~ ÀNGEL ROS: EM BARRUFA BARRUFAR

SAVIESA DE GOS

Xavier Massot Martí, de Lleida estant
barrufetRos

http://blocs.mesvilaweb.cat/massot31/?p=268754

Ara ja sabem l’eix central sobre el qual girarà el programa d’Àngel Ros a les eleccions municipals. El motiu central serà la proposta de conversió del Parc Municipal de les Basses d’Alpicat en un complexe privat d’entreteniment dedicat als “Barrufets”. El primer tast ha estat la carrossa barrufeta estrenada a la cavalcada dels “Reixos”. Amb tot l’ànim de col·laborar en l’enaltiment de la vella ciutat a la vora del Segre, li faig uns quants suggeriments.

A partir de la proclamació del proper govern municipal es podria canviar el nom de Paer en Cap (que ningú sap què vol dir) pel de Barrufet en Cap, així mateix l’Ajuntament o Paeria passaria a ser la Barruferia i els regidors en les dates senyalades podrien ficar-se la barretina pròpia dels barrufets, i fins i tot pintar-se la cara de blau, tal com s’escau. Quin gran honor per Àngel Ros ser el primer Barrufet en Cap de la història de la ciutat! Això no es pot desaprofitar.

Evidentment, cal cercar un nom ben atractiu per aquest nou parc temàtic. Li suggereixo el de Barrufalàndia. Aprofitant l’avinentesa, l’estació de trens Lleida-Pirineus, podria anomenar-se Lleida-Barrufets, que és un nom ben simpàtic i atraient. En la mateixa línia es podria instituir el premi de Barrufet d’Honor a la persona que s’hagués distingit en la promoció turística de la ciutat i del seu parc temàtic. L’aeroport d’Alguaire s’hauria de dir Aeroport Barrufaire, que sona més exòtic sobretot pels britànics i jueus que ara ens visiten.

També en el camp de la cultura, es podria ampliar els premis literaris al Barrufet d’Or, dedicat a la literatura infantil, o si més no fer-lo servir per algun nou sorteig de la loteria catalana. La festa de Moros i Cristians es podria reconvertir en una de més original de Barrufets i Gargamels, que ens diferenciaria a tot el món. Els castellers de Lleida es podrien re-batejar com els “barrufets”.

Aprofitant que els colors de l’equip de futbol de l’UE Lleida són els mateixos que els barrufets es podria rebatejar el club com Unió Barrufina de Lleida. En el mateix sentit, els autobusos de Lleida se’ls podria pintar de blau i blanc i les marquesines de les parades se’ls hi podria afegir un plafó lluminós amb la barretina barrufada, combinant signes locals i universals.

I així podria continuar fins a l’infinit. Després d’aquesta brillant idea privatitzadora d’un espai públic, bé li podem agrair al nostre Àngel Ros donant-li el títol de Gran Barrufet. Perquè, sapigueu que a partir d’ara, en comptes d’alcaldades, se’n dirà “barrufades”. Sí senyor, una gran barrufada rossiana és el que mo’s espera als de Lleida, que a tots mo’s diran barrufets! Per a més glòria, casondena!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s