~ “Estem guanyant, el consorci no es farà si seguim al carrer”

20150312 CARTELL ESTEM GUANYANT p

Aquest és el nostre comunicat. T’animem a fer-te teves les propostes de les assemblees de la Marea!
La Marea Blanca anuncia un nou cicle de lluita per aturar el consorci sanitari definitivament
Coincidint amb l’aniversari de l’inici de la lluita fa públiques dos iniciatives i afirma “que estem guanyant i que aquest consorci no es farà si seguim al carrer”
 
‘Cap vot al consorci’ cridarà a no votar els partits favorables al consorci i ‘Retornem-los-hi la seva propaganda’ proposa retornar els 40.000 díptics que Salut està embustiant.
En un acte a la plaça Ricard Vinyes de Lleida la Marea ha commemorat que avui es compleix un any d’una primera assemblea massiva a les portes de l’Arnau, on més d’un centenar d’usuaris i treballadors acordaven començar la lluita contra el consorci sanitari.

La Marea ha valorat aquest any construint un mur de fotografies que representa “un mur popular a la privatització de la sanitat, ja que ha estat la mobilització de la gent el que ha aturat el consorci tres cops”. Sense els més de 350 actes i mobilitzacions i les 38.575 signatures el consorci hagués estat posat en funcionament en les dates previstes, a l’agost, el gener o el març.
Les assemblees de la Marea destaquen que “aquest és un cicle mobilitzador històric a Ponent” que s’ha estès per totes les comarques i ha confluit amb altres lluites en defensa de la sanitat pública a Catalunya.
La Marea afirma que, per tot plegat, “la gent estem guanyant” i una mostra en són els retards i les reformulacions (que valora com a superficials) que Salut ha fet al projecte inicial, així com les estructures de participació creades, “que s’han demostrat un frau”. Conclou que “El conflicte del consorci és ja un tema a l’agenda pública de Lleida i s’ha demostrat que és una lluita per millorar la nostra salut”.
Així, les assemblees de la Marea han decidit iniciar un nou cicle de lluita en base a tres iniciatives:
1. La campanya ‘Cap vot al consorci!’ cridarà a no votar a les eleccions municipals a aquells partits favorables al consorci o que no es posicionin explícitament en contra.
20150312 Cap vot al consorci p
2. La iniciativa “Retorna’ls-hi la seva propaganda”, que ha començat a la mateixa plaça, denuncia que Salut està fent un ús partidista de recursos públics embustiant 40.000 díptics i realitzant anuncis i altres elements publicitaris. La campanya rebutjarà els arguments difosos al díptic i a través d’una bústia mòbil, que avui ha començat a omplir-se i recorerà Ponent, animarà a retornar els díptics. En una segona, es presentaran materials propis que es difondran massivament, amb arguments nous i renovats contra el consorci.
20150312 Retornem la seva propaganda CARTELL p
3. La Marea ha decidit respondre contundentment el període d’exposició pública als estatuts. En els propers dies farem públiques les iniciatives al respecte.
Durant les concentracions de la iniciativa Divendres Blanc que setmanalment es realitzen als CAP es difondran les propostes i es recolliran díptics.
20150312 bustia b 20150312 bustia 20150312 bustia c
A la nostra pàgina de Facebook i al twitter trobaràs moltes més informacions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s