2014.02.07. Denúncia de la gestió privada dels radars

L’assemblea en Defensa dels Serveis Públics de Lleida denuncia la gestió privada dels radars

La plataforma ha desplegat una pancarta al pont dels Instituts

L’Assemblea en Defensa dels Serveis Públics de Lleida continua defensant la gestió pública dels serveis municipals. Avui, una quinzena de persones de la plataforma ha desplegat una pancarta al pont dels Instituts, en la qual denuncia els nous radars que l’ajuntament de Lleida està instal·lant per tota la ciutat. Amb aquesta acció, la plataforma critica l’adjudicació de la gestió dels radars a l’empresa Arnó-Sice, per un contracte milionari. Amb aquesta nova privatització, el servei passarà a ser gestionat per una empresa privada que, segons l’Assemblea, “podria primar el seu afany recaptatori per davant dels objectius de millora de la seguretat viària i de la mobilitat”.

En aquest sentit, el portaveu de l’Assemblea en Defensa dels Serveis Públics de Lleida, Agustí Liñán, ha assegurat que “ara, més que mai, cal preservar les arques municipals i no malbaratar els recursos que podrien recaure sobre el conjunt de la ciutadania i no per benefici d’una empresa privada”.

Cal tenir en compte, a més, que el preu de la primera licitació, ferta a l’octubre del 2012, sumava més de 710.000 euros i tenia com a objectiu gestionar el trànsit amb el 30% de recaptació de les multes durant dos anys, en favor de l’empresa privada. Aquesta licitació, a més, va ser declarada deserta arran de la denúncia de la CUP perquè el soci d’Arnó estava imputat per corrupció. El preu de la segona licitació, feta al juliol del 2013, ascendeix fins al milió d’euros i augmenta també la contraprestació en favor de l’empresa privada, sent aquesta d’un 35% durant els primers quatre anys de contracte.

L’Assemblea en Defensa dels Serveis Públics de Lleida denuncia la presència d’una quinzena de membres dels Mossos, la Guàrdia Urbana i la policia nacional. La plataforma considera “exagerat” aquest desplegament.

Lleida, 7 de febrer del 2014denuncia_radar_privat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

ENTITATS, COL.LECTIUS, CIUTADANES I CIUTADANS DE LLEIDA EN DEFENSA DELS SEUS SERVEIS PÚBLICS

%d bloggers like this: