[14] – Acta del 16 de Setembre de 2014

ACTA ASSEMBLEA OBERTA EN DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS DE LLEIDA

Dimarts, 16 Setembre de 2014

Assistents: Marea Groga, CGT, Indignats de Cappont, Marea Blanca, Casal Popular de Joves, Ecoxarxa, Ustec-stes, Som lo que Sembrem,Amics del Riu Segre i Noe a títol personal.

Lloc: Casal Popular de Joves

  • Paper de l’ADSP:

  1. En l’anterior assemblea sorgeix el debat de què a Lleida la privatització dels serveis públics no només passa per aigua, semàfors, radars, etc… sinó que hi ha una problemàtica i emergència social prou important per encaminar el treball de l’ADSP cap a aquests camins. La situació de l’alberg municipal (privatitzat) és flagrant com a exemple de la política privatitzadora de la Paeria, més agreujada per la situació de precarietat a la que estant abocades moltes lleidatanes. O per exemple, la situació de moltes famílies davant el camí privatitzador que està agafant l’ajuntament de Lleida en les Escoles Bressol que obstaculitza l’accés universal en aquesta etapa educativa. Aquests són alguns dels temes que veiem amb urgència que s’haurien d’abordar des de l‘ADSP, però no hem acabat de concretar quins són els temes prioritaris i quina és la metodologia a seguir. Està clar que hem de fer xarxa amb entitats i col·lectius que treballen en aquests temes concrets (Arrels, Marea Groga, SOS Bressol…), amb la qual cosa s’hauria d’anar a parlar amb ells per veure el seu posicionament i recopilar informació per generar discurs dins ADSP. Com ADSP el nostre paper ha de ser de suport a la causa i d’intentar visualitzar problemàtiques concretes.

  1. D’altra banda a l’ADSP apostem per continuar amb la lluita pel servei d’abastiment públic de l’aigua a Lleida. Això no vol dir que tinguem d’altres fronts oberts (radars, alberg, chemtrails, o el que considerem) ara bé, potser s’haurien de reformular comissions per a ser conscients de fins on podem arribar i dedicar esforços concrets a accions concretes i separar-nos a l’hora de treballar en aquests diferents fronts que considerem. És un tema urgent que hem d’entomar després de concretar estratègia per activar la comissió de seguiment.

  • Comissió seguiment audiència pública: l’Ajuntament ha anunciat a la premsa i els seus canals interns de comunicació que al setembre s’activarà la comissió però no ha fixat ni concretat cap data. Ni l’entitat impulsora de l’audiència, ni les entitats participants ni les persones a títol personal, ni l’ADSP com a organisme que pretén coordinar aquesta lluita, han rebut cap notificació de la Paeria per posar en marxa la comissió. Davant això proposem i acordem dues coses:

  1. Divendres 26 de setembre proposem 2 accions: al matí a la Paeria i a la tarda al pregó de festa major. Al matí anirem al Palace a presentar un escrit per denunciar aquesta situació demanant l’activació de la comissió i la resposta a la ciutadania a les demandes que es van fer. Simbòlicament a part de l’escrit presentarem un llistat dels correus electrònics de persones i entitats que van ser donats a la paeria per a que les seves demandes fossin contestades. Tot seguit anirem al ple a continuar amb les accions empreses abans de l’estiu per denunciar la situació, farem cartells i els mostrarem al ple municipal. I finalment a la tarda durant el pregó de festa major volem fer una acció conjuntament amb algun altre col·lectiu (Marea Blanca) aixecant cartells denunciant tot això i on es pugui visualitzar aquesta lluita. Farem convocatòries de premsa.

  1. Posar-nos en contacte directe amb tots els participants de l’audiència del Gener per proposar que ells mateixos integrin la seva lluita a l’ADSP i així, amb més gent, poder participar en més lluites i fer créixer l’ADSP. Continuar recordant a Paeria que es respongui a la ciutadania i que activin comissió seguiment audiència pública. La Noe farà un correu i l’Agus trucarà per telèfon per convocar-los a la pròxima assemblea, el dimarts 23 setembre. La idea és que a la propera assemblea oberta vinguin i puguem construir conjuntament l’estratègia de cara a la comissió de seguiment.

  • Contractes privatització serveis públics: l’ADSP veu necessari demanar i exigir a la Paeria, en un exercici de transparència, que faci públics tots els contractes i els informes econòmics de tots els serveis públics privatitzats. Pressionar d’alguna manera per a que l’ajuntament ho faci i denunciar la més que probable negativa al respecte. Hem de reformular estratègia al respecte d’aquest tema per ser efectius o si més no per conscienciar a les lleidatanes. Es pot valorar l’ús de plataformes socials com ara <tuderechoasaber>, i també <sentitcritic>

  • Amics del Riu Segre:

S’està treballant per aconseguir recuperar camins al marge dret del riu Segre, concretament el camí Real de Lleida a Balaguer (camí de Corbins)

També per recuperar les riberes del riu Segre al seu pas per Lleida Capital. Hi han hagut contactes, positius, amb la C.H.E.

També s’estudien les possibilitats que dona el riu al seu pas per Lleida, per a usos esportius i de lleure.

També per aconseguir el perquè del augment desorbitat, sense cap justificació legal, del preu de l’aigua que afecta greument a totes les famílies.

S’han presentat Recursos Administratius i Judicials contra actes per apropiacions indegudes de terrenys de Domini Públic, etc.

  • Remunicipalització del servei d’aigua:

  1. Hem de fer una resposta-valoració des de ADSP davant les mesures preses per la Paeria per donar un fons social d’ajudes als talls d’aigua (farà l’escrit el Josep Maria amb l’ajuda de totes)

  1. Respecte a l’aigua, el guió proposat mes o menys en la lluita per l’aigua publica seria: (carregar-nos d’estudis “ben fets” i presentar-ho a l’ajuntament una recollida de signatures, juntament amb el vist-i-plau de la major part de la ciutadania lleidatana, esdevenint en una iniciativa popular municipal per demanar la remunicipalització de l’aigua)

– Demanar un estudi legal de com municipalitzar el servei d’aigua

– Demanar un estudi econòmic del que suposa l’aigua municipalitzada

– Demanar un estudi tècnic dels beneficis de la municipalització

Per tot això faríem:

– Taules al carrer demanant signatures per aquesta iniciativa popular.

– Visites a Entitats perquè donin el suport explícit a la iniciativa.

Un cop tinguem moltes signatures i entitats adherides, presentar-ho a l’Ajuntament.

  • L’Alberg Municipal:

Recollir contactes per una llista d’entitats en suport al seu manteniment.

  • Control del correu <lleida.org>:

Qui pot fer desaparèixer del servidor <lleida.org> alguns determinats correus d’un mateix remitent?

Propera assemblea oberta: dimarts 23 de setembre a la Universitat de Lleida. Ja confirmarem aula.

Deixa un comentari

ENTITATS, COL.LECTIUS, CIUTADANES I CIUTADANS DE LLEIDA EN DEFENSA DELS SEUS SERVEIS PÚBLICS