[10] – Acta del 8 de Maig del 2014

Acta Assemblea (ADSP) 08/maig/2014

PROPERA ASSEMBLEA: dijous 22 (no es va concretar !!!!!) de maig a les 19:00h al Rectorat (Plaça Víctor Siurana)

ES PREGA PUNTUALITAT!!

Assistents: 15M, 15M Cappont, Associació Amics del riu Segre, CGT, Comú de Lleida, CUP, Dones Lleida, Ecoxarxa, Iaio/-a flautes, IPCENA, Marea Blanca, Marea Groga, Som lo que Sembrem, Jesús (a títol personal), Noe (a títol personal).

 1. Multireferèndum [MRF]

Es demana a cada mesa constituïda que decideixi:

 • Lloc on la situaran (encara no ens han comunicat a quina distància dels col·legis electorals ens haurem de situar, però donem per fet que ens donaran permís perquè a Girona ja els han confirmat que poden situar-se fora dels col·legis electorals.)

També es demana que escomprovi que disposen de:

 • wifi (es pot demanar la contrasenya per poder disposar d’internet des del carrer, també es mirarà el preu per un “llapis de memòria” amb internet)

 • punt de llum

 • un ordinador

 • allargos” per fer poder endollar

 • una taula

 • cadires

Des del MRF ens han comunicat que hi ha 10 persones que s’han inscrit com a voluntàries. S’ha decidit que formin part de les taules que ja estan constituïdes.

A IPCENA ja s’han rebut les urnes, les paperetes, fulls informatius i cartells.

Cal tancar les taules el més aviat possible (és realment urgent!). El SEPC ha confirmat que tindran mesa.

Dilluns 19 hi haurà una trobada de formació a Balaguer, però hem demanat que ens en facin una a Lleida i serà el proper dimecres 14 de maig al local d’IPCENA (Plaça dels Gramàtics, a la vora del Casal Popular de Joves ) a les 20:00h. Després s’anirà a repartir propaganda.

Dissabte 24 de maig s’anirà a IPCENA a ordenar el material per a cada mesa i el diumenge 25 s’haurà d’anar a recollir-lo.

A més dels cartells per posar a cada taula de vot, es prepararà un escrit tipus “Participa de la consulta i vota aquí…” i també s’hi penjarà un dels cartells del MRF.

Hi haurà adhesius per portar cada persona que col·labori voluntàriament a la consulta.

El vot anticipat presencial es podrà fer, de moment, al local d’IPCENA (horari d’oficina) i a bar Cal Ramon (horari habitual).

Es proposa, si hi hagués un grup suficient de persones, sortir en bicicleta amb cartells per fer propaganda del MRF.

Roda de premsa per dimarts 13 de maig a les 12:00h. a la Plaça Blas Infante (Cappont). S’informarà del nombre de meses electorals que hi haurà, del nombre de col·lectius que hi estan implicats, i de la jornada de dissabte 17 de maig. Es demana el màxim de participació; de moment hi ha 3 persones confirmades.

 1. JORNADA INFORMATIVA I LÚDICA (DISSABTE 17 DE MAIG)

Ja hi ha el cartell amb les activitats concretades. Es farà al Rectorat de 10:00h. a 15:00h.

Tombs Creatius ens deixa 4 jocs i algú se’n responsabilitzarà (ens els deixa desinteressadament). També es pot proposar a lo Fato que organitzin una petita barra amb alguns productes. Hi ha una noia que s’ha ofert a pintar cares durant una hora.

Es farà un bon cartell i algunes pancartes (el mateix cartell ampliat per penjar a l’entrada de la Universitat anunciant la jornada.

Uns dies abans, s’enviarà als mitjans de comunicació el cartell amb la informació de la jornada i se’ls convidarà a assistir-hi per poder recollir informació i poder parlar amb els ponents.

Cal fer molta difusió!

 1. VOLUNTARIAT

Ja es tracta aquest tema en el punt del MRF.

 1. TRESORERIA

Hi ha uns 100€.

 1. LOGÍSTICA

Es va suggerir fer una pancarta d’impremta, però de moment es decideix continuar amb la que tenim feta a mà.

