[19] – Acta del 20 de Novembre del 2014

Acta assemblea oberta 20/11/2014

per descarregar en pdf:   Acta ADSP 20 / 11 / 2014

Lloc. Arnau de Vilanova en suport a la tancada de Marea Blanca

Assistència: CGT, Marea Groga, Dones Lleida, Marea Blanca, Comú, USTEC

  • Pacte Social de l’Aigua. L’ADSP decideix adherir-se. Comentem que el document està prou ben redactat i que el podríem utilitzar una mica com a guió (aquest doc com qualsevol altre) per a fer una mena de manifest sobre els serveis públics de la ADSP. Pensem que hem de defensar tots els punts als que ens hem adherit en aquest pacte. Valorem si fem una acció, un article o nota de premsa per fer pública aquesta adhesió:

http://www.iniciativagua2015.org/wp-content/uploads/2014/10/Pacto-Agua-Europa.pdf

  • Acció Paeria. Va anar prou bé ja que, malgrat segurament ja tinguessin intenció de fer-ho aviat, la Paeria va respondre una hora després algunes de les preguntes penjant informació a la web. Tot i que a títol personal no ho han fet, finalment decidim que deixem estar el tema de saber exactament quines respostes ens han respòs i quines no; i optem per pressionar a partir d’ara amb el tema de la comissió audiència, per a que ens ensenyin els contractes i els balanços econòmics

  • Protecció de dades contractes privatitzats. Amb el tema contractes, com que la Paeria s’escuda en la protecció de dades per no fer-los públics, hem fet una consulta a la agencia catalana de protecció de dades. En principi segons aquests si que ens han d’ensenyar els contractes (llei de transparència, art 105; art. 3 de la llei de protecció de dades). A més, hi ha emesos dos dictàmens per aquest organisme que “recomanen” fer públiques aquestes informacions.

http://www.apd.cat/media/dictamen/ca_432.pdf

http://www.apd.cat/media/dictamen/ca_604.pdf

Veiem necessari saber exactament tota la documentació que ha penjat la Paeria i comprovar que no està aquesta informació, i a partir d’aquí pressionar públicament, i fins i tot administrativament o judicialment, per a que sigui pública. També podem usar les resolucions del Síndic de Greuges, que parlen explícitament d’això. El Carlos i la Noèlia es miraran aquestes resolucions que es poden usar per a pressionar a la Paeria.

  • Alberg municipal. El 27 de novembre és el dia de les persones sense llar: farem una acció a les 11h al caixer de la Plaça de la Sal. Quedarem a les 10h per preparar-la. L’Agustí portarà retoladors, cinta adhesiva i pancarta ADSP. Amb cartrons penjarem un cartell on hi posi: AIXÒ NO ÉS L’ALBERG MUNICIPAL. I repartirem octavetes denunciant la manca d’alberg municipal per part de la Paeria i la deixadesa de la pensió Àlex, que està en mans de l’església i que fa les funcions d’alberg. El Javi farà el pamflet amb l’ajuda de gent d’Arrels per a saber dades exactes.

  • Enllumenat públic. L’acció d’enllumenat públic: mesurar el flux de llums Nadal i a llocs on manca il·luminació la farem al desembre. L’Anna Gairí havia de fer el pamflet però no ha vingut a l’assemblea.

  • Jornada formació ADSP. De cara a la jornada de formació de la setmana del desembre:

* Agus i Javi preguntaran al Busqueta per a què ens recomani algú

* El Javi i el Pau preguntaran a Arrels si algú pot venir

* L’Oriol pregunta Marea Groga: confirmat Carles València.

* La Victòria preguntarà algú de Marea Blanca

* Pensem en entrar al titanpad:
https://titanpad.com/iooLPVOV2M

* També hem de revisar la info que posa a la web https://titanpad.com/VqI8nt6wi9

Propera assemblea: dimecres 3 desembre 19h (si és possible a la Coordinadora ONGS ; s’ha de preguntar)

Deixa un comentari

ENTITATS, COL.LECTIUS, CIUTADANES I CIUTADANS DE LLEIDA EN DEFENSA DELS SEUS SERVEIS PÚBLICS