ACTES

[ ORDENADES DE LA MÉS RECENT A LA MÉS ANTIGA]

[16] – Acta del 7 d’Octubre de 2014

per descarregar en pdf:    Acta 2014.10.07_ADSP

ADSP. Acta assemblea oberta 7 octubre

Assistents: Arran, CGT, Marea Groga, CUP, Indignats Cappont, Marea Blanca, Ustec, Amics del Riu Segre, Ecoxarxa, Podem Lleida, Som lo que Sembrem, Dones Lleida, Secció Sindical CCOO Autobusos Lleida, SEPC i Noe.

  1. COMISSIÓ SEGUIMENT AUDIÈNCIA PÚBLICA

  • La comissió seguiment serà el proper 21 octubre a les 19.00 però encara falta confirmar lloc. Quan el lloc estigui confirmat difondrem als col·lectius. Recordem que els col·lectius han de confirmar durant aquesta setmana a la Paeria la seva participació a l’audiència i el nom del representant. De totes maneres tenim clar que si per qualsevol cosa alguna entitat no s’ha inscrit i després vol venir a la comissió els convidarem, evidentment.

  • La Paeria no ha convidat a les persones que van participar a títol personal a l’audiència. Com ADSP creiem inacceptable aquesta qüestió i els hi notificarem per a que vinguin si volen.

  • Convocarem als col·lectius i als ciutadans mitja hora abans de la comissió per anar-hi conjuntament i fer pinya de cara als mitjans també.

  • Un cop feta comissió haurem de convocar premsa, fer nota de premsa,… per valorar comissió de seguiment.

  • Acordem que una de les coses amb les quals hem de sortir d’aquesta comissió és amb un calendari formal de reunions, si o si, proposem que la propera sigui 2 mesos més tard que la primera.

  • Una de les coses molt clares que tenim com ADSP és que hem de demanar els contractes amb les empreses concessionàries i els balanços econòmics de les activitats privatitzades. Saber com es controlen aquestes concessions, quins són els mecanismes de control i de compliment de les clàusules dels plecs de condicions, per què no es fa pública aquesta informació, com estant els contractes dels treballadors i treballadores dels serveis privatitzats…

  • Creiem necessari que com ADSP necessitem un document de màxims que respongui al nostre posicionament polític no sol de cara a la comissió sinó de cara al propi paper de l’ADSP davant les privatitzacions. Així, acordem fer un document per a la comissió seguiment on en un full deixem clar aquest posicionament i en un altre full hi posarem les diferents intervencions que poden aportar els col·lectius que intervindran a la comissió. És a dir, entrar en les especificitats de cada col·lectiu que participi. Ja n’hi ha alguns que tenen clar el què diran. Important que surti el tema de la llum i també una llista de totes les privatitzacions dutes a terme per la Paeria els últims anys. Passarem aquest document i l’anem acordant i esmenant entre totes. El Javi i l’Agustí el faran i la resta faran esmenes.

  • Fer un petit pamflet, un document que serveixi per poder visualitzar al carrer i informar a la gent del què és la comissió i del contingut de la comissió. En aquest panflet i document també deixarem en evidència el paper de la Paeria no sol amb les privatitzacions sinó en tot aquest procés, en teoria, de participació ciutadana.

  • Volem anar a la comissió a fer feina i que sigui fructífera, així que veiem que és necessari que si no ens fan cas de res i fan malabars semàntics per jugar amb nosaltres en aixecarem de la comissió i marxarem. Si maregen molt la perdiu abandonarem la sala.

  • Farem una pancarta que ens servirà per mostrar el dia de la comissió de seguiment, ja que convocarem concentració de suport. La Gemma s’encarrega d’encomanar pancarta. Lema: EN DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS…signat ADSP amb el nostre logo. La paguem de la caixa pròpia.

  • Estratègia post audiència: editar petits documents que parlin sobre els diferents serveis privatitzats i anar a repartir-los a diferents punts de la ciutat. Exemple, si editem quelcom sobre escoles bressol anar a les portes de les escoles, si editem quelcom sobre transports anar a les parades d’autobusos, també associacions de veïns…etc. La idea també és que no sol ho assumeixi ADSP (on també necessitem més implicació de les persones i col·lectius que la formem) sinó anar a buscar la gent que té aquesta informació per a que ens doni un cop de mà i facin seva aquesta lluita. És a dir, si volem tocar els transports públics busquem complicitats en els treballadors i treballadores i que ells en certa manera ho liderin una mica. El contingut d’alguns d’aquest documents poden sortir del document que ADSP vam preparar amb motiu de l’audiència pública.

  1. ALTRES ASPECTES

  • Veiem la necessitat d’autoformació dins ADSP per construir un discurs potent i anticapitalista que pugui qüestionar el discurs institucional. Per això, ens hem de dotar de contingut i informació. Podem elaborar un document amb tota la informació dels serveis privatitzats que ens puguin passar les persones i col·lectius vinculats a aquests serveis, a ADSP o a altres moviments socials que puguin tenir informació. També tenim un document que ens pot ajudar, que és el que vam preparar amb motiu de l’audiència pública.

  • Recordem que hem de deixar de porta’ns pels tempos institucionals i que això de la comissió no eixa de ser un paripé, per això la nostra responsabilitat en formar-nos i continuar fent campanyes de denúncia al carrer i qüestionament polític, treball conjunt i fins i tot en algun aspecte fer quelcom propositiu. Tenim molts temes pendents més enllà del que fem, recordem que tenim sobre la taula altres propostes com tocar el tema de l’alberg, tirar endavant la proposta sobre continuar la línia de treball per engegar processos de remunicipalització de l’aigua…etc. En resum, paral·lelament a aquest treball amb la institució (on no hi posem moltes expectatives) hem de fer la nostra.

  • Aquest divendres el PSC fa un acte que ven com una proposta de la Lleida que volem. Hi estant convidades diverses entitats per participar i dir la seva. Veiem que davant un acte electoralista com aquest podem aprofitar per convocar la gent a donar suport i evidenciar la política que defensa el PSC, respecte als serveis públics, encapçalat per l’alcalde. Hi portarem la pancarta encarregada i els pamflets que hem escrit, i amb tot plegat pretenem visualitzar a la ciutadania la situació de les privatitzacions i el paper del govern de la Paeria en aquest afer. La convocatòria la farem publica via mail i facebook…serà la Pati de les Comèdies aquest divendres dia 10 octubre a les 18.30 ja que l’acte es fa a l’edifici de l’IMAC (lloc on es va celebrar l’audiència pública). No cal convocar premsa perquè segurament ja n’hi haurà.

PRÒXIMA ASSEMBLEA: dijous 23 octubre a la UdL a les 19.00

—————————

[15] – Acta del 23 de Setembre de 2014

Assemblea Defensa dels Serveis Públics
Acta assemblea oberta 23 setembre

Assistents: Arran, CGT, Marea Groga, ICV, CUP, Indignats Cappont, Marea Blanca, Ustec, Comú, Amics del Riu Segre, Ecoxarxa, Podem Lleida, SEPC, Noe i Sergio a títol individual

  • Ustec diu que no podran implicar-se tant amb l’ADSP durant aquest curs,

  • Comissió de seguiment de l’audiència: quin ha de ser el nivell d’implicació i les forces que la ADSP hi ha de posar; sabent que quan, amb anterioritat, aquestes comissions de seguiment no han tingut l’objectiu per part de la Paeria d’aclarir res ni de fer un seguiment real, decidim que hi anirem tots els col·lectius que vam participar a l’audiència amb unes preguntes (en el cas que no ens responguin les mateixes que a l’audiència) o uns requeriments expressats de manera clara:

  • Com a ADSP: demanem que se’ns ensenyin els contractes de les privatitzacions que ens neguen (aigua, enllumenat, i els que siguin).

  • La resta de col·lectius faran les seves demandes:

    • Comú: tots els contractes, sub-contractes, obres i serveis….

    • Amics del Riu Segre: volen anar més enllà i presentar també els dubtes que tenen sobre presumptes irregularitats en el contracte de privatització del servei d’aigües. Es discuteix sobre si tota aquesta informació l’entregaran directe al Registre Paeria, o denunciaran primer… ho han de decidir i ja ens ho diran. L’ADSP recolza aquesta iniciativa i la feina que esta fent sobre aquest tema els amics del riu Segre.

    • Marea Groga: segregació escolar i privatització de les escoles bressol.

    • Indignats Cappont: encara no estan activats del tot; segueixen treballant sobre el mercat.

    • ADSP proposa elaborar un document on surtin els temes que es tocaran durant la comissió i que serà la línia a seguir. Aquest document es revisarà i es complementarà amb la resta de col·lectius.

  • D’altra banda, Amics del Riu Segre proposa fer una reunió per explicar al col·lectiu Gent de Lleida qui es l’ADSP. Decidim que una reunió no farem, però que els convidem a que vinguin a la pròxima assemblea i vegin qui som l’ADSP. També estan preparant una caminada a l’octubre per denunciar les obres no fetes i la mala gestió del camí de Corbins. Seria a l’octubre

Properes accions:

  • 30 setembre: 10h, a la plaça Paeria. Es farà una acció al ple (especial dret a decidir). El ple és a les 11h, es queda 1 hora abans per preparar els cartells. La proposta de l’acció és: silenciosa, ensenyant els cartells i quedant-se tota l’estona que duri el ple (o la màxima estona possible).

  • 26 setembre: acció al pregó, a les 19h a la plaça Paeria. Ens afegim a la convocatòria de la Marea blanca, que van vestits de blancs i amb xiulets. L’ADSP portarà algun cartell o pancarta.

  • 25 setembre: tornar a presentar al registre del Pal·las un document tornant a exigir les respostes de l’audiència. Això ja ho vam fer al febrer; però repetim per pressionar. Aquesta vegada demanem un màxim de 15 dies per a què ens responguin. A la pròxima assemblea, si encara no han respòs, haurem de decidir quina acció de resposta fem.

  • 25 setembre tarda: el president Mas inaugura fira de Lleida. Si així ho confirmen, decidim posar-nos d’acord amb la resta de marees i col·lectius i fer acció de protesta.

PRÒXIMA ASSEMBLEA: dimarts 7 octubre a la UdL

—————————

[14] – Acta del 16 de Setembre de 2014

ACTA ASSEMBLEA OBERTA EN DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS DE LLEIDA

Dimarts, 16 Setembre de 2014

Assistents: Marea Groga, CGT, Indignats de Cappont, Marea Blanca, Casal Popular de Joves, Ecoxarxa, Ustec-stes, Som lo que Sembrem,Amics del Riu Segre i Noe a títol personal.

Lloc: Casal Popular de Joves

  • Paper de l’ADSP:

  1. En l’anterior assemblea sorgeix el debat de què a Lleida la privatització dels serveis públics no només passa per aigua, semàfors, radars, etc… sinó que hi ha una problemàtica i emergència social prou important per encaminar el treball de l’ADSP cap a aquests camins. La situació de l’alberg municipal (privatitzat) és flagrant com a exemple de la política privatitzadora de la Paeria, més agreujada per la situació de precarietat a la que estant abocades moltes lleidatanes. O per exemple, la situació de moltes famílies davant el camí privatitzador que està agafant l’ajuntament de Lleida en les Escoles Bressol que obstaculitza l’accés universal en aquesta etapa educativa. Aquests són alguns dels temes que veiem amb urgència que s’haurien d’abordar des de l‘ADSP, però no hem acabat de concretar quins són els temes prioritaris i quina és la metodologia a seguir. Està clar que hem de fer xarxa amb entitats i col·lectius que treballen en aquests temes concrets (Arrels, Marea Groga, SOS Bressol…), amb la qual cosa s’hauria d’anar a parlar amb ells per veure el seu posicionament i recopilar informació per generar discurs dins ADSP. Com ADSP el nostre paper ha de ser de suport a la causa i d’intentar visualitzar problemàtiques concretes.

  1. D’altra banda a l’ADSP apostem per continuar amb la lluita pel servei d’abastiment públic de l’aigua a Lleida. Això no vol dir que tinguem d’altres fronts oberts (radars, alberg, chemtrails, o el que considerem) ara bé, potser s’haurien de reformular comissions per a ser conscients de fins on podem arribar i dedicar esforços concrets a accions concretes i separar-nos a l’hora de treballar en aquests diferents fronts que considerem. És un tema urgent que hem d’entomar després de concretar estratègia per activar la comissió de seguiment.

  • Comissió seguiment audiència pública: l’Ajuntament ha anunciat a la premsa i els seus canals interns de comunicació que al setembre s’activarà la comissió però no ha fixat ni concretat cap data. Ni l’entitat impulsora de l’audiència, ni les entitats participants ni les persones a títol personal, ni l’ADSP com a organisme que pretén coordinar aquesta lluita, han rebut cap notificació de la Paeria per posar en marxa la comissió. Davant això proposem i acordem dues coses:

  1. Divendres 26 de setembre proposem 2 accions: al matí a la Paeria i a la tarda al pregó de festa major. Al matí anirem al Palace a presentar un escrit per denunciar aquesta situació demanant l’activació de la comissió i la resposta a la ciutadania a les demandes que es van fer. Simbòlicament a part de l’escrit presentarem un llistat dels correus electrònics de persones i entitats que van ser donats a la paeria per a que les seves demandes fossin contestades. Tot seguit anirem al ple a continuar amb les accions empreses abans de l’estiu per denunciar la situació, farem cartells i els mostrarem al ple municipal. I finalment a la tarda durant el pregó de festa major volem fer una acció conjuntament amb algun altre col·lectiu (Marea Blanca) aixecant cartells denunciant tot això i on es pugui visualitzar aquesta lluita. Farem convocatòries de premsa.

  1. Posar-nos en contacte directe amb tots els participants de l’audiència del Gener per proposar que ells mateixos integrin la seva lluita a l’ADSP i així, amb més gent, poder participar en més lluites i fer créixer l’ADSP. Continuar recordant a Paeria que es respongui a la ciutadania i que activin comissió seguiment audiència pública. La Noe farà un correu i l’Agus trucarà per telèfon per convocar-los a la pròxima assemblea, el dimarts 23 setembre. La idea és que a la propera assemblea oberta vinguin i puguem construir conjuntament l’estratègia de cara a la comissió de seguiment.

  • Contractes privatització serveis públics: l’ADSP veu necessari demanar i exigir a la Paeria, en un exercici de transparència, que faci públics tots els contractes i els informes econòmics de tots els serveis públics privatitzats. Pressionar d’alguna manera per a que l’ajuntament ho faci i denunciar la més que probable negativa al respecte. Hem de reformular estratègia al respecte d’aquest tema per ser efectius o si més no per conscienciar a les lleidatanes. Es pot valorar l’ús de plataformes socials com ara <tuderechoasaber>, i també <sentitcritic>

  • Amics del Riu Segre:

S’està treballant per aconseguir recuperar camins al marge dret del riu Segre, concretament el camí Real de Lleida a Balaguer (camí de Corbins)

També per recuperar les riberes del riu Segre al seu pas per Lleida Capital. Hi han hagut contactes, positius, amb la C.H.E.

També s’estudien les possibilitats que dona el riu al seu pas per Lleida, per a usos esportius i de lleure.

També per aconseguir el perquè del augment desorbitat, sense cap justificació legal, del preu de l’aigua que afecta greument a totes les famílies.

S’han presentat Recursos Administratius i Judicials contra actes per apropiacions indegudes de terrenys de Domini Públic, etc.

  • Remunicipalització del servei d’aigua:

  1. Hem de fer una resposta-valoració des de ADSP davant les mesures preses per la Paeria per donar un fons social d’ajudes als talls d’aigua (farà l’escrit el Josep Maria amb l’ajuda de totes)

  1. Respecte a l’aigua, el guió proposat mes o menys en la lluita per l’aigua publica seria: (carregar-nos d’estudis “ben fets” i presentar-ho a l’ajuntament una recollida de signatures, juntament amb el vist-i-plau de la major part de la ciutadania lleidatana, esdevenint en una iniciativa popular municipal per demanar la remunicipalització de l’aigua)

– Demanar un estudi legal de com municipalitzar el servei d’aigua

– Demanar un estudi econòmic del que suposa l’aigua municipalitzada

– Demanar un estudi tècnic dels beneficis de la municipalització

Per tot això faríem:

– Taules al carrer demanant signatures per aquesta iniciativa popular.

– Visites a Entitats perquè donin el suport explícit a la iniciativa.

Un cop tinguem moltes signatures i entitats adherides, presentar-ho a l’Ajuntament.

  • L’Alberg Municipal:

Recollir contactes per una llista d’entitats en suport al seu manteniment.

  • Control del correu <lleida.org>:

Qui pot fer desaparèixer del servidor <lleida.org> alguns determinats correus d’un mateix remitent?

Propera assemblea oberta: dimarts 23 de setembre a la Universitat de Lleida. Ja confirmarem aula.

————————–

[13] – ACTA COMISSIO PERMANENT             3 JULIOL 2014

Assemblea defensa dels serveis públics

Assemblea permanent de comissions

Mini acta.  03-07-2014

 

  • Sorgeix el debat de què a Lleida la privatització dels serveis públics no només passa per aigua, semàfors, radars, etc… sinó que hi ha una problemàtica i emergència social prou important per encaminar el treball de l’ADSP cap a aquests camins. Ara sobretot que arriben les persones immigrants a la campanya de fruita, tenen la necessitat, per exemple, d’un alberg públic. O per exemple, la situació de moltes famílies davant el camí privatitzador que està agafant l’ajuntament de Lleida en les Escoles Bressol que obstaculitza l’accés universal en aquesta etapa educativa. Aquests són alguns dels temes que veiem amb urgència que s’haurien d’abordar des de l‘ADSP.

Continuant en aquesta línia, i tenint en compte tota la gent i col·lectius que van participar a l’audiència del febrer, on hi van haver moltes i diverses demandes, podríem posar-nos en contacte directe amb tots els participants de l’audiència del febrer per proposar que ells mateixos integrin la seva lluita a l’ADSP i així, amb més gent, poder participar en més lluites i fer créixer l’ADSP. Continuar recordant a Paeria que es respongui a la ciutadania i que activin comissió seguiment audiència pública. Tornar a demanar i insistir des de ADSP (per fer-ho ara, abans de marxar de vacances a l’agost), i via mail, per exemple:

•  que la paeria accioni o posi en marxa la comissió de seguiment tal com va dir a l’audiència. (farà l’escrit la Noe amb l’ajuda de totes)

      • que la paeria ens respongui a totes les preguntes del l’audiència (farà l’escrit la Noe amb l’ajuda de totes)

      • resposta-valoració des de ADSP de les mesures preses per la Paeria amb el fons social d’ajudes als talls d’aigua (farà l’escrit el JosepMaria amb l’ajuda de totes)

  • L’ADSP apostem per continuar amb la lluita pel servei d’abastiment públic de l’aigua a Lleida. Això no vol dir que tinguem d’altres fronts oberts (radars, alberg, chemtrails, o el que considerem) ara bé, potser s’haurien de reformular comissions per a ser conscients de fins on podem arribar i dedicar esforços concrets a accions concretes i separar-nos a l’hora de treballar en aquests diferents fronts que considerem oportuns.

  • Respecte a l’aigua, el guió proposat mes o menys en la lluita per l’aigua publica seria: (carregar-nos d’estudis “ben fets” i presentar-ho a l’ajuntament una recollida de signatures, juntament amb el vist-i-plau de la major part de la ciutadania lleidatana, esdevenint en una iniciativa popular municipal per demanar la remunicipalització de l’aigua)

1.- Demanar un estudi legal de com municipalitzar el servei d’aigua

2.- Demanar un estudi econòmic del que suposa l’aigua municipalitzada

3.- Demanar un estudi tècnic dels beneficis de la municipalització

Per tot això faríem:

1.- Taules al carrer demanant signatures per aquesta iniciativa popular.

2.- Visites a Entitats perquè donin el suport explícit a la iniciativa.

Un cop tinguem moltes signatures i entitats, presentar-ho a l’Ajuntament.

  • Valorem, i això haurà de ser via mail, el fer alguna acció en l’últim ple de la Paeria, el del juliol (en principi seria l’últim divendres de juliol) per exemple anar amb cartells demanant els punts anteriors (comissió de seguiment i resposta a preguntes de l’audiència) posant una mica en ridícul el sistema de “participació ciutadana” de la Paeria
  • Propera assemblea oberta: dimarts 16 de setembre. Hem de demanar sala UDL

————————-

[12] – Acta del 19 de Juny del 2014

Acta Assemblea (ADSP) 19/juny/2014

PROPERA ASSEMBLEA: dijous (al setembre) a les 19:00h al Rectorat (Plaça Víctor Siurana) ES PREGA PUNTUALITAT!!

PROPERA COMISSIÓ PERMANENT: dijous 3 de juliol a les 19:00h al Casal de Joves. Les propostes d’aquesta comissió s’hauran de debatre a les diferents associacions, col·lectius… per portar els diferents posicionaments a l’assemblea de l’ADSP del proper mes de setembre.

Assistents: 15M, 15M Cappont, Arran, Associació Amics del riu Segre, CGT, CUP, Dones Lleida, Ecoxarxa, Iaio/-a flautes, Marea Blanca, Marea Groga, Noe (a títol personal).

Ipcena deixen l’assemblea tal i com ja van dir en un principi, però continuaran donant-nos suport. Cal recordar que es van integrar a l’ADSP per ajudar en el tema del MRF.

  1. VALORACIÓ MULTIREFERÈNDUM

Els diferents col·lectius… han valorat positivament:

  • Molta gent diferent confluint amb un mateix objectiu.

  • Amb molt pocs diners i tots aportats per associacions, col·lectius, partits i particulars.

  • Bastant incidència ja que s’han aconseguit posicionaments públics.

  • S’ha utilitzat la desobediència civil pacífica.

  • S’ha aconseguit trobar un tema i treballar-lo amb molt poc temps.

  • La prohibició de les votacions va ser un molt bon altaveu.

  • La ciutadania coneixia la pregunta específica de Lleida: l’aigua.

  • Funcionament i resultats positius.

  • S’ha donat un exemple de democràcia real.

  • El MRF ha dit que no tot està permès.

  • Totes les persones implicades han estat voluntàries i voluntaris dels diferents col·lectius o a nivell personal.

  • Els diferents col·lectius… han fet una bona difusió del MRF.

  • El MRF ha servit per potenciar el treball d’alguna marea.

  • La comissió permanent donava dinamisme quan hi havia tanta feina.

Els diferents col·lectius… pensen que cal millorar:

  • Molta gent desconeixia que la gestió de l’aigua a Lleida era privada.

  • Imatge molt masculina del MRF.

  • Donar més sortida als resultats de la pregunta sobre la gestió de l’aigua a Lleida.

  • Es va donar molta informació, però cal repensar com es pot arribar a la gent (repartir fulletons és molt superficial).

  • Les comissions es van anar desdibuixant i no es van assumir les pròpies tasques.

  • No va tenir impacte extern real (es va conèixer per la prohibició!).

  1. RIU SEGRE

Tota la documentació on es demostren actuacions incorrectes pel que fa a la canalització del riu Segre s’han fet arribar a la Fiscalia i aquesta ha nombrat una fiscal coordinadora del tema.

L’associació Amics del riu Segre, el dia que el Síndic de Greuges va venir a Lleida, li va fer arribar un parell de queixes:

  • La factura de l’aigua de Lleida incompleix la llei del Parlament de Catalunya.

  • Tota la documentació que s’havia fet arribar a la Fiscalia també se’ls hi va donar. (A hores d’ara, l’assemblea Amics del riu Segre ja ha rebut resposta del Síndic de Greuges comunicant-li que la informació rebuda s’ha tramés al Defensor del Pueblo).

S’ha parlat amb un enginyer de la confederació del riu Ebre per presentar-li un projecte amb alternatives de millora per la canalització del riu Segre. Aquesta persona va dir que hi ha un projecte per part de la confederació del riu Ebre des de fa 4 anys i que coincideix bastant amb la proposta de l’associació d’Amics del riu Segre.

L’1 de juliol es reuniran amb la Paeria.

  1. LÍNIES A SEGUIR PER PART DE L’ADSP

Tenim clar que és necessari continuar treballant per defensar els serveis públics de la ciutat de Lleida.

  • A partir d’ara, suposem, podrem treballar amb el temps suficient.

  • Es pot continuar amb el tema de l’aigua.

  • Abans de cada assemblea fer propostes per portar-les a la reunió.

  • Clarificar tasques per no repetir la feina de la comissió permanent a l’assemblea.

  • Aigua: què fem, eines que tenim (demanar el contracte de la gestió de l’aigua i analitzar-lo, informar als diferents col·lectius…), formes de pressió popular, demanar posicionament a la Paeria…

  • Explicar com afecten les privatitzacions de l’aigua o de qualsevol tema que es decideixi als actes de les diferents marees…

  • Fer 2 o 3 propostes de treball (ex. autobusos…) i donar-los forma. El Pau es compromet a fer la proposta pel tema de l’aigua.

  • Es farà un llistat amb les diferents idees que han anat sortint aquests mesos però que no s’han utilitzat. La Carme es compromet a fer-ho rellegint les actes.

  • Com ens relacionem amb altres col·lectius i institucions de Lleida (ex. observatori municipal, UdL, Lleida Participa…).

  • Què s’ha fet amb els vots? Cal portar-los a l’ajuntament. Cal fer un mapa de ruta. De moment es decideix anar al proper ple del divendres 27 de juny per exigir alguna cosa concreta: referèndum o remunicipalització. Es prepararà una pancarta al local de la CGT el proper dijous 26 a les 19:00h

  • Mirar si hi ha alguna eina municipal del tipus Iniciativa legislativa popular que es pugui utilitzar a Lleida.

  • Es proposa utilitzar la frase “Estem treballant per vostès” .

  • Decidir si continua la Comissió Permanent.

  1. TRESORERIA

  1. LOGÍSTICA

  1. COMUNICACIÓ

  1. DIFUSIÓ

  1. ALTRES

  • S’ha detectat que la llum taronja dels semàfors dura menys que abans.

  • Dissabte 28 de juny al matí hi haurà una assemblea de totes les veïnes i veïns per tractar del Mercat Municipal.

————————–

[11] – Acta del 27 de Maig del 2014

ACTA DEL 27 DE MAIG DEL 2014

SOM:

  1. Multireferèndum [MRF]

Roda de premsa per dijous 29 de maig a les 12:00h. a la Plaça Paeria. Es demana el màxim de participació. Farà falta una taula, una tira de plàstic amb els logo del MRF i la pancarta (o similar) de l’ADSP. El Josep M. serà el portaveu. Cal convocar els diferents mitjans de comunicació.

Els temes dels quals s’informarà són:

  • Després de l’audiència pública del mes de gener, l’ADSP es va proposar fer una consulta a la ciutadania de Lleida que és la que ara s’ha fet dins del marc del MRF.

  • Valoració del procés de la consulta: vots anticipats i presencials (resultats força bons), col·lectius implicats… Es podrà votar fins el dia 4 i animem a fer-ho.

  • Tant l’estat, la Generalitat com la Paeria no estaven a favor d’aquesta consulta. No agrada que la ciutadania exerceixi el seu dret democràtic d’opinar perquè qüestionen les actuals maneres de fer política.

  • Bona part de les persones que van votar o a les que es va informar desconeixien que la gestió de l’aigua de Lleida està en mans privades. Aviat començarem a fer una campanya per donar a conèixer que l’aigua de Lleida està gestionada per empreses privades.

  • L’ADSP, el més aviat possible, decidirà què demana a l’ajuntament de Lleida pel que fa referència al tema de l’aigua i continuarà treballant amb els altres temes que fan referència als serveis públics de la ciutat. Continuem demanant que l’ajuntament respongui a les preguntes que es van fer el dia de l’audiència pública i que ens lliuri tota la documentació que encara no hem vist sobre les privatitzacions de la gestió dels serveis públics (volem transparència). L’ADSP continua demanant la remunicipalització de tots els serveis públics.

  • Hi haurà una nova roda de premsa quan haurem decidit els nostres objectius immediats.

————————-

[10] – Acta del 8 de Maig del 2014

Acta Assemblea (ADSP) 08/maig/2014

PROPERA ASSEMBLEA: dijous 22 (no es va concretar !!!!!) de maig a les 19:00h al Rectorat (Plaça Víctor Siurana)

ES PREGA PUNTUALITAT!!

Assistents: 15M, 15M Cappont, Associació Amics del riu Segre, CGT, Comú de Lleida, CUP, Dones Lleida, Ecoxarxa, Iaio/-a flautes, IPCENA, Marea Blanca, Marea Groga, Som lo que Sembrem, Jesús (a títol personal), Noe (a títol personal).

  1. Multireferèndum [MRF]

Es demana a cada mesa constituïda que decideixi:

  • Lloc on la situaran (encara no ens han comunicat a quina distància dels col·legis electorals ens haurem de situar, però donem per fet que ens donaran permís perquè a Girona ja els han confirmat que poden situar-se fora dels col·legis electorals.)

També es demana que escomprovi que disposen de:

  • wifi (es pot demanar la contrasenya per poder disposar d’internet des del carrer, també es mirarà el preu per un “llapis de memòria” amb internet)

  • punt de llum

  • un ordinador

  • allargos” per fer poder endollar

  • una taula

  • cadires

Des del MRF ens han comunicat que hi ha 10 persones que s’han inscrit com a voluntàries. S’ha decidit que formin part de les taules que ja estan constituïdes.

A IPCENA ja s’han rebut les urnes, les paperetes, fulls informatius i cartells.

Cal tancar les taules el més aviat possible (és realment urgent!). El SEPC ha confirmat que tindran mesa.

Dilluns 19 hi haurà una trobada de formació a Balaguer, però hem demanat que ens en facin una a Lleida i serà el proper dimecres 14 de maig al local d’IPCENA (Plaça dels Gramàtics, a la vora del Casal Popular de Joves ) a les 20:00h. Després s’anirà a repartir propaganda.

Dissabte 24 de maig s’anirà a IPCENA a ordenar el material per a cada mesa i el diumenge 25 s’haurà d’anar a recollir-lo.

A més dels cartells per posar a cada taula de vot, es prepararà un escrit tipus “Participa de la consulta i vota aquí…” i també s’hi penjarà un dels cartells del MRF.

Hi haurà adhesius per portar cada persona que col·labori voluntàriament a la consulta.

El vot anticipat presencial es podrà fer, de moment, al local d’IPCENA (horari d’oficina) i a bar Cal Ramon (horari habitual).

Es proposa, si hi hagués un grup suficient de persones, sortir en bicicleta amb cartells per fer propaganda del MRF.

Roda de premsa per dimarts 13 de maig a les 12:00h. a la Plaça Blas Infante (Cappont). S’informarà del nombre de meses electorals que hi haurà, del nombre de col·lectius que hi estan implicats, i de la jornada de dissabte 17 de maig. Es demana el màxim de participació; de moment hi ha 3 persones confirmades.

  1. JORNADA INFORMATIVA I LÚDICA (DISSABTE 17 DE MAIG)

Ja hi ha el cartell amb les activitats concretades. Es farà al Rectorat de 10:00h. a 15:00h.

Tombs Creatius ens deixa 4 jocs i algú se’n responsabilitzarà (ens els deixa desinteressadament). També es pot proposar a lo Fato que organitzin una petita barra amb alguns productes. Hi ha una noia que s’ha ofert a pintar cares durant una hora.

Es farà un bon cartell i algunes pancartes (el mateix cartell ampliat per penjar a l’entrada de la Universitat anunciant la jornada.

Uns dies abans, s’enviarà als mitjans de comunicació el cartell amb la informació de la jornada i se’ls convidarà a assistir-hi per poder recollir informació i poder parlar amb els ponents.

Cal fer molta difusió!

  1. VOLUNTARIAT

Ja es tracta aquest tema en el punt del MRF.

  1. TRESORERIA

Hi ha uns 100€.

  1. LOGÍSTICA

Es va suggerir fer una pancarta d’impremta, però de moment es decideix continuar amb la que tenim feta a mà.

  1. COMUNICACIÓ

Es continua recordant que caldria escriure un article com ADSP per recordar que l’ADSP s’ha organitzat per defensar que la gestió dels serveis públic tornin a mans de l’ajuntament i que ara estem treballant pel tema de l’aigua, però que no oblidem la resta dels serveis públics. Si algú vol escriure’l que ho comuniqui a aquesta comissió, que serà l’encarregada de difondre’l.

  1. DIFUSIÓ

1.- Reunions als barris:

Es continua treballant per reunir-se amb la gent de les associacions veïnals de la Bordeta, Cappont i Pardinyes.

2.- Parades informatives al carrer Major:

Es valora positivament les taules informatives que s’han anat organitzant: 23 d’abril…

Taules informatives: Dissabte 10 de maig al matí i diumenge 11 de maig al vespre a les barraques de la Sirollada es farà difusió del MRF i es recolliran firmes a favor d’una sanitat 100% pública. Es queda diumenge a la tarda per preparar els entrepans de diumenge al vespre (cal preparar cartells per anunciar-los).

  1. ALTRES

– La Sirollada va obrir un micromecenatge de 1.500 € (http://www.totsuma.cat/projecte/1161/la-sirollada-revifant-les-festes-populars-a-lleida)per poder pagar les barraques que instal·laran als Camps Elisis. Sembla ser que van poder arribar a la quantitat que s’havien proposat.

– Ja es va escriure un correu d’agraïment a l’autora del logo de l’ADSP.

– Procés Constituent de la Segarravademanar que algú els expliqui el tema del MRF (com donar d’alta una mesa…) però ho van poder resoldre d’una altra manera.

– El Ruben va proposar fer una taula rodona amb representants de diferents partits per a que debatin sobre els temes plantejats al multireferèndum. Es valora positivament i se li demanarà que ho intenti organitzar per abans del dia 25. Si dissabte 17 s’ha pogut lligar tot, s’anunciarà durant les jornades.

– El Ruben també proposa que els col·lectius facin algun article d’opinió d’algun dels temes proposats. Tot per tal de fer una mica de caliu els dies previs al MRF.

– Assistència a la Guspira de representants de l’ADSP: Es va considerar que cal unir esforços per defensar la sanitat pública, i que aquest tema pot ser el punt comú per treballar junts.

– Se’ns va convidar a participar en un seminari sobre el canal Segarra-Garrigues organitzat per centresostenibilitat@. Com què l’ADSP no ha tractat alguns temes, hem decidit no assistir-hi. L’associació Amics del riu Segre, que forma part de l’ADSP, hi assistirà a títol propi.

– Si encara s’hi està a temps, donem el suport de l’ADSP al col·lectiu que està lluitant en contra del Tractat de lliure comerç entre la Unió Europea i els Estats Units d’Amèrica.

– La Marea lila convoca una reunió per dijous 15 de maig, a les 18:30h. al Casal Popular de Joves per organitzar algun acte per defensar els drets de les dones. Cal donar el màxim de difusió!

– El col·lectiu 15M convoca pel mateix 15 de maig a la plaça Ricard Viñes (20:00h) un espai perquè totes aquelles i aquells que volen saber quines lluites hi ha en aquests moments a les nostres terres es puguin informar. El reclam de la trobada podria ser: A on acampes ara? L’ADSP també hi participarà.

– A la coordinadora de marees es va demanar que es facin aportacions per fer una jornada unitària (reivindicativa i lúdica) dels diferents col·lectius, associacions… que estan lluitant per tenir una societat més justa. La jornada serà a mitjans o finals de juny. Aquest tema el tractarem en una pròxima assemblea.

  1. ALTRES (idees que cal recordar per més endavant!)

– Per quan s’acabi el tema del MRF es proposa fer alguna acció (ex. posar un cartell a cada radar) per recordar que no només estem defensant la gestió pública de l’aigua.

– Es deixa per després de les votacions del MRF passar per registre de l’Ajuntament una moció per demanar la consulta i saber si la ciutadania vol que la gestió de l’aigua torni a mans públiques una altra vegada.

S’aproven les propostes de l’acta de les comissions permanent del 8 de maig de 2014 amb les esmenes que s’han discutit i que queden escrites en aquesta acta.

—————————-

[09] – acta del 22 d’abril del 2014

Acta Assemblea (ADSP) 22/Abril/2014

PROPERA ASSEMBLEA: dijous 8 de maig a les 19:00h al Rectorat (Plaça Víctor Siurana) ES PREGA PUNTUALITAT!!

Assistents: 15M, 15M Cappont, Aigua és Vida, Arran, Associació Amics del riu Segre, CGT, CUP, Dones Lleida, Iaio/-a flautes, IPCENA, Marea Blanca, Marea Groga, Som lo que Sembrem, Ustec-Stes, Noe (a títol personal).

  1. Multireferèndum [MRF]

Es demana a cada col·lectiu, entitat… que intenti aportar al menys una mesa pel 25 de maig. A més a més, es portarà un full per recollir voluntariat als diferents actes de difusió que es faran.

Volem assegurar al menys una mesa per a cada barri. Hi ha col·lectius i entitats que ja proposen un lloc: Ipcena a la plaça Cervantes, 15M de Cappont a Cappont, Amics del riu Segre a Pardinyes i Arran a l’Escorxador. Es preguntarà si el banc del temps pot assumir una taula a la Bordeta.

El MRF aporta a la ciutat de Lleida: tríptics informatius, cartells; i urnes i 20.000 butlletes per les votacions presencials.

Pel diumenge 25 de maig caldrà per a cada mesa constituïda: 1 taula, 3 cadires, un ordinador i un cartell on es digui qui som. Cal pensar en un lloc on guardar el material (urna i butlletes) el dia anterior.

  1. AIGUA ÉS VIDA

Dos membres de l’associació Aigua és Vida han assistit a la nostra assemblea per conèixer el nostre treball i per aportar idees per la Jornada del dia 17 de maig.

Ens suggereixen que, després de l’esforç que estem fent amb el tema de la recuperació de la gestió pública del servei d’aigües de Lleida, hem de tenir clar què volem fer amb els vots recollits amb el MRF. Alguns exemples poden ser: demanar la paralització de la concessió, fer un escrit a l’ajuntament explicant què hem estat fent i que l’ajuntament no ens ha respost, mirar que diu la llei de participació ciutadana per reivindicar una consulta per abans del 2015, buscar els punts febles i forats de la concessió actual…

Es decideix que la jornada duri 3 hores com a màxim i que tracti dos aspectes: el formatiu (democratització dels serveis públics i rescat de les concessions a empreses privades) i el lúdic. Algunes xerrades les poden fer: l’associació Aigua és Vida, l’associació Amics del riu Segre, algú relacionat amb les lluites i rescat de la gestió de l’aigua per tornar a ser 100% pública d’Alfés, d’Alcázar de San Juan, del canal d’Isabel II de Madrid, d’Itàlia o de Berlín. Es deixarà per més endavant tot allò que no es pugui encabir per falta de temps dins la jornada del 17 de maig.

Des de l’associació Aigua és Vida ens enviaran una proposta que nosaltres valorarem.

  1. VOLUNTARIAT

No s’aporten noves estratègies per buscar voluntariat.

  1. TRESORERIA

Hi ha 24€.

Les xapes no es podran tenir pel dia 23 d’abril.

S’han encarregat 2050 flyers de ½ full per 70€.

  1. LOGÍSTICA

Encara no s’ha trobat una pèrgola per quan es faci la difusió. N’hi ha d’haver alguna en algun dels col·lectius.

Se suggereix fer una pancarta d’impremta. S’ha trobat un pressupost per fer una pancarta de lona que ens costaria 70€.

  1. COMUNICACIÓ

Es recorda que caldria escriure un article com ADSP per recordar que l’ADSP s’ha organitzat per defensar que la gestió dels serveis públic tornin a mans de l’ajuntament i que ara estem treballant pel tema de l’aigua, però que no oblidem la resta dels serveis públics. Si algú vol escriure’l que ho comuniqui a aquesta comissió, que serà l’encarregada de difondre’l.

Diumenge 6 d’abril es va enviar un comunicat de premsa per anunciar les preguntes del MRF.

  1. DIFUSIÓ

S’està fent xarxa amb altres assemblees que estan remunicipalitzant serveis a nivell estatal (associació Aigua és Vida i Alcázar de San Juan) utilitzant el twitter.

1.- Reunions als barris:

Associació veïnal de Cappont: s’ha fet el primer contacte.

Associació veïnal de la Bordeta: s’ha fet el primer contacte.

Col·lectius i entitats de Pardinyes: es tornarà a fer una convocatòria perquè només hi van assistir un parell de persones.

2.- Parades informatives al carrer Major:

S’han fet les taules informativa del 6 i 12 d’abril

Es faran taules informatives el 23 d’abril, dissabte 26 d’abril (matí al mercat de Pardinyes i a la plaça Sant Joan, i a la tarda a la manifestació en defensa de la sanitat pública) i el diumenge 27 d’abril (jornada Lleida Ambientala Pardinyes).

  1. ALTRES

– L’associació d’Amics del riu Segre ha informat a Medi Ambient de l’estudi que han realitzat i que porta per títol Recuperación de las riberas del río Segre en término municipal de Lérida.

– Als actes de La Sirollada potser hi participarem amb un acte lúdic-reivindicatiu.

– La Sirollada ha obert un micromecenatge de 1.500 € (http://www.totsuma.cat/projecte/1161/la-sirollada-revifant-les-festes-populars-a-lleida)per poder pagar les barraques que instal·laran als Camps Elisis. Necessiten la participació de tothom!

– Se li demanarà al Guille que afegeixi tots els caps de setmana a la graella de voluntariat per fer taules informatives sobre el tema del MRF.

– L’acte del 15M de Cappont (dissabte 12 d’abril) al Mercat Municipal de Cappont es valora positivament.

– Ningú de l’ADSP va assistir a l’assemblea del MRF a Solsona del 12 d’abril.

– S’escriurà un correu d’agraïment a l’autora del logo de l’ADSP.

– La marea groga ha preparat un acte reivindicatiu ACCIÓ #CAPPLATBUIT per dilluns 28 d’abril a les 18:00 hores davant la seu de Convergència Democràtica a Lleida (Jardins Ernest Lluch, República del Paraguai 2)

– Per quan s’acabi el tema del MRF es proposa fer alguna acció (ex. posar un cartell a cada radar) per recordar que no només estem defensant la gestió pública de l’aigua.

– Procés Constituent de la Segarrademana que algú els expliqui el tema del MRF (com donar d’alta una mesa…). La Gemma hi pot anar si hi va algú més.

– Es deixa per després de les votacions del MRF passar per registre de l’Ajuntament una moció per demanar la consulta i saber si la ciutadania vol que la gestió de l’aigua torni a mans públiques una altra vegada.

S’aproven les propostes de l’acta de les comissions permanent del 3 d’abril de 2014 amb les esmenes que s’han discutit i que queden escrites en aquesta acta.

—————————-

[08] – Acta del 3 d’Abril del 2014

Acta Assemblea (ADSP) 03/Abril/2014

PROPERA ASSEMBLEA: dimarts 22 d’abril a les 19:00h al Rectorat (Plaça Víctor Siurana)

ES PREGA PUNTUALITAT!!

Assistents: 15M, 15M Cappont, Arran, Associació amics del riu Segre, Casal Popular de Joves, CGT, Comú de Lleida, Dones Lleida, Ecoxarxa Lleida, Iaio/-a flautes, ICV, IPCENA, marea blanca, marea groga, Procés Constituent, Som lo que sembrem, Ustec-Stes, Adrià (a títol personal), Belén (a títol personal) i Pere (a títol personal).

  1. Multireferèndum [MRF]

El Josep M. i el Pau seran les persones d’enllaç amb el Multireferèndum. S’ha creat un correu només per això.

La premsa no va assistir a la roda de premsa del dijous 27 de març a la Plaça del Dipòsit, per aquest motiu se’ls va enviar un comunicat de premsa i una foto que sí que van publicar.

Fins dissabte 5 d’abril no se sabrà si la pregunta local es podrà votar electrònicament, però en principi és que no.

El material del MRF (butlletes, urnes…) es podran passar a recollir al local de IPCENA, Plaça dels Gramàtics, núm. 2, baixos (davant del Mercat del Pla, a la vora del Casal Popular de Joves). El local està moltes hores obert, però es demana que es comuniqui abans (telèfon: 973263793 / correu electrònic: forest@ipcena.org)

  1. VOLUNTARIAT

Es torna a recordar als col·lectius que aportin voluntaris/-àries mitjançant els seus canals de difusió (sembla més senzill trobar voluntariat dins dels diferents col·lectius que trobar voluntariat no vinculat a col·lectius). Una idea és introduir a la pàgina o bloc del col·lectiu o entitat un enllaç al MRF (al seu web hi ha un apartat de voluntariat). Es prepararà un correu especial per als col·lectius i entitats per ajudar-los a fer difusió.

També demanem que es pensin noves estratègies per buscar voluntariat. De moment l’ADSP hi té al bloc un espai dedicat: “Vols col·laborar?”.

Hi ha un document Excel on s’actualitzaran les dades del voluntariat diàriament i que ens servirà per centralitzar les dades del voluntariat de Lleida. Les dades d’aquest document no seran públiques.

Per coordinar-nos amb el MRF s’ha creat un correu.

L’Aplec no ha canviat de dia. Hi haurà una taula de recollida de vots.

  1. TRESORERIA

Tenim 210 € (no 250€) i s’ingressaran 150€ pel MRF. Per aquest motiu hi ha 99’50€ per l’ADSP. S’enviarà un full amb totes les quantitats detallades.

Farem un llistat dels col·lectius i entitats que sí que han fet la seua aportació.

Se suggereix que es facin més de 50 xapes.

Es decideix encarregar 1000 flyers de ½ full (45 €). S’enviarà un document amb els tríptics i es demana als col·lectius i entitats que es facin còpies.

  1. LOGÍSTICA

Quan es coneguin on es demanarà el vot, es demanarà a les escoles pròximes les taules i cadires per recollir vots.

S’ha de preguntar als del MRF si finalment podran aportar quelcom del que es necessita a nivell logístic: accés a la xarxa, …

També estaria bé disposar d’una pèrgola per quan es faci la difusió. N’hi ha d’haver alguna en algun dels col·lectius.

Se suggereix fer una pancarta d’impremta. Es preguntarà quan costaria la impressió.

  1. COMUNICACIÓ

Caldria escriure un article com ADSP per recordar que l’ADSP s’ha organitzat per defensar que la gestió dels serveis públic tornin a mans de l’ajuntament i que ara estem treballant pel tema de l’aigua, però que no oblidem la resta dels serveis públics. Si algú vol escriure’l que ho comuniqui a aquesta comissió, que serà l’encarregada de difondre’l.

Diumenge 6 s’enviarà un comunicat de premsa per anunciar les preguntes del MRF.

  1. DIFUSIÓ

Seria important fer xarxa amb altres assemblees que estan remunipalitzant serveis a nivell estatal; entre altres coses serviria per mostrar que no es tracta d’una lluita només a nivell local. Es comenta que la gent de Alcázar de San Juan ens mencionen a la seua pàgina web.

1.- Reunions als barris:

Dilluns 7: Associació veïnal de Cappont

Dimarts 8: Associació veïnal de la Bordeta

Dijous 10 a les 19:00h es presentarà el MRF als col·lectius i entitats de Pardinyes.

2.- Parades informatives al carrer Major:

Taula informativa diumenge 6 d’abril a la Plaça Sant Joan (a les 11h), lloc de trobada: a l’ascensor del pàrquing. Es tria aquest lloc perquè hi ha el mercat mensual Mercat de l’Horta.

Taula informativa dissabte 12 d’abril al mercat de Cappont. I a les 17:30 h, al carrer Major. Es farà una convocatòria per internet.

Ja hi ha taula demanada pel 23 d’abril. Es farà un llistat amb les persones que hi puguin assistir per fer torns.

Es recorda que aquesta comissió prepararà una reunió pel voluntariat que participarà en el MRF.

Es recorda que es prepararà un breu full informatiu de totes les privatitzacions passades i futuribles de la ciutat.

Es recorda que es pot deixar tríptics o octavetes en llocs cèntrics o que hi vagi gent (bars, associacions…).

  1. ALTRES

– Marxa per la dignitat del 22 de març: no vam ser molta gent, però ens vam fer veure. A Madrid, el Ramon va contactar amb altres iaio flautes (de Madrid/ València) i s’informa que el dissabte 26 d’abril hi haurà una trobada a València de iaio/-a flautes per coordinar-se.

– L’associació d’Amics del riu Segre va tenir una reunió amb polítics de Lleida el passat divendres 28. Diumenge 30 es va publicar una carta al director parlant a favor dels serveis públics. Dijous 10, a les 19:15h (a la sala Jaume Magre) hi haurà una assemblea pública on es donaran a conèixer documents sobre la canalització del riu Segre i tot allò que cal millorar dels errors que es van fer després de les inundacions de 1982. Es farà difusió d’aquest acte des de l’ADSP.

-Als actes de La Sirollada potser hi participarem amb un acte lúdic-reivindicatiu: taller per les nenes i nens, i difusió del MRF.

– Suport a l’acte que el 15M de Cappont ha organitzat pel dissabte 12 d’abril a les 12:00h, on es donarà a conèixer tota aquella informació que no és transparent referent al Mercat Municipal de Cappont.

– Es recorda que el 12 d’abril hi ha assemblea del MRF a Solsona.

– El 27 d’abril se celebra la jornada Lleida Ambiental al barri de Pardinyes. Cal decidir si s’hi porta una taula informativa.

– Cal anar pensant activitats per la jornada del 17 de maig.

S’aproven les propostes de l’acta de les comissions permanent del 26 de març de 2014 amb les esmenes que s’han discutit i que queden escrites en aquesta acta.

————————–

[07] – acta comissió permanent

Acta comissió permanent ADSP 26/03/2014

PROPERA ASSEMBLEA: no ho vam parlar

Assistents: Difusió, comunicació, tresoreria i logística

  1. MULTIREFERÈNDUM

El Josep M. i el Pau seran les persones d’enllaç amb el Multireferèndum. Demà durant la roda de premsa, en que assistirà el Gerard del MRF, parlaran i concretaran necessitats conjuntes i ajuda mútua. Informarem en la propera assemblea oberta.

Roda de premsa ADSP: demà dijous dia 27 de març a les 12.00h a la Plaça del Dipòsit sense confirmar pregunta. Penjarem la pancarta que han fet aquesta tarda a Cappont juntament amb cartells que ha fet la Noe. El Josep M. farà de portaveu juntament amb el Gerard del MRF que ens acompanyaran durant la roda de premsa.

Hi ha gent de diferents col·lectius que han anat confirmant assistència per donar suport.

A la roda de premsa, es tractaran els següents temes:

  • qui som? d’on sortim? Recordem que Paeria encara no ha convocat la comissió de seguiment de l’Audiència Pública i que tampoc ha respost als col·lectius ni persones que van fer aportacions.

  • els motius d’adhesió al MRF.

  • explicar que fem consulta perquè la Paeria no ens ha respost i no l’ha volgut muntar i que la fem nosaltres.

  • ara estem treballant el tema de l’aigua, però hi ha més temes que anirem tractant després del 25M però durant la roda de premsa no especificar res més.

El Pau ha redactat un argumentari defensant la nostra postura i els hi hem passat a l’organització del multireferèndum. El penjarem a la web.

El Josep Maria ens informa que encara han de decidir si, al vot electrònic, la pregunta local no hi entra. Mentre no tinguem aquesta informació confirmada continuarem informant a la ciutadania però sense demanar el vot electrònic.

  1. VOLUNTARIAT

Demà s’acaba de parlar amb MRF com ens coordinem amb el tema de voluntariat. Creiem que hauríem de tenir una base de dades conjunta però que ens permetés la suficient autonomia per gestionar-ho des de la comissió de voluntaris.

S’ha demanat als col·lectius que aportin voluntaris/-àries per poder oferir taules i que, un cop confirmat, ho aportin a l’ADSP i a les persones dels seus col·lectius mitjançant els seus canals de difusió. Arran i Marea Groga es comprometen amb 1 taula.

Creiem que és necessari anar darrere de la gent i els col·lectius per anar enganxant persones voluntàries. Trucar-les per telèfon, anar a trucar la porta… segurament necessitarem entre 3 i 4 persones per taula. A mesura que els col·lectius confirmin taula que també vagin passant dades de voluntaris per omplir base de dades. Hi hauria d’haver com a mínim una taula per barri.

Encara s’han de confirmar les dates de l’Aplec per si hem de muntar taules de vots allà.

  1. TRESORERIA

Tenim 250 euros per MR i 9,50euros x ADSP. Haurem d’anar darreres de col·lectius que falten fer aportació econòmica. Farem un llistat dels col·lectius per saber qui falta per pagar i serà qüestió de demanar-los-hi.

Les xapes ja estant demanades que les farà la PAH, en farem 50 en un principi i després ja en farem més.

També farem 1000 tríptics que ens valen 45 euros. Com que no hi ha liquiditat a ADSP agafarem 45 euros del fons del MRF.

  1. LOGÍSTICA

Encara s’ha de preguntar a les escoles si ens deixaran taules i cadires per recollir vots el 25 de maig.

Per la resta de logística, (paperetes, urnes, ordinadors, software, taules, cadires,…), demà durant la roda de premsa parlaran amb Gerard del MRF per veure que es necessita a nivell logístic i anar coordinant-se i veure amb què podem comptar.

  1. COMUNICACIÓ

Comunicació ha redactat nota de premsa convocant als mitjans per demà dijous.

Ha concretat els punts que hauran de sortir durant els parlaments. Com hem dit, a la roda de premsa, es tractaran els següents temes:

  • qui som? d’on sortim? Recordem que Paeria encara no ha convocat la comissió de seguiment de l’Audiència Pública i que tampoc ha respost als col·lectius ni persones que van fer aportacions.

  • els motius d’adhesió al MR.

  • explicar que fem consulta perquè la Paeria no ens ha respòs i no ha volgut muntar consulta i que per això ho fem nosaltres.

  • ara estem treballant el tema de l’aigua, però hi ha més temes que anirem tractant però durant la roda de premsa no especificar res més.

Es van preparar i fotocopiar octavetes per repartir entre el dissabte a la marxa de la dignitat i diumenge al dia mundial de l’aigua. Es van fer unes 1500 còpies i es van repartir totes, i es va fer difusió a la gent.

Des de les xarxes, la comissió continua estan molt activa. Des de Facebook, des de tweter, des de la web, des del gmail… Valorem positivament la difusió que s’està fent.

  1. DIFUSIÓ

L’assemblea d’estudiants del Gili Gaya s’incorpora a aquesta comissió però no ha pogut assistir. Arran i Gili Gaya s’encarregarà de contactar amb joves i associacions juvenils.

S’ha enviat un correu als col•lectius de l’ADSP demanant voluntariat i un altre, més detallat que l’anterior, sobre el MRF i s’ha enviat a les 500 persones que van firmar perquè se celebrés l’Audiència Pública. De moment la resposta és nul·la. Potser caldrà canviar d’estratègia.

1.- Reunions als barris:

L’AAVV encara no ens ha respost res concret. Demà dijous tarda anem a parlar amb l’associació de veïns de Pardinyes, i la setmana que ve anirem als Magraners o a la Bordeta.

2.- Parades informatives al carrer Major:

Continuem, a falta de confirmació de vot electrònic, amb la proposta de muntar taules informatives a partir del 12 d’abril al carrer Major i un barri. Ho farem cada dissabte.

El 23 d’abril demanarem taula a la zona biblioteca (s’encarrega la Victòria) però també demanarem a alguns dels col·lectius de l’ADSP que munten parada a la plaça Sant Joan que facin difusió del multireferèndum i de la pregunta pròpia de Lleida de l’ADSP.

—————————-

[06] – Acta del 19 de Març del 2014

Acta Assemblea (ADSP) 19/03/2014

PROPERA ASSEMBLEA: dijous 3 d’abril a les 19:00h al Rectorat (Plaça Víctor Siurana) ES PREGA PUNTUALITAT!!

Assistents: 15M Lleida, 15M Cappont, Arran, Assemblea IES Gili i Gaya, CGT, Dones Lleida, Ecoxarxa Lleida, Esquerra Unida, Iaio/-a flautes, ICV, marea blanca, marea groga, PAH Lleida, Som lo que sembrem, Ustec-Stes

  1. MULTIREFERÈNDUM

El Josep M. serà la persona d’enllaç amb el Multireferèndum; però si és ell sol no s’ofereix com a portaveu.

Roda de premsa ADSP: dijous dia 27 de març a les 12.00h a la Plaça del Dipòsit (lloc simbòlic). Encara no hi haurà la pregunta però tindrem el logo. Com a portaveus hi haurà el Josep M. i algú del MRF (confirmen l’assistència durant la nostra assemblea!).

Cada col·lectiu hauria d’aportar al menys 1 representant pel dia de la roda de premsa.

Dimecres 26, a les 19:00h es farà la pancarta a Cappont (per la roda de premsa del dia següent) (c/ Manuel de Pedrolo, allí hi ha inspecció de treball, és un edifici blanc, local de Serveis Aranesa). Cappont ja té pintura i el plàstic l’aportarà una dels membres dels iaio/iaia flautes ATENCIÓ!! Veig que coincideix amb l’assemblea del MRF a Bellpuig.

A la roda de premsa, que prepararà la comissió de comunicació, s’hauria de tractar els següents temes:

– Motius d’adhesió al MRF.

– Explicar que la Paeria encara no ha convocat la comissió de seguiment de l’Audiència Pública i que tampoc ha respost als col·lectius hi persones que van fer aportacions.

– Ara estem treballant el tema de l’aigua, però hi ha més temes que anirem tractant.

– ….

Es recullen diners per fer l’aportació al MRF ( €). Es recorda que cal continuar fer difusió perquè s’arribi a la quantitat que necessiten en la data acordada!!

LOGO: mitjançant internet es van fer votacions on el símbol rodó va tenir 10 vots i el carret 8. Es demana a les persones assistents que no van votar que ho facin i el resultat és: abstencions 2, rodona 1 i carret 10. Votacions final: rodona 11 i carret 18.

S’està redactant un argumentari defensant la nostra postura per passar-lo a l’organització del multireferèndum. Estaria molt bé que estigués fet pel dia que es fes pública la pregunta.

  1. VOLUNTARIAT

Les persones voluntàries cal que s’apuntin directament a la pagina del MR, per a què ells vegin també com va el tema.

També calen persones voluntàries per la setmana del 18 al 24 de maig

Es continua demanant als col·lectius que aportin voluntaris/-àries per poder oferir taules i que, un cop confirmat, ho aportin a l’ADSP i a les persones dels seus col·lectius mitjançant els seus canals de difusió. Arran es compromet amb 1 taula.

Al vot electrònic, la pregunta local no hi entra. Per tant, informarem a la ciutadania però no demanarem el vot electrònic.

Es tindrà una urna a l’entrada dels Camps Elisis el dia de l’APLEC si hi ha prou persones voluntàries. Cal saber si es canvia la data de l’aplec.

L’ADSP no comunicarà a l’ajuntament la realització dels diferents actes, però no descarta que es comuniqui segons es valori puntualment (ex. per la parada de Sant Jordi es demanarà un espai per situar-hi una taula).

  1. DIFUSIÓ

L’assemblea d’estudiants del Gili Gaya s’incorpora a aquesta comissió.

Es prepararà i enviarà una carta demanant voluntariat als col·lectius de l’ADSP perquè aquests la reenviïn als seus contactes i amb el correu de l’ADSP perquè es pugui comunicar qualsevol increment de voluntariat.

Es prepararà una carta, més detallada que l’anterior, sobre el MRF i s’enviarà a les 500 persones que van firmar perquè se celebrés l’Audiència Pública.

Aquesta comissió prepararà una reunió pel voluntariat que participarà en el MRF.

Preparar un breu full informatiu de totes les privatitzacions passades i futuribles de la ciutat.

Deixar tríptics o octavetes en llocs cèntrics o que hi vagi gent (bars, associacions…)

Proposem anar a la celebració del Dia de l’Aigua a la Mitjana (diumenge 23 de març a les 12:00h) per fer una taula informativa. Hi ha 4 persones voluntàries. Es portarà una taula i les octavetes que hagin quedat de del dissabte 22 de març.

Se li demanarà al Magí assistir-hi per amenitzar l’estona (es descarta la proposta de fer veure que s’ha de pagar per utilitzar l’aigua dirigida a les nenes i nens).

1.- Reunions als barris:

L’AAVV ens rebrà. Però es decideix començar, a partir de la setmana del 24 de març, les visites a les entitats i col·lectius.

Arran ja ha contactat amb les associacions juvenils perquè en aquest MR es podrà votar a partir dels 16 anys.

2.- Parades informatives al carrer Major:

Com que el vot electrònic no ens serveix per respondre la pregunta local; la proposta de taules per recollir vots es converteixen en taules informatives. La primera serà el 12 d’abril al carrer Major.

El 23 d’abril es descarta aprofitar parades d’alguns dels col·lectius de l’ADSP per fer difusió del multireferèndum i de la pregunta pròpia de Lleida.

Se sol·licitarà una taula al carrer Major o a l’alçada de la biblioteca pública.

Es demana que, el dia 23 d’abril, cada col·lectiu també faci propaganda del MRF a la seua parada.

Se suggereix, per aquell dia, fer alguna cosa audiovisual.

Hi ha la possibilitat de tenir la participació de músics de carrer.

Es vendran llavors locals del projecte Cultures Trobades.

3.- Recollida de vots:

L’última setmana abans del 25 de maig, que és quan comença el vot presencial anticipat, muntar parades de vot als diferents barris (del 18 al 24 de maig).

4.- Jornada de debat/formació:

La jornada lúdic-reivindicativa-formativa serà el 17 de maig. Es demana que es vagi preparant des de les diferents comissions.

  1. TRESORERIA

Es continua recordant a les entitats que és necessària l’aportació de 10 euros que es va acordar per al funcionament de l’ADSP.

S’han demanat preus i ara cal decidir quantes se n’imprimeixen:

– Octavetes a una tinta i dos cares: 1000 a 45€, 2000 a 81€ i 5000 a 124€

– Tríptics a una tinta: 1000 a 77€ i 5000 a 228€

No hi ha temps per imprimir les octavetes, per aquest motiu s’enviarà el full amb les octavetes perquè en faci còpies qui pugui per al 22 de març.

Preus xapes:

  • una xapa petita (ara no en tenen a la PAH)

  • 0’51€ una xapa mitjana

  • 0’72€ una xapa gran

Quan el logo estigui acabat, es prepararan només 50 xapes mitjanes per fer difusió.

Quan arribem als 150 euros farem l’aportació al crowfounding del MRF.

  1. COMUNICACIÓ

Ja està feta una octaveta més breu que la de carnaval.

  1. LOGÍSTICA

Ja està preparat un full per recollir dades dels possibles voluntaris per tenir en els diferents actes.

Ja s’ha enviat un full per preguntar qui (associacions, particular) pot deixar taules, cadires, transport, algun toldo, projector…

Encara no s’ha contactat amb les escoles per treure una taula i cadires el 25 de maig.

ALTRES:

– Marxa per la dignitat del 22 de març: Es repartiran octavetes durant tota la manifestació i a l’alçada de la Paeria es desplegarà la pancarta feta per anar a Fira Natura.

– S’accepta participar amb 10€ per comprar plàstic per fer pancartes, però abans es compararan preus.

– Es recorda la informació rebuda en un correu sobre la reunió informativa sobre la Campanya contra el Tractat de lliure Comerç i inversions entre la UE i els EEUU (TTIP).

– La Sirollada ens proposa tenir una barraca a la Festa Major. Tenim 8 dies per decidir si fem alguna proposta. Es comenta la possibilitat de participar-hi un matí amb algun acte lúdic-reivindicatiu (ex. taller per les nenes i nens i repartir informació)

– Dones Lleida volen organitzar alguna activitat sobre l’aigua i aprofitar l’ocasió per demanar el vot per al MRF (aquest acte és un intent de fer alguna cosa diferent al simple repartiment d’octavetes). L’ADSP demana als diferents col·lectius que, si ho creuen oportú, preparin actes on es tracti el tema de l’aigua.

– El MRF prepararà una xerrada sobre el tema dels transgènics a Lleida (s’ha repartit cada tema de les preguntes pels diferents territoris) i nosaltres hem de preparar una xerrada sobre la pregunta local. Decidim que només es parli dels transgènics el dia de l’acte organitzat pel MRF i l’ADSP tractarà el tema de l’aigua el dia de la jornada lúdic-reivindicativa (dissabte 17 de maig al Parc de l’Aigua) tal i com ja s’havia decidit.

S’aproven les propostes de l’acta de les comissions permanent del 13 de març de 2014 amb les esmenes que s’han discutit i que queden escrites en aquesta acta.

——————————

[05] – ACTA COMISSIÓ PERMENENT 13 MARÇ 2014

Acta comissió permanent ADSP 13-03-2014

PROPERA ASSEMBLEA: no ho vam parlar

Punt ordre 1.- Persona de coordinació amb el Multireferèndum: Des del Multi ens van demanar si podíem posar una per fer d’enllaç (i que en serà el/la portaveu) , deien que si pot ser no fos el Joserra perquè ell ja va com Som lo que Sembrem i per no duplicar.

El Josep Maria ja ha tingut contactes amb la gent del MRF; li ha passat informació nostra per coordinar-nos via xarxes socials

Proposem Josep Maria com a persona d’enllaç; però no s’ofereix com a portaveu (almenys ell sol no)

Punt ordre 2.- Reunió Multireferèndum dissabte dia 15 març Reus: Ens demanen si algú de Lleida hi pot assistir per presentar el projecte de Lleida etc. És important anar-hi també, entre d’altres, per demanar que la gent que s’apunti per lliure a la web de Lleida ens la re-dirigeixin cap a nosaltres.

Creiem que estaria bé que algú de nosaltres fes l’esforç també d’anar-hi però ningú pot. Es fa un correu al llistat demanant persones voluntàries per anar-hi i ningú respon. En un principi no hi va ningú de ADSP Lleida.

Punt ordre 3.- Roda de premsa: fixar un dia per la presentació. Comenten que segurament aquest cap de setmana validarien la pregunta i proposaven fer la setmana que ve presentació conjunta MRF + ADSP, en tot cas hauríem de fixar data ja, si pot ser dijous, per fer la presentació en un lloc xulo i simbòlic. Concretar logo.

La pregunta no estarà validada aquest cap de setmana, perquè es volen validar totes les preguntes alhora i encara estant enllestint els últims retocs. MRF vol fer la presentació de les preguntes un cop estiguin decidides i la volen fer a Ponent

Proposta roda premsa ADSP: divendres dia 21; cal tenir en compte que abans d’aquest dia hem de tenir preparats logo+cartell+algú que parli. I que no tindrem definida la pregunta encara. Valorar si la fem sense anunciar la pregunta o esperem. En cas de fer-la demanarem a algú del MRF que ens acompanyi i expliqui aquest procés.

Triar el lloc on fer-la: proposem el museu de l’aigua. La Noe envia correu per preguntar horaris obertura. En cas d’impossibilitat es proposa la Plaça del Dipòsit

Dilluns enviarem a la dissenyadora el logo escollit per a que ens faci el dibuix final. Fem una enquesta a la xarxa per a que la gent esculli entre les 4 propostes. Tenim temps fins dilluns per votar el logo definitiu.

Punt ordre 4.- Voluntaris: Caldria començar a passar un correu i fer recopilació de quanta gent s’apuntarà i de que les entitats aportin gent per tenir un primer “cens” de la gent amb la que disposem.

Els voluntaris que s’apuntin a Lleida caldria que ho fessin directament a la pagina del MR, per a què ells vegin també com va el tema. Farem un correu als col·lectius demanant que marquin taules de vot per gestionar-les el dia del MRF i també els hi demanarem que busquin voluntaris entre els seus contactes. En necessitarem bastants, per no dir moltíssims.

Problema: al vot electrònic, la pregunta local no hi entra; per tant, si animem a la gent a votar electrònicament no podran respondre a la pregunta local sobre l’aigua. Per tant, informarem a la ciutadania però no demanarem el vot electrònic.

Punt ordre 5.- Difusió: Editar mes tríptics, a banda dels que ja tenim, fer-ne un només sobre la pregunta de l’aigua un cop la pregunta estigui validada. Comencem a fer taules informatives en 15 dies? Començar a establir els canals de comunicació amb les entitats.

Valorem què ens podem esperar de la reunió amb el “coordinador” de les AAVV perquè encara no ens han respòs. Poques expectatives de col·laboració. Decidim començar paral·lelament, a partir de la setmana vinent, les visites a les entitats i col·lectius igualment, sigui quina sigui la resposta des de .AAVV.

Tríptic que ja tenim (amb textos sobre què es la ADSP i un que és el MRF); afegir un altre text, però en comptes d’afegir informació només de l’aigua, i tenint en compte, que sanitat, per exemple, és un tema candent, fer-ho amb informació de totes les privatitzacions passades i futuribles de la ciutat.

Proposem deixar també tríptics o octavetes en llocs cèntrics o que hi vagi gent (bars, associacions…)

Com que el vot electrònic no ens serveix per respondre pregunta local; proposem canviar la planificació de taules per recollir vots, per només taules informatives. La última setmana abans del MRF, que és quan comença el vot presencial, muntar parades de vot als diferents barris.

Punt ordre 6.-Economia: Caldria fer correu a entitats i començar a recaptar. Tenim algun número de compte? si no podem utilitzar el d’alguna entitat.

Enviarem correu de recordatori a les entitats recordant i demanant la aportació de 10 euros mínima que es va acordar.

No cal posar els diners al banc, comissió d’economia s’encarrega.

Quan arribem als 150 euros farem l’aportació al crowfounding del MRF.

Ens presenten pressupost per a fer còpies de flyers, triptics… Pels cartells segur que caldrà anar a una copisteria. Per la resta, si no tenim diners, podem anar fent com fins ara, que cadascú ha portat les còpies que ha pogut de casa.

Punt ordre 7.- Valoració Fira Natura.

El Josep Maria va parlar amb ells: la sensació és que estan saturats amb tanta feina i preocupats per si no arriben al mínim de diners per cobrir-ho tot.

Animem a tothom, doncs, a col·laborar fortament amb ells!

Punt ordre 8.- Dia de l’aigua a la Mitjana. Decidir si hem de participar i de quina manera.

Proposem anar-hi i fer taula informativa; però també podem fer alguna performance, com per ex. que hi vagi el Magí i faci pagar als infants que estiguin jugant amb l’aigua (en plant broma, clar)

Passem Informació del dia de l’aigua (activitat organitzada per la Paeria):

Dia Mundial de l’Aigua al Parc de la Mitjana dins Eco-activitats Primavera-Estiu 2014:

Diumenge, 23 / març / 2014

Lloc: Parc de la Mitjana

Data: De 23/03/2014 a 23/03/2014

Durada: De 10h a 14h.

Inscripció: Activitats gratuïtes. No cal inscripció prèvia.

Organitzador: Regidoria de Medi Ambient i Horta.

————————

[04] – Acta del 5 de març del 2014

Acta Assemblea (ADSP) 5-03-2014

PROPERA ASSEMBLEA: dimecres 19 de març a les 19:00h al Rectorat (Plaça Víctor Siurana)

Assistents: 15M, 15M Cappont, Arran, Comú de Lleida, CUP, Ecoxarxa Lleida, Iaio/-a flautes, ICV, IPCENA, marea blanca, marea groga, marea lila, Som lo que sembrem, Ustec-Stes, Emiliano (a títol personal)

  1. MULTIREFERÈNDUM

S’expliquen els punts que més ens afecten de l’assemblea del 26 de febrer a Lleida on es va presentar oficialment la proposta del multireferèndum pel proper 25 de maig, i hi afegim les aportacions de l’ADSP.

  • A nivell de Catalunya no hi haurà la pregunta de l’aigua i per aquest motiu l’entoma l’ADSP de Lleida, com a pregunta d’àmbit local. La pregunta que se’ls enviarà és: Vol que el servei d’abastament d’aigua de Lleida sigui gestionat directament per l’ajuntament. L’organització del multireferèndum l’analitzarà per comprovar que no sigui una frase tendenciosa.

  • És necessari redactar un argumentari defensant la nostra postura per passar-lo a l’organització del multireferèndum. El Pau farà un primer esbós que servirà de punt de partida per fer la redacció de tot el text.

  • Hi haurà 3 tipus de vot: vot electrònic anticipat del 23 d’abril al 17 de maig, vot presencial anticipat del 18 al 24 de maig i vot presencial el 25 de maig (coincidint amb les eleccions europees).

  • L’organització del multireferèndum facilitarà les urnes i les paperetes.

  • És necessari que les persones que vulguin ser fedatàries ho facin el més aviat possible a la web www.multireferendum.cat/participa/organitza-una-taula. Per obrir una mesa és necessària una persona fedatària. La inscripció també pot ser individual: com a fedatària/-ari o com a voluntari/-ària.

  • Microfinançament: És urgent fer aportacions a http://goteo.org/project/multireferendum perquè és disposa fins a finals de març per arribar a la quantitat de 32.709€. Es demana als diferents col·lectius de l’ADSP que continuïn difonent aquesta informació.
  • El tema de les meses electorals el deixem per més endavant, però podem dir que l’ADSP assumeix Lleida i que s’intentarà que es pugui votar a prop del major nombre possible de col·legis electorals.

  • L’ADSP demana als col·lectius que formen part de l’assemblea que aportin persones voluntàries per assumir taules de vot presencial (del 18 al 25 de maig). Cal recordar que a cada mesa hi farà falta 3 persones, una de les quals ha de ser fedatària i pensar que, si es volen fer torns, cal molta més gent. L’ADSP decideix que la inscripció, a més a més de fer-se directament a la pàgina del multireferèndum, és comuniqui a la comissió de voluntariat de l’ADSP per poder saber com tenim el tema. El Joserra enviarà el correu de l’adreça del multireferèndum perquè es reenviï als diferents col·lectius.

  • El diumenge 9 de març, a les 17:30h: presentació pública del multireferèndum a Fira Natura (a la Fira de Lleida). S’aprofitarà la seua parada dissabte i/o diumenge per, si hi ha persones voluntàries de l’ADSP, explicar la pregunta local sobre l’aigua i repartir el fulletó que es va donar a la rua de carnaval. El Gerard enviarà l’octaveta que es repartirà i que caldrà que els propis col·lectius s’encarreguin de fer les còpies.

  • Roda de premsa per donar a conèixer el multireferèndum i la pregunta local de Lleida, i el dia de la consulta i les diferents formes de vot (cal tenir el logo fet!): la proposta del 7 de març es considera massa justa i es proposa el dijous 13 de març a les 12:00h (lloc a determinar: es vol un lloc simbòlic relacionat amb l’aigua o la participació ciutadana i que sigui cèntric). Es demana que hi vagi el màxim nombre de persones i col·lectius per mostrar la realitat de l’ADSP. Es parlarà amb la gent del multireferèndum per si poden assistir a la roda de premsa.

  1. COMUNICACIÓ

Documents: L’octaveta ja està feta i es va poder utilitzar el dia de carnaval. Ara cal fer una octaveta més breu (de 6 a 10 línies).

Cartell:

Xarxes social: Ja estan funcionant. Aquesta comissió demana poder posicionar-se en nom de la nostra assemblea quan hi hagi un tema que demani una resposta ràpida sobre aspectes que l’assemblea, pel fet de ser una assemblea per la defensa dels serveis públics, dóna per assumits; l’assemblea ho accepta.

Les xarxes han de servir per crear discurs.

Correu:

Premsa:

Criteris compartits de gestió de les xarxes:

Transparència:

Difusió:

Roda de premsa: Data acordada al primer punt.

  1. DIFUSIÓ

1.- Reunions als barris:

Les associacions de veïns a través de la FAV, s’han convocat pel 12 març a les 19.30h.

Arran contactarà amb les associacions juvenils (en aquest referèndum es podrà votar des dels 16 anys)

2.- Parades informatives al carrer major

El 23 d’abril es poden aprofitar parades d’alguns dels col·lectius de l’ADSP per fer difusió del multireferèndum i de la pregunta pròpia de Lleida, i així estalviar el preu d’una taula. Se suggereix fer alguna cosa audiovisual (Raquel).

S’aprofitaran les sortides al carrer només per fer la difusió ja que fins el 18 de maig no es podrà votar presencialment.

Hi ha la possibilitat de tenir la participació de músics de carrer (el contacte el té el Josep M.)

3.- Recollida de vots

A la plaça Paeria hi ha wifi lliure. Per aquest motiu hi ha la possibilitat de votar anticipadament de forma electrònica (del 23 d’abril al 17 de maig) des d’una parada al carrer, però caldrà valorar si es fa o no segons hi hagi o no hi hagi la pregunta específica de Lleida.

Es valora molt positivament recollir vots a l’Aplec del Caragol.

4.- Jornada de debat/formació

La jornada lúdic-reivindicativa-formativa serà el 17 de maig.

El Josep M. s’ofereix per ajudar a l’organització de la jornada.

  1. COMUNICACIÓ VOLUNTARIS

Es calculava que es podien necessitar unes 126 persones voluntàries ja que es calculava que hi havia 21 meses electorals, però hi ha el doble de meses. Aquest fet fa que, si no hi ha prou persones voluntàries, caldrà prioritzar els llocs on s’instal·lin les meses (ex. zones amb més població).

Tenir una urna a l’APLEC que, fins i tot, podria ser mòbil es troba una proposta molt positiva. Segons el nombre de persones voluntàries es decidirà si el diumenge s’hi anirà.

Cal acabar de decidir si, per aquest i altres actes al carrer, es demanarà permís o es comunicarà a l’ajuntament o si ni es demanarà ni es comunicarà a l’ajuntament perquè les xarxes socials són públiques i allí s’anirà informant dels diferents actes.

A principi del mes d’abril, aquesta comissió convocarà el voluntariat per informar sobre tot el sistema de votacions del multireferèndum.

  1. TRESORERIA

Es proposa vendre: xapes, adhesius…amb el logo de l’ADSP. Demanar la màquina de fer xapes a la gent de la PAH. Es començarà a editar les xapes quan es tingui el logo.

Es demana una primera aportació a totes les entitats que participem ADSP per aportar-les al microfinançament. Com què es vol donar un mínim de 150€, es demana una aportació de 10€ que s’haurien de fer arribar a l’ADSP a la propera reunió de la comissió permanent (setmana del 10 de març) o el dimecres 19 de març.

Es proposa passar el pot sempre als diferents actes que fem.

Es pot demanar a les entitats que es facin càrrec, si poden, de fer una certa quantitat de fotocòpies (s’enviaria l’arxiu per fotocopiar a tothom) i així estalviar-nos costos.

Altres idees: muntar un tast d’aigües; vendre una mena de terreta reciclada amb una ampolla d’aigua, terra i llavors no transgèniques de plantes aromàtiques (som lo que sembrem ens podria vendre??). Es deixa per més endavant.

Es miren 3 logos, però es demana que se’n facin un parell més que intentin reflectir les idees que es van proposar a l’assemblea del 12 de febrer. Caldria tenir-los a finals de d’aquesta mateixa setmana per poder-lo passar electrònicament i decidir quin acceptem per abans del dijous 13 de març.

  1. LOGÍSTICA

Als diferents actes sempre tenir un full per recollir dades dels possibles voluntaris que vulguin col·laborar.

Tenir fitxades associacions i gent que pugui deixar taules, cadires, transport…. S’enviarà un full per preguntar qui pot deixar algun toldo, projector…)

Sempre tenir a punt fulletons de propaganda.

Es vol contactar amb les escoles per treure una taula i cadires el 25 de maig.

ALTRES:

– Es demana que tothom que tingui alguna proposta, ja sigui a nivell col·lectiu o a nivell particular, la enviï a la comissió corresponent. També es demana que s’utilitzi el correu electrònic si alguna comissió té alguna cosa important.

– Marxa per la dignitat del 22 de març: S’accepta donar-li suport i també s’accepta participar-hi repartint octavetes i fent alguna acció senzilla que cal concretar (la parada que se’ns proposa és davant la Paeria).

– No es comenta si el dia 23 de març, dia mundial de l’aigua, es pot fer algun acte sobre el multireferèndum aprofitant que l’ajuntament organitza un acte a la Mitjana (si s’accepta: com hi podem participar?).

S’aproven les propostes de l’acta de les comissions de la permanent del 14 de febrer de 2014 amb les esmenes que s’han discutit i que queden escrites en aquesta acta.

———————-

[03] – ACTA COMISSIÓ PERMANENT

Acta Comissió Permanent (ADSP) 24-02-2014

Comissions assistents: difusió, voluntaris, comunicació, logística i tresoreria.

  1. DIFUSIÓ

La proposta s’articula en 4 línies de treball bàsic que poden ser complementàries i simultànies amb el temps. Una sobre la base de la difusió i socialització del debat de manera més amplia i oberta possible, i una segona fase de recollida de vots que també ha d’anar acompanyada del debat entorn als serveis públics i a la seva privatització.

Les accions prèvies de difusió han d’anar de la mà de la comissió de difusió. Ens caldrà de manera immediata tríptics, que expliquin breument què volem i quan serà la consulta, per quan fem els contactes i reunions amb les diferents organitzacions, col·lectius i persones.

Per últim, haurem de sincronitzar bé tot aquest desplegament amb el multireferèndum i les dates que es fixin per difondre i promoure aquesta iniciativa.

Els eixos bàsics que preveiem:

1.- Reunions als barris:

Des de la comissió havíem preparat una calendarització de les accions, tant pel que fa a la socialització de la campanya com pel que fa a la recollida de vots i fer parades informatives a la ciutat on es puguin repartir tríptics que expliquin la campanya. En aquest calendari també contemplàvem les dates de reunions amb els diferents agents socials de cada barri establint una reunió informativa cada dimecres en un barri diferent. Finalment, hem consensuat que per tal d’implicar les associacions de veïns en la campanya, podem fer una reunió amb elles explicant-los-hi tot i que siguin elles mateixes les que convoquin a les diferents entitats del seu barri per ho coneguin i en facin difusió. En el cas que no ens en sortim perquè la seva resposta no és l’esperada, aleshores activarem el primer pla: convocar nosaltres mateixos a totes les entitats de cada barri i fer la difusió. La comissió ja hem fet el buidatge de les entitats de cada barri.

Així, hem quedat que convocarem a totes les associacions de veïns a través de la FAV, que ens permet arribar a totes les associacions de veïns, i els hi explicarem la campanya engrescant-los a reunir-se amb les entitats socials de la seva zona. La nostra proposta de data serà el 12 març a les 19.30. Des de la comissió ens encarregarem de contactar amb el president de la FAV per convocar reunió. De cara a aquesta reunió es podrien buscar dades per comparar el preu de l’aigua a Lleida, abans i després de la privatització. També veiem necessari que a aquesta reunió pugui venir gent que controla el tema del multireferèndum per poder explicar d’una manera pedagògica i amena el perquè de la campanya de l’ADSP amb el multireferèndum.

2.- Parades informatives al carrer major

Proposem muntar parades informatives al carrer major un cop per setmana a partir de quan tinguem el material que prepara la comissió comunicació. Cal que aquest material sigui senzill, sintètic i entenedor. La parada es pot muntar en dissabte preferentment però també parlem de la necessitat d’aprofitar el mercat de l’horta a la plaça Sant Joan que és el primer diumenge de cada mes i també anar algun diumenge al mercat d’antiguitats de Rambla Ferran.

3.- Recollida de vots

Començarem la recollida de vots un mes abans de les europees (25 de Maig), i proposem fer-ho un cop per setmana (dissabte), a un barri per setmana + Carrer Major. Hem de tenir en compte que hi ha dies claus com els dissabtes al mercat Pardinyes, i els dies de festa major.

La recollida de vots començarà el 23 d’Abril (com els del Multireferèndum) i proposem muntar dues paradetes: una al carrer major (l’IEI/Plaça Sant Joan/Porxos Principal/Paeria/Carrer Cavallers…) i l’altra al costat de la Biblioteca Pública. Necessitarem gent que es comprometi a fer torns durant bona part del dia. Demanarem permís a nom de l’Agus. Si ens el deneguen proposem desobediència i fer-ho igualment encara que no descartem demanar un petit espai a alguna de les entitats socials que tinguin paradeta aquell dia o fer una paradeta mòbil i passejar-se per Lleida.

Així, el calendari de recollida de vots quedaria:

23 abril: Carrer Major i rambla Aragó

26 abril: Carrer Major i mercat pagesos Pardinyes

3 maig (fira titelles): Carrer Major i Cappont

10 maig: Carrer Major i Camps Elisis

17 maig: Carrer Major i Bordeta

23 maig: Instituts

26 maig: Col·legis electorals i valorar l’Aplec

Aquesta és la nostra proposta però pel tema de recollida de vots hem de parlar amb els del multireferèndum per treballar conjuntament. En funció del que tinguin pensat acabem de decidir. En general durant tota la campanya haurem d’acoblar les nostres dates i propostes amb la gent del multireferèndum. De fet, de manera oficial ja, nosaltres com ADSP som una entitat més que participa i recolza la campanya del multireferèndum

4.- Jornada de debat/formació

En un principi volíem fer una jornada formativa amb uns ponents però finalment proposem una jornada lúdic-reivindicativa-formativa en un lloc públic: al Parc de l’Aigua. Coincideix amb la recollida de vots al barri de la Bordeta i proposem fer una jornada on les famílies puguin venir amb la canalla. Hauríem de contactar amb gent que pugui fer algun tipus d’animació. I paral·lelament a tot això fer les xerrades debat amb gent d’aigua és vida (estan disposats a venir) del poble d’Alfés que han remunicipalitzat l’aigua i algú més. L’acte es faria el 17 de maig . Haurem de demanar permís per utilitzar l’espai, pensar en els punts de llum per posar música i utilitzar micròfons….

  1. COMUNICACIÓ

Documents: Ja estan en marxa tant el díptic com el tríptic. Falta acabar de polir-lo i ja estarà enllestit. S’ha pensat fer un díptic amb un text una mica més senzill i més “propagandístic” i un tríptic per a que la comissió de difusió ho porti a les reunions

Cartell: Fer un cartell genèric que duri tota la pre-consulta i el puguem utilitzar als diferents actes, com a línia estètica d’octavetes…, que situï la demanda, etc… però s’ha de consensuar el tipus de disseny i què hi posem (potser no seria gaire bo fer un cartell a part que parli del multireferèndum; es pot usar els del multireferèndum pel 25M i un altre “nostre” de l’ADSP).

Xarxes social: la Noe ha creat facebook i twitter i el Josep Maria un blog per tal d’interactuar amb tothom. Seria convenient donar la contrasenya a un membre de cada comissió per tal que tothom en qualsevol moment pugui publicar informació important.

Correu: el googlegroups i el correu intern el gestiona l’Agus. A partir de ja s’ha de fer una bona difusió intensa, ja que no tenim gaire temps.

Premsa: Notes i relació amb la premsa: s’encarrega la Joana.

Criteris compartits de gestió de les xarxes: Hem de fer-ne una gestió molt intensa perquè així seran els 3 mesos previs a la consulta. En aquest sentit, la Noe lidera la gestió de FB i Tw però tots hem d’estar pendents i puntualment podem penjar continguts quan ella no pugui. També han de ser un espai generador de discurs i continguts. En aquest sentit ens podem aprofitar constantment dels continguts de col·lectius com Aigua és vida (molt actius a les xarxes) o el Multireferèndum. Als quals els haurem de replicar força.

Transparència: Explicar a les xarxes immediatament (o quan puguem) els temes sortints de l’assemblea, generar motivació, penjar fotos d’assemblees, etc.

Difusió: Recordar als col·lectius i a la persona responsable de comunicació de cadascun dels grups que es facin seu tot el que traiem i en facin difusió. L’Agus ho anirà recordant, en general, a través de la llista interna, com ja ha fet.

CUP, Cappont i 15M ja ho fan.

CGT: només tenen web i ja ho fan.

Ustec: els hi recorda l’Agus.

Casal de Joves: els hi recorda el Gerard.

Marea Lila: els hi recorda el Gerard.

Arran: els hi recorda el Gerard.

Marea Groga: els hi recorda l’Agus.

SEPC: els hi recorda el Gerard.

Ecoxarxa: els hi recorda el Josep Maria.

ICV: els hi recorda l’Agus.

Roda de premsa: el dia 6-7 març per explicar qui som. Proposem fer venir a algú del multireferèndum per explicar-ho millor i nosaltres fer l’apunt de Lleida.

  1. COMUNICACIÓ VOLUNTARIS

En primer lloc cal conèixer la normativa sobre la possibilitat d’aconseguir el cens electoral i també les distàncies i opcions per muntar les nostres taules. Potser els companys d’ERC o ICV ho podrien esbrinar. De tota manera cal recordar que el tram d’edat entre els 16 i 18 anys no surten al cens electoral i les persones immigrades tampoc. Amb la qual cosa haurem de fer quelcom al respecte per subsanar aquest inconvenient. De totes maneres tota la logística del sistema de gestió de vots i demés pel dia 25M hem de contactar amb la gent del multireferèndum que són els que ho tenen controlat per tal de no duplicar feina

Cal fer una campanya molt amplia per tal d’aconseguir voluntariat. Mitjançant les xarxes socials es pot informar i demanar col·laboració, estaria bé tenir un pestanya a la pàgina del multi referèndum i altres xarxes socials on apuntar-se (hi pot dir “Jo vull col·laborar”). Calculem que en podem necessitar uns 126 ja que hi ha 21 meses electorals i hauríem de poder posar 2 persones per taula fent un mínim de tres torns. També es pot acotar una mica l’horari. També en els diferents documents que es preparin des de la comissió comunicació (octavetes, díptics, tríptics, cartells…) es podria demanar persones voluntàries per col·laborar el dia de la votació pel multireferèndum i altres tasques que sorgeixin.

Possibilitat de crear una base de dades de voluntaris i, si cal, els podem oferir la possibilitat de tenir una acreditació com si anessin d’interventor o apoderat d’un partit a les eleccions.