 1. COMUNICACIÓ

Es continua recordant que caldria escriure un article com ADSP per recordar que l’ADSP s’ha organitzat per defensar que la gestió dels serveis públic tornin a mans de l’ajuntament i que ara estem treballant pel tema de l’aigua, però que no oblidem la resta dels serveis públics. Si algú vol escriure’l que ho comuniqui a aquesta comissió, que serà l’encarregada de difondre’l.

 1. DIFUSIÓ

1.- Reunions als barris:

Es continua treballant per reunir-se amb la gent de les associacions veïnals de la Bordeta, Cappont i Pardinyes.

2.- Parades informatives al carrer Major:

Es valora positivament les taules informatives que s’han anat organitzant: 23 d’abril…

Taules informatives: Dissabte 10 de maig al matí i diumenge 11 de maig al vespre a les barraques de la Sirollada es farà difusió del MRF i es recolliran firmes a favor d’una sanitat 100% pública. Es queda diumenge a la tarda per preparar els entrepans de diumenge al vespre (cal preparar cartells per anunciar-los).

 1. ALTRES

– La Sirollada va obrir un micromecenatge de 1.500 € (http://www.totsuma.cat/projecte/1161/la-sirollada-revifant-les-festes-populars-a-lleida)per poder pagar les barraques que instal·laran als Camps Elisis. Sembla ser que van poder arribar a la quantitat que s’havien proposat.

– Ja es va escriure un correu d’agraïment a l’autora del logo de l’ADSP.

– Procés Constituent de la Segarravademanar que algú els expliqui el tema del MRF (com donar d’alta una mesa…) però ho van poder resoldre d’una altra manera.

– El Ruben va proposar fer una taula rodona amb representants de diferents partits per a que debatin sobre els temes plantejats al multireferèndum. Es valora positivament i se li demanarà que ho intenti organitzar per abans del dia 25. Si dissabte 17 s’ha pogut lligar tot, s’anunciarà durant les jornades.

– El Ruben també proposa que els col·lectius facin algun article d’opinió d’algun dels temes proposats. Tot per tal de fer una mica de caliu els dies previs al MRF.

– Assistència a la Guspira de representants de l’ADSP: Es va considerar que cal unir esforços per defensar la sanitat pública, i que aquest tema pot ser el punt comú per treballar junts.

– Se’ns va convidar a participar en un seminari sobre el canal Segarra-Garrigues organitzat per centresostenibilitat@. Com què l’ADSP no ha tractat alguns temes, hem decidit no assistir-hi. L’associació Amics del riu Segre, que forma part de l’ADSP, hi assistirà a títol propi.

– Si encara s’hi està a temps, donem el suport de l’ADSP al col·lectiu que està lluitant en contra del Tractat de lliure comerç entre la Unió Europea i els Estats Units d’Amèrica.

– La Marea lila convoca una reunió per dijous 15 de maig, a les 18:30h. al Casal Popular de Joves per organitzar algun acte per defensar els drets de les dones. Cal donar el màxim de difusió!

– El col·lectiu 15M convoca pel mateix 15 de maig a la plaça Ricard Viñes (20:00h) un espai perquè totes aquelles i aquells que volen saber quines lluites hi ha en aquests moments a les nostres terres es puguin informar. El reclam de la trobada podria ser: A on acampes ara? L’ADSP també hi participarà.

– A la coordinadora de marees es va demanar que es facin aportacions per fer una jornada unitària (reivindicativa i lúdica) dels diferents col·lectius, associacions… que estan lluitant per tenir una societat més justa. La jornada serà a mitjans o finals de juny. Aquest tema el tractarem en una pròxima assemblea.

 1. ALTRES (idees que cal recordar per més endavant!)

– Per quan s’acabi el tema del MRF es proposa fer alguna acció (ex. posar un cartell a cada radar) per recordar que no només estem defensant la gestió pública de l’aigua.

– Es deixa per després de les votacions del MRF passar per registre de l’Ajuntament una moció per demanar la consulta i saber si la ciutadania vol que la gestió de l’aigua torni a mans públiques una altra vegada.

S’aproven les propostes de l’acta de les comissions permanent del 8 de maig de 2014 amb les esmenes que s’han discutit i que queden escrites en aquesta acta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

ENTITATS, COL.LECTIUS, CIUTADANES I CIUTADANS DE LLEIDA EN DEFENSA DELS SEUS SERVEIS PÚBLICS

%d bloggers like this: