[09] – acta del 22 d’abril del 2014

Acta Assemblea (ADSP) 22/Abril/2014

PROPERA ASSEMBLEA: dijous 8 de maig a les 19:00h al Rectorat (Plaça Víctor Siurana) ES PREGA PUNTUALITAT!!

Assistents: 15M, 15M Cappont, Aigua és Vida, Arran, Associació Amics del riu Segre, CGT, CUP, Dones Lleida, Iaio/-a flautes, IPCENA, Marea Blanca, Marea Groga, Som lo que Sembrem, Ustec-Stes, Noe (a títol personal).

  1. Multireferèndum [MRF]

Es demana a cada col·lectiu, entitat… que intenti aportar al menys una mesa pel 25 de maig. A més a més, es portarà un full per recollir voluntariat als diferents actes de difusió que es faran.

Volem assegurar al menys una mesa per a cada barri. Hi ha col·lectius i entitats que ja proposen un lloc: Ipcena a la plaça Cervantes, 15M de Cappont a Cappont, Amics del riu Segre a Pardinyes i Arran a l’Escorxador. Es preguntarà si el banc del temps pot assumir una taula a la Bordeta.

El MRF aporta a la ciutat de Lleida: tríptics informatius, cartells; i urnes i 20.000 butlletes per les votacions presencials.

Pel diumenge 25 de maig caldrà per a cada mesa constituïda: 1 taula, 3 cadires, un ordinador i un cartell on es digui qui som. Cal pensar en un lloc on guardar el material (urna i butlletes) el dia anterior.

  1. AIGUA ÉS VIDA

Dos membres de l’associació Aigua és Vida han assistit a la nostra assemblea per conèixer el nostre treball i per aportar idees per la Jornada del dia 17 de maig.

Ens suggereixen que, després de l’esforç que estem fent amb el tema de la recuperació de la gestió pública del servei d’aigües de Lleida, hem de tenir clar què volem fer amb els vots recollits amb el MRF. Alguns exemples poden ser: demanar la paralització de la concessió, fer un escrit a l’ajuntament explicant què hem estat fent i que l’ajuntament no ens ha respost, mirar que diu la llei de participació ciutadana per reivindicar una consulta per abans del 2015, buscar els punts febles i forats de la concessió actual…

Es decideix que la jornada duri 3 hores com a màxim i que tracti dos aspectes: el formatiu (democratització dels serveis públics i rescat de les concessions a empreses privades) i el lúdic. Algunes xerrades les poden fer: l’associació Aigua és Vida, l’associació Amics del riu Segre, algú relacionat amb les lluites i rescat de la gestió de l’aigua per tornar a ser 100% pública d’Alfés, d’Alcázar de San Juan, del canal d’Isabel II de Madrid, d’Itàlia o de Berlín. Es deixarà per més endavant tot allò que no es pugui encabir per falta de temps dins la jornada del 17 de maig.

Des de l’associació Aigua és Vida ens enviaran una proposta que nosaltres valorarem.

  1. VOLUNTARIAT

No s’aporten noves estratègies per buscar voluntariat.

  1. TRESORERIA

Hi ha 24€.

Les xapes no es podran tenir pel dia 23 d’abril.

S’han encarregat 2050 flyers de ½ full per 70€.

  1. LOGÍSTICA

Encara no s’ha trobat una pèrgola per quan es faci la difusió. N’hi ha d’haver alguna en algun dels col·lectius.

Se suggereix fer una pancarta d’impremta. S’ha trobat un pressupost per fer una pancarta de lona que ens costaria 70€.

  1. COMUNICACIÓ

Es recorda que caldria escriure un article com ADSP per recordar que l’ADSP s’ha organitzat per defensar que la gestió dels serveis públic tornin a mans de l’ajuntament i que ara estem treballant pel tema de l’aigua, però que no oblidem la resta dels serveis públics. Si algú vol escriure’l que ho comuniqui a aquesta comissió, que serà l’encarregada de difondre’l.

Diumenge 6 d’abril es va enviar un comunicat de premsa per anunciar les preguntes del MRF.

  1. DIFUSIÓ

S’està fent xarxa amb altres assemblees que estan remunicipalitzant serveis a nivell estatal (associació Aigua és Vida i Alcázar de San Juan) utilitzant el twitter.

1.- Reunions als barris:

Associació veïnal de Cappont: s’ha fet el primer contacte.

Associació veïnal de la Bordeta: s’ha fet el primer contacte.

Col·lectius i entitats de Pardinyes: es tornarà a fer una convocatòria perquè només hi van assistir un parell de persones.

2.- Parades informatives al carrer Major:

S’han fet les taules informativa del 6 i 12 d’abril

Es faran taules informatives el 23 d’abril, dissabte 26 d’abril (matí al mercat de Pardinyes i a la plaça Sant Joan, i a la tarda a la manifestació en defensa de la sanitat pública) i el diumenge 27 d’abril (jornada Lleida Ambientala Pardinyes).

  1. ALTRES

– L’associació d’Amics del riu Segre ha informat a Medi Ambient de l’estudi que han realitzat i que porta per títol Recuperación de las riberas del río Segre en término municipal de Lérida.

– Als actes de La Sirollada potser hi participarem amb un acte lúdic-reivindicatiu.

– La Sirollada ha obert un micromecenatge de 1.500 € (http://www.totsuma.cat/projecte/1161/la-sirollada-revifant-les-festes-populars-a-lleida)per poder pagar les barraques que instal·laran als Camps Elisis. Necessiten la participació de tothom!

– Se li demanarà al Guille que afegeixi tots els caps de setmana a la graella de voluntariat per fer taules informatives sobre el tema del MRF.

– L’acte del 15M de Cappont (dissabte 12 d’abril) al Mercat Municipal de Cappont es valora positivament.

– Ningú de l’ADSP va assistir a l’assemblea del MRF a Solsona del 12 d’abril.

– S’escriurà un correu d’agraïment a l’autora del logo de l’ADSP.

– La marea groga ha preparat un acte reivindicatiu ACCIÓ #CAPPLATBUIT per dilluns 28 d’abril a les 18:00 hores davant la seu de Convergència Democràtica a Lleida (Jardins Ernest Lluch, República del Paraguai 2)

– Per quan s’acabi el tema del MRF es proposa fer alguna acció (ex. posar un cartell a cada radar) per recordar que no només estem defensant la gestió pública de l’aigua.

– Procés Constituent de la Segarrademana que algú els expliqui el tema del MRF (com donar d’alta una mesa…). La Gemma hi pot anar si hi va algú més.

– Es deixa per després de les votacions del MRF passar per registre de l’Ajuntament una moció per demanar la consulta i saber si la ciutadania vol que la gestió de l’aigua torni a mans públiques una altra vegada.

S’aproven les propostes de l’acta de les comissions permanent del 3 d’abril de 2014 amb les esmenes que s’han discutit i que queden escrites en aquesta acta.

Deixa un comentari

ENTITATS, COL.LECTIUS, CIUTADANES I CIUTADANS DE LLEIDA EN DEFENSA DELS SEUS SERVEIS PÚBLICS