~ SOLIDARITAT 3 JOVES DE LLEIDA

3 Joves

El judici que s’havia de celebrar el pròxim 18 de Maig ha quedat suspès i segurament es celebrarà la pròxima tardor.

LA MANIFESTACIÓ SEGUEIX ENDAVANT, PER VISUALITZAR EL SUPORT A LA LLUITA CONTRA ELS ABUSOS DE PODER I CONTRA LA CRIMINALITZACIÓ DELS GRUPS DE SUPORT A PERSONES PRESES!!
DIUMENGE 17 A LES 18:30 A RICAR VINYES.
Porta coses per fer soroll.

www.manifestprimavera2015.wordpress.com

# MANIFEST PRIMAVERA 2015

JUNTES CONTRA ELS ABUSOS DE PODER

Les situacions d’abusos a dins de la presó són una realitat, igual que ho són en la societat “lliure”.

Les injustícies són constants, en cada racó de la ciutat pots escoltar històries que et posen els pèls de punta. Situacions molt difícils d’afrontar per motius culturals, de salut o econòmics. Són circumstancies complicades que totes patim durant la vida amb més o menys freqüència. Els suports que es reben en aquests moments d’adversitat són uns dels motius que fan de la vida un lloc més just. Perquè la justícia l’escrivim entre totes.

Cada cop més, queda demostrat que la llei i la justícia no van de la mà. Les injustícies provocades o permeses pels responsables o funcionaris de l’Estat, són en gran mesura les situacions que ens impedeixen poder viure en dignitat. Un Estat al servei del mercat que tracta la seva població com a consumidors no ens permetrà ser lliures de pensament i viure en una societat justa. Els abusos o negligències per part de les Institucions de l’Estat cap a persones sense recursos, malaltes, inadaptades socials o simplement diferents, són una realitat en gairebé tots els àmbits on existeixen administracions de l’Estat.

La presó és també una institució d’aquestes, on és encara més possible que es duguin a terme abusos amb impunitat perquè és molt difícil demostrar-los. Encara que existeixen mètodes com el “Protocol d’Istanbul” per detectar la Tortura a la Presó, a Ponent mai s’ha posat en pràctica. Les denúncies que decideixen tirar endavant les persones preses de Ponent contra els abusos que reben dels carcellers mai tiren endavant, com et pot explicar qualsevol persona que hagi passat per la presó de ponent i com també ho expliquen en reiterades ocasions l’únic col·lectiu públic de la ciutat de Lleida que ho denuncia, el “Grup de Suport a Presos en Lluita de Ponent”. Aquest col·lectiu convoca actes públics en els quals es dóna suport a persones preses que denuncien abusos dins la presó.

Un funcionari de la presó de Lleida i un advocat de la Generalitat de Catalunya han denunciat tres joves per la seva suposada implicació en actes de suport a persones preses que denunciaven abusos dins de la presó de Lleida. Els demanen a dos d’ells 5 anys i 6 mesos de presó i a l’altre 3 anys, i una multa de més de 20.000€ pels delictes d’obstrucció a la justícia i amenaces.

“Els advocats dels joves solidaris de Lleida han demanat la suspensió del judici, ja que la jutgessa que havia de presidir el judici és la mateixa jutgessa que va dur a terme el judici contra Juanka Santana Martin, en el judici de 2012 on suposadament hi va haver Obstrucció a la Justícia per part dels solidaris que van assistir com a audiència pública. Els jutjats de Lleida han acceptat la demanada, i ara està pendent de què surti nova data de judici.
La convocatòria de Manifestació, pel diumenge vinent segueix en peu. Encara que l’acampada i la concentració del dilluns dia 18 se suspenen”

El suport a persones que pateixen injustícies no pot estar penalitzat. Per això exigim:

1. L’absolució dels tres joves denunciats.

2. Que es dugui a terme el Protocol d’Istanbul en cada denúncia d’abusos o maltractes que rebi el Jutjat de Vigilància Penitenciaria.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s