20141022. La Paeria, després de 9 mesos, celebra la comissió de seguiment

20141022.NDP després comissió seguiment audiència.pdf

La Paeria, 9 mesos després de l’Audiència Pública, celebra la comissió de seguiment

L’Assemblea en Defensa dels Serveis Públics de Lleida (ADSP), que aglutina a més d’una quinzena de col·lectius lleidatans, fa la valoració després de celebrar-se la comissió de seguiment de l’audiència pública sobre les privatitzacions de serveis públics que es va fer el passat gener.

L’ADSP valora positivament que, malgrat en un principi no haver estat convidada a l’igual que les persones que van participar a títol individual, la Paeria hagi atès a les nostres peticions i finalment haguem pogut assistir totes les persones i entitats que ens hem presentat a aquesta comissió. Felicitem a tots els col·lectius i persones participants perquè creiem del tot necessari aquest exercici de participació ciutadana.

També hem de dir, que s’han compromès a respondre en un termini de dues setmanes a les preguntes que es van fer durant l’audiència i que a dia d’avui, la majoria d’elles, encara no han trobat resposta després de tants mesos. La única nota positiva que hem rebut ha set l’afirmació, i recolzada pel primer grup de l’oposició, que properament en el ple municipal es farà una moció per comprometre’s a no privatitzar les escoles bressol municipals.

Malgrat aquesta valoració positiva, també hem de dir que l’actitud i la postura per part de la Paeria en el transcurs de dita comissió no ha estat el suficientment satisfactòria, ja que creiem que l’objectiu d’aquesta, com a eina de transparència, es explicar clarament a la ciutadania les polítiques de serveis públics que duu a terme el govern municipal. Per això, lamentem profundament que la Paeria no es comprometi a fer públics els contractes i els balanços econòmics de dites privatitzacions, demanda que hem exigit per activa i per passiva els últims mesos, inclòs avui, i que és una informació que continuen negant-nos sistemàticament. Creiem que si, com ells diuen, no tenen res a amagar i tot està en regla, la ciutadania hauria de saber en quines condicions es realitzen aquestes concessions. Aquesta opacitat sol demostra la por que tenen a trobar possibles irregularitats en aquesta documentació.

A més, tot i que la nostra proposta per celebrar la propera comissió era a dos mesos vista, des de la Paeria se’ns ha comunicat que, escudant-se amb el reglament, serà d’aquí a sis mesos però sense establir una data concreta. Creiem que és un altre exemple del tarannà poc participatiu d’aquest ajuntament. De cara a la propera comissió s’ha acordat que s’estudiaran més detalladament els casos de la privatització del Mercat Municipal de Cappont i de l’Alberg Municipal.

En definitiva, creiem que si el diàleg amb l’administració ha de continuar sent d’enrocar-se en aquests posicionaments opacs, des de l’ADSP sol ens queda continuar treballant i establint mecanismes de pressió popular, i si convé legals, per tal d’aconseguir que allò que és de totes pugui tornar a les nostres mans. Per això, reflexionarem i debatrem internament si aquest mecanismes ficticis de diàleg i participació ciutadana que proposa la Paeria són necessaris i eficients per poder prendre decisions que tinguin en compte el bé comú. Som conscients que la lluita al carrer i la demanda social és la que ens ha de portar a aconseguir les nostres fites.

Assemblea en Defensa dels Serveis Públics de Lleida (ADSP)

Deixa un comentari

ENTITATS, COL.LECTIUS, CIUTADANES I CIUTADANS DE LLEIDA EN DEFENSA DELS SEUS SERVEIS PÚBLICS