[08] – Acta del 3 d’Abril del 2014

 

Acta Assemblea (ADSP) 03/Abril/2014

PROPERA ASSEMBLEA: dimarts 22 d’abril a les 19:00h al Rectorat (Plaça Víctor Siurana)

ES PREGA PUNTUALITAT!!

Assistents: 15M, 15M Cappont, Arran, Associació amics del riu Segre, Casal Popular de Joves, CGT, Comú de Lleida, Dones Lleida, Ecoxarxa Lleida, Iaio/-a flautes, ICV, IPCENA, marea blanca, marea groga, Procés Constituent, Som lo que sembrem, Ustec-Stes, Adrià (a títol personal), Belén (a títol personal) i Pere (a títol personal).

  1. Multireferèndum [MRF]

El Josep M. i el Pau seran les persones d’enllaç amb el Multireferèndum. S’ha creat un correu només per això.

La premsa no va assistir a la roda de premsa del dijous 27 de març a la Plaça del Dipòsit, per aquest motiu se’ls va enviar un comunicat de premsa i una foto que sí que van publicar.

Fins dissabte 5 d’abril no se sabrà si la pregunta local es podrà votar electrònicament, però en principi és que no.

El material del MRF (butlletes, urnes…) es podran passar a recollir al local de IPCENA, Plaça dels Gramàtics, núm. 2, baixos (davant del Mercat del Pla, a la vora del Casal Popular de Joves). El local està moltes hores obert, però es demana que es comuniqui abans (telèfon: 973263793 / correu electrònic: forest@ipcena.org)

  1. VOLUNTARIAT

Es torna a recordar als col·lectius que aportin voluntaris/-àries mitjançant els seus canals de difusió (sembla més senzill trobar voluntariat dins dels diferents col·lectius que trobar voluntariat no vinculat a col·lectius). Una idea és introduir a la pàgina o bloc del col·lectiu o entitat un enllaç al MRF (al seu web hi ha un apartat de voluntariat). Es prepararà un correu especial per als col·lectius i entitats per ajudar-los a fer difusió.

També demanem que es pensin noves estratègies per buscar voluntariat. De moment l’ADSP hi té al bloc un espai dedicat: “Vols col·laborar?”.

Hi ha un document Excel on s’actualitzaran les dades del voluntariat diàriament i que ens servirà per centralitzar les dades del voluntariat de Lleida. Les dades d’aquest document no seran públiques.

Per coordinar-nos amb el MRF s’ha creat un correu.

L’Aplec no ha canviat de dia. Hi haurà una taula de recollida de vots.

  1. TRESORERIA

Tenim 210 € (no 250€) i s’ingressaran 150€ pel MRF. Per aquest motiu hi ha 99’50€ per l’ADSP. S’enviarà un full amb totes les quantitats detallades.

Farem un llistat dels col·lectius i entitats que sí que han fet la seua aportació.

Se suggereix que es facin més de 50 xapes.

Es decideix encarregar 1000 flyers de ½ full (45 €). S’enviarà un document amb els tríptics i es demana als col·lectius i entitats que es facin còpies.

  1. LOGÍSTICA

Quan es coneguin on es demanarà el vot, es demanarà a les escoles pròximes les taules i cadires per recollir vots.

S’ha de preguntar als del MRF si finalment podran aportar quelcom del que es necessita a nivell logístic: accés a la xarxa, …

També estaria bé disposar d’una pèrgola per quan es faci la difusió. N’hi ha d’haver alguna en algun dels col·lectius.

Se suggereix fer una pancarta d’impremta. Es preguntarà quan costaria la impressió.

  1. COMUNICACIÓ

Caldria escriure un article com ADSP per recordar que l’ADSP s’ha organitzat per defensar que la gestió dels serveis públic tornin a mans de l’ajuntament i que ara estem treballant pel tema de l’aigua, però que no oblidem la resta dels serveis públics. Si algú vol escriure’l que ho comuniqui a aquesta comissió, que serà l’encarregada de difondre’l.

Diumenge 6 s’enviarà un comunicat de premsa per anunciar les preguntes del MRF.

  1. DIFUSIÓ

Seria important fer xarxa amb altres assemblees que estan remunipalitzant serveis a nivell estatal; entre altres coses serviria per mostrar que no es tracta d’una lluita només a nivell local. Es comenta que la gent de Alcázar de San Juan ens mencionen a la seua pàgina web.

1.- Reunions als barris:

Dilluns 7: Associació veïnal de Cappont

Dimarts 8: Associació veïnal de la Bordeta

Dijous 10 a les 19:00h es presentarà el MRF als col·lectius i entitats de Pardinyes.

2.- Parades informatives al carrer Major:

Taula informativa diumenge 6 d’abril a la Plaça Sant Joan (a les 11h), lloc de trobada: a l’ascensor del pàrquing. Es tria aquest lloc perquè hi ha el mercat mensual Mercat de l’Horta.

Taula informativa dissabte 12 d’abril al mercat de Cappont. I a les 17:30 h, al carrer Major. Es farà una convocatòria per internet.

Ja hi ha taula demanada pel 23 d’abril. Es farà un llistat amb les persones que hi puguin assistir per fer torns.

Es recorda que aquesta comissió prepararà una reunió pel voluntariat que participarà en el MRF.

Es recorda que es prepararà un breu full informatiu de totes les privatitzacions passades i futuribles de la ciutat.

Es recorda que es pot deixar tríptics o octavetes en llocs cèntrics o que hi vagi gent (bars, associacions…).

  1. ALTRES

– Marxa per la dignitat del 22 de març: no vam ser molta gent, però ens vam fer veure. A Madrid, el Ramon va contactar amb altres iaio flautes (de Madrid/ València) i s’informa que el dissabte 26 d’abril hi haurà una trobada a València de iaio/-a flautes per coordinar-se.

– L’associació d’Amics del riu Segre va tenir una reunió amb polítics de Lleida el passat divendres 28. Diumenge 30 es va publicar una carta al director parlant a favor dels serveis públics. Dijous 10, a les 19:15h (a la sala Jaume Magre) hi haurà una assemblea pública on es donaran a conèixer documents sobre la canalització del riu Segre i tot allò que cal millorar dels errors que es van fer després de les inundacions de 1982. Es farà difusió d’aquest acte des de l’ADSP.

-Als actes de La Sirollada potser hi participarem amb un acte lúdic-reivindicatiu: taller per les nenes i nens, i difusió del MRF.

– Suport a l’acte que el 15M de Cappont ha organitzat pel dissabte 12 d’abril a les 12:00h, on es donarà a conèixer tota aquella informació que no és transparent referent al Mercat Municipal de Cappont.

– Es recorda que el 12 d’abril hi ha assemblea del MRF a Solsona.

– El 27 d’abril se celebra la jornada Lleida Ambiental al barri de Pardinyes. Cal decidir si s’hi porta una taula informativa.

– Cal anar pensant activitats per la jornada del 17 de maig.

S’aproven les propostes de l’acta de les comissions permanent del 26 de març de 2014 amb les esmenes que s’han discutit i que queden escrites en aquesta acta.

Deixa un comentari

ENTITATS, COL.LECTIUS, CIUTADANES I CIUTADANS DE LLEIDA EN DEFENSA DELS SEUS SERVEIS PÚBLICS