora a Maldà també s’aprovava per unanimitat la moció.
La Marea Blanca valorem aquests posicionaments unànimes com una petita victòria en la lluita contra el consorci i entenem que són fruït de la mobilització popular de veïns i professionals de la comarca, així com la lluita constant que s’ha extés durant 9 mesos arreu de Ponent i el Pirineu. Aquest és el camí que aturarà el Consorci previst pel març.
Les pròximes setmanes nous ajuntaments debatran la moció, el CAP de Tàrrega ha seguit acollint els #DivendresBlancs més massius de Ponent i una estesa de llençols blancs recorre Vallbona de les monges, Maldà, Belianes, Preixana i Bellpuig.
El moviment veïnal de Lleida no vol el consorci
En una reunió mantinguda aquest dimarts amb la Marea, la Federació d’Associació de Veïns de Lleida reitera el seu posicionament en contra al consorci sanitari, com van expressar públicament fa unes setmanes i van cridar a participar de la manifestació del 29N. La FAV ha acceptat formar part de l’Observatori del Consorci per rebre informació, però refermant que amb el consorci “els usuaris podem resultar fortament perjudicats” i que “el pitjor del consorci és el que s’omet que el què es diu”.
La FAVLL i la Marea acorden activar un procés de debat veïnal amb actes als locals veïnals.
 claustre udl
La comunitat universitària inicia una consulta sobre l’adhesió de la UdL al consorci sanitari
Una consulta online està en marxa  perquè sigui el conjunt de la comunitat universitària qui pugui decidir respecte l’adhesió, davant la negativa del Rector a organitzar una consulta. Es pot respondre mitjançant el campus virtual i restarà oberta fins al dia 12 de gener de 2015, a les 23:59h.
Durant la darrera sessió del Claustre de la Universitat  representants de la comunitat universitària van denunciat que el Rector vol imposar l’adhesió de la Universitat al consorci sanitari i van justificar que el consorci és una eina ideològica que busca fer negoci amb la sanitat i que no millorarà la qualitat assistencial, alhora que s’han preguntat quins beneficis i quins greuges tindrà per la institució. +info
I a més…
​​​​​Segueix-nos a la pàgina del Facebook i al Twitter on trobaràs notícies relacionades amb la sanitat a Ponent. ​ Difon els cartells i octavetes de la Marea al teu CAP, carrer, etc. Els trobaràs aquí
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s