Ens sembla molt positiva la proposta de tenir una urna a l’APLEC que, fins i tot, podria ser mòbil.

  1. TRESORERIA

Vendre: xapes, adhesius…amb el logo de l’ADSP. Demanar la màquina de fer xapes a la gent de la PAH.

Demanem una primera aportació a totes les entitats que participem ADSP. Es podria demanar, per començar, un mínim de 2-3 euros.

Passar el pot sempre als diferents actes que fem.

Per començar, els indignats de cappont ens poden fer un préstec (a un interès molt baix jajajaj).

Es pot demanar a les entitats que es facin càrrec, si poden, de fer una certa quantitat de fotocòpies (s’enviaria l’arxiu per fotocopiar a tothom) i així estalviar-nos costos.

Idees: muntar un tast d’aigües; vendre una mena de terreta reciclada amb una ampolla d’aigua, terra i llavors no transgèniques de plantes aromàtiques (som lo que sembrem ens podria vendre??).

  1. LOGÍSTICA

Surten molts dubtes respecte a la infraestructura. Hem de saber quina part tenen pensada els del multireferèndum i concretar i treballar conjuntament per tal de no solapar-nos.

Als diferents actes sempre tenir un full per recollir dades dels possibles voluntaris que vulguin col·laborar.

Tenir fitxats associacions i gent per a que ens pugui deixar taules, cadires, transport….

Sempre tenir a punt fulletons de propaganda.

URGENT:

  • Aclarir dubtes de infraestructura amb els del multireferèndum pel que fa a la recollida de vots; ubicació de les taules, etc…

  • Engrescar a la gent urgentment per disfressar-nos el dissabte de carnestoltes!!!!Repartir octavetes utilitzant el dibuix del Guille per una banda i el text del tríptic per l’altra. i portar una pancarta amb el lema de la nostra campanya. Necessitem entre 10-15 persones mínim. Disfressa de gota d’aigua.

  • Començar a difondre l’assemblea oberta del 5 de març (19h Rectorat) a Xarxes i Premsa (Noe i Joana). Parlar amb gent multireferèndum per si tenen disponibilitat a venir i fer la roda de premsa.

————————-

[02] – Acta del 12 de febrer de 2014

ACTA DE L’ASSEMBLEA EN DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS DE LLEIDA
12/02/2014
Assistents: Marea Groga, CGT, ERC, ICV, CUP, Indignats de Cappont, Casal Popular de Joves, Arran, Ecoxarxa, Ustec-stes, PAH, Comú, Som lo que Sembrem, SEPC, Dones Lleida i Emi a títol personal.
Lloc: Coordinadora ONGD i aMS

  1. Buscar un logo i un lema per centrar el tema en l’aigua.

Acordem que el logo ha ser alguna cosa que ens identifiqui per sempre i que es relacioni amb el tema de la municipalització dels serveis públics. El Guille li ha proposat a una noia que té coneixements de disseny gràfic per a que ho faci.
Pluja d’idees que serveixi per a que la noia el pugui fer:

  • la recuperació dels serveis públics per part de la ciutadania
  • la idea del procés participatiu
  • que és una acció col·lectiva
  • re-apropiació d’allò comú, el poble recupera el servei que està en mans de l’empresa privada.

Lema consensuat: L’AIGUA ÉS NOSTRA, RECUPEREM-LA!!

2. Decidir si ho fem conjuntament amb la campanya del Multireferèndum.

Es debat a l’entorn d’aprofitar les sinergies i complicitats amb la campanya del Multireferèndum, ja que, precisament a través de la plataforma AIGUA ÉS VIDA, s’inclou a la consulta una pregunta sobre l’aigua basada en el debat de la re-municipalització. Tothom esta d’acord en aplegar esforços en aquest sentit que ens permet també aprofitar una feina important de logística i participar del
multireferèndum. En el cas de Lleida, s’acorda posar el focus essencialment en el debat sobre la municipalització de l’aigua que obre la porta al debat sobre les privatitzacions en el seu conjunt i la defensa dels serveis públics.
Per a més informació d’aquest tema:

http://www.somloquesembrem.org/

3. Constitució de la Comissió Permanent .

S’acorda i es ratifica la constitució d’una comissió permanent en la qual hi haurà com a mínim una persona membre de les altres comissions i on es posarà en comú tota la feina i propostes que sorgeixin del treball de cada una de les altres comissions. Aquestes comissions són les següents:
a) Difusió
S’encarregarà de fixar un calendari de les accions, de les possibles xerrades per fer una mica de pedagogia, fer un llistat de diferents organitzacions, entitats i col·lectius amb qui anar a parlar etc… i establir contacte i fer trobades conjuntes amb ells per difondre els objectius de la campanya. També s’encarregarà de fer una proposta de calendarització de tots els actes sorgit en l’assemblea per tal d’anar
fent la difusió pertinent als col·lectius i a la ciutadania. Establir el full de ruta fins al dia de la consulta.
Membres:
Pau
Ruben
Agus
Gemma
b) Logística
Estudiar les possibilitats dels espais on es podran fer les votacions abans del 25 maig. Preparar conjuntament amb els del multireferèndum el material que farà falta, urnes, paperetes, taules, etc.
Membres:
Raquel
Victòria
c) Comunicació
Pensar en les estratègies de comunicació que tenim a l’abast per fer difusió de la campanya. Es plantegen dos nivells:
<> Interna: Actualment es veu com la prioritària per engrescar a la gent. Es planteja iniciar una campanya de mails als contactes per que se’n faci i col·laborin.
<> Externa: Aconseguir que la consulta no sigui una notícia sinó un tema. S’ha obert un mail específic per enviar documents als mitjans de comunicació, cartes al directors, articles d’opinió…., xarxes socials (Facebook, twiter…), fer octavetes explicant la campanya i repartir-les…
Membres:
Gerard
Josep Maria
Noe
Agus
d) Voluntaris
Malgrat que és feina de cada entitat i persona membre de l’assemblea buscar els voluntaris en el seu entorn col·lectiu es necessita aquesta comissió per coordinar, tenir una base de dades en forma de graella on registrar els voluntaris, organitzar els voluntaris el dia de la consulta, recordar-los-hi i demanar el compromís a les persones voluntàries per a que puguem comptar amb ells el dia de la consulta.
Membres:
Anna
Carlos Gonzàlez
e) Tresoreria
Buscar maneres d’ autogestionar-nos i autofinançar-nos perquè serà necessària la disponibilitat de recursos econòmics. Algunes idees:
<> demanar a la ciutadania que col·labori.
<> campanya plataformes de micromecenatge tipo goteo o verkami .
<> aportacions voluntàries dels membres de l’assemblea.
<> aportacions de les entitats i col·lectius.
Membres:
Raquel
Victòria
f) Organització interna:
Redacció d’actes , dinamització assemblees, recordar ordre del dia, cohesionar assemblea….
Membres:
Carme

4. Portaveus

La comissió permanent serà l’encarregada d’escollir i nomenar dos portaveus de l’Assemblea però sempre tenint en compte que en qualsevol cas, per necessitat, tots i totes haurem de fer de portaveus. S’acorda que les persones que facin de portaveus no siguin caps visibles d’organitzacions polítiques.

5. Funcionament:

S’acorda fer reunions de la comissió permanent (com a mínim amb un membre de cada comissió) cada 15 dies. Així mateix també s’acorda fer assemblea oberta a tothom cada 15 dies. Amb la qual cosa, una setmana hi haurà comissió permanent i l’altra assemblea oberta. Les properes trobades seran:
<> Comissió permanent: dilluns 24 de febrer a les 19.00 a la Coordinadora de ONGD i aMS.
<> Assemblea oberta: dimecres 5 de març a les 19.00 a la sala de juntes del Rectorat (l’espai el demanarà la Noe).

De cara a les properes assemblees ens comprometem a portar els deures fets.

6. Varis:

– L’elecció de la pregunta queda totalment descartada perquè serà la plataforma Aigua és Vida que dins el multireferèndum decidirà quina pregunta es fa. Quan estigui concretada ho farem saber.

– El Guille s’encarregarà d’obrir un googlegrups per tal de dinamitzar la comunicació interna entre els membres de l’assemblea.

– El Rafa planteja que des de l’Assemblea hem d’aprofitar els diferents espais de lluita popular que es generen en diferents àmbits per adherir-nos, donar suport i treballar conjuntament amb altres accions. Creiem que és una tasca que pot assumir la coordinadora de marees ja que el nostre objectiu comú es centrar-nos en la consulta. Tot i així sempre hi donarem suport a qualsevol acció que es generi
a la ciutat de Lleida en defensa dels drets socials de la ciutadania.

– L’Emi proposa que de cara a la recollida dels vots per al dia de la consulta tinguem en compte que coincideix amb l’Aplec i que és un bon moment per fer difusió de la campanya i també per recollir molts vots perquè hi ha una alta participació de la població lleidatana en aquest acte. Tot i la dificultat que hi pot haver per muntar urnes en un espai com aquest s’hauria d’estudiar la seva viabilitat.

– La Gemma ens recorda els actes que tenen preparats des de Dones Lleida per denunciar la llei de l’avortament. Hi ha a les 18h al jutjat de guàrdia una acció autoinculpatòria, a les 19.00 a la catedral una concentració i a les 20.30 al Casal de Joves Monòlegs de la Vagina. Podeu consultar més informació a:
http://doneslleida.blogspot.com.es/

– El Gerard incideix en la necessitat que cada col·lectiu representat en aquesta assemblea s’encarregui de fer campanya via xarxes socials a favor de la consulta i faci difusió de totes les trobades, informacions i accions reivindicacions que vagin sortint en tot el procés.

– Davant les entitats que participen per primer cop en aquesta assemblea demanem el compromís explícit per saber si hi formen part de l’Assemblea en Defensa del Seveis Públics de Lleida:
Iniciativa per Catalunya confirma que si
El Comú ja ens donarà resposta
ERC ja ens donarà resposta
L’Ecoxarxa ja ens donarà resposta

A les 21.00 donem per finalitzada l’assemblea oberta i ens emplacem al dimecres, 5 de març a les 19.00 a la Sala de Juntes del Rectorat de la UDL.

Assemblea en Defensa del Serveis Públics de Lleida

—————

[01] – Acta del 30 de gener del 2014

Acta del 30/01/2014

1.- Constitució entitat.

2.- Consulta.

3.- Radars de Lleida.

4.- Altres.

1.- Constitució entitat.

Es debat sobre el tipus de plataforma que constituïm i el nom que s’hi vol donar. Finalment s’acorda que sigui una assemblea oberta a persones i col·lectius sota el nom “Assemblea en Defensa dels Serveis Públics de Lleida”

2.- Consulta

S’està d’acord en que la consulta ha d’ésser una eina per tal de revifar el debat sobre la privatització dels serveis públics i que es centrarà en la privatització de l’aigua però que ha de servir per debatre respecte de totes les privatitzacions. En definitiva la consulta sobre l’aigua ha de ser la palanca que permeti emergir el debat sobre tot el tema de les privatitzacions dels servies públics.

Es debat a l’entorn de realitzar la consulta independentment del multireferèndum que promou Som lo Que Sembrem o conjuntament, bàsicament per un tema de terminis (si és possible encara incloure-hi la pregunta de Lleida), es parlarà amb els organitzadors per concretar-ho.

Es decideix demanar per escrit a l’Ajuntament que realitzi ell la consulta, es presentarà escrit el dimecres a les 12:30 al registre de l’Ajuntament (Palas) i es fa una crida a que tothom que pugui hi vagi.

Es crea una comissió per tal d’elaborar el pla de treball (aspectes tècnics, teòrics de la consulta, proposta de calendari..) i portar-ho a l’assemblea per debatre-ho, el grup de treball es composarà per:

  • Agus

  • Pau

  • José

  • Guille

3.- Radars de Lleida

Es parla de fer una campanya de difusió davant de la privatització dels serveis de radar i del que s’amaga darrera, s’acorda concretar-ho en un radar amb una acció. Queden per preparar-ho el Guille, la Raquel i el Pol i es demanarà suport a les marees.

S’acorda quedar per preparar-ho el dimecres que ve a les 19:00 al Casal de Joves i fer l’acte l’endemà dijous següent a les 17:00.

4.- Altres

Des de Dones de Lleida s’informa que demà es debatran al ple tres propostes contra la nova llei de l’avortament i es fa una crida a, si es pot, anar a l’Ajuntament a recolzar-les.

A banda també es debatrà una proposta del PP per endurir les condicions per demanar una Audiència Pública, s’acorda promoure el hastag #volemparticipar a partir de les 10 h per criticar la proposta del PP i per emplaçar a CiU i PSC a votar-hi en contra.

Es proposa anar treien diferents entrevistes sobre persones involucrades o que pateixen en els processos de privatització, es veu molt positivament i s’aprova. S’informa que li faran una entrevista a l’Agustí pel setmanari “la Directa”.

 

Deixa un comentari

ENTITATS, COL.LECTIUS, CIUTADANES I CIUTADANS DE LLEIDA EN DEFENSA DELS SEUS SERVEIS PÚBLICS