[13] – ACTA COMISSIO PERMANENT. 3 JULIOL 2014

Assemblea defensa dels serveis públics

Assemblea permanent de comissions

Mini acta 03-07-2014

 

  • Sorgeix el debat de què a Lleida la privatització dels serveis públics no només passa per aigua, semàfors, radars, etc… sinó que hi ha una problemàtica i emergència social prou important per encaminar el treball de l’ADSP cap a aquests camins. Ara sobretot que arriben les persones immigrants a la campanya de fruita, tenen la necessitat, per exemple, d’un alberg públic. O per exemple, la situació de moltes famílies davant el camí privatitzador que està agafant l’ajuntament de Lleida en les Escoles Bressol que obstaculitza l’accés universal en aquesta etapa educativa. Aquests són alguns dels temes que veiem amb urgència que s’haurien d’abordar des de l‘ADSP.

Continuant en aquesta línia, i tenint en compte tota la gent i col·lectius que van participar a l’audiència del febrer, on hi van haver moltes i diverses demandes, podríem posar-nos en contacte directe amb tots els participants de l’audiència del febrer per proposar que ells mateixos integrin la seva lluita a l’ADSP i així, amb més gent, poder participar en més lluites i fer créixer l’ADSP. Continuar recordant a Paeria que es respongui a la ciutadania i que activin comissió seguiment audiència pública. Tornar a demanar i insistir des de ADSP (per fer-ho ara, abans de marxar de vacances a l’agost), i via mail, per exemple:

•  que la paeria accioni o posi en marxa la comissió de seguiment tal com va dir a l’audiència. (farà l’escrit la Noe amb l’ajuda de totes)

      • que la paeria ens respongui a totes les preguntes del l’audiència (farà l’escrit la Noe amb l’ajuda de totes)

      • resposta-valoració des de ADSP de les mesures preses per la Paeria amb el fons social d’ajudes als talls d’aigua (farà l’escrit el JosepMaria amb l’ajuda de totes)

  • L’ADSP apostem per continuar amb la lluita pel servei d’abastiment públic de l’aigua a Lleida. Això no vol dir que tinguem d’altres fronts oberts (radars, alberg, chemtrails, o el que considerem) ara bé, potser s’haurien de reformular comissions per a ser conscients de fins on podem arribar i dedicar esforços concrets a accions concretes i separar-nos a l’hora de treballar en aquests diferents fronts que considerem oportuns.

  • Respecte a l’aigua, el guió proposat mes o menys en la lluita per l’aigua publica seria: (carregar-nos d’estudis “ben fets” i presentar-ho a l’ajuntament una recollida de signatures, juntament amb el vist-i-plau de la major part de la ciutadania lleidatana, esdevenint en una iniciativa popular municipal per demanar la remunicipalització de l’aigua)

1.- Demanar un estudi legal de com municipalitzar el servei d’aigua

2.- Demanar un estudi econòmic del que suposa l’aigua municipalitzada

3.- Demanar un estudi tècnic dels beneficis de la municipalització

Per tot això faríem:

1.- Taules al carrer demanant signatures per aquesta iniciativa popular.

2.- Visites a Entitats perquè donin el suport explícit a la iniciativa.

Un cop tinguem moltes signatures i entitats, presentar-ho a l’Ajuntament.

  • Valorem, i això haurà de ser via mail, el fer alguna acció en l’últim ple de la Paeria, el del juliol (en principi seria l’últim divendres de juliol) per exemple anar amb cartells demanant els punts anteriors (comissió de seguiment i resposta a preguntes de l’audiència) posant una mica en ridícul el sistema de “participació ciutadana” de la Paeria
  • Propera assemblea oberta: dimarts 16 de setembre. Hem de demanar sala UDL

Deixa un comentari

ENTITATS, COL.LECTIUS, CIUTADANES I CIUTADANS DE LLEIDA EN DEFENSA DELS SEUS SERVEIS PÚBLICS