20141003. crida a continuar la mobilització per la remunicipalització dels serveis públics

L’Assemblea en Defensa dels Serveis Públics fa una crida a continuar la mobilització per la remunicipalització dels serveis públics

L’Assemblea en Defensa dels Serveis Públics de Lleida valora positivament la decisió de l’Ajuntament de Lleida d’activar la Comissió de Seguiment de l’Audiència Pública sobre els serveis públics municipals. L’Assemblea també considera que és una victòria dels col·lectius i persones a títol individual que van participar en la trobada, celebrada el passat mes de gener, i ja ha anunciat que continuarà treballant per garantir que els serveis bàsics retornin a mans públiques i deixin d’estar regits per criteris economicistes i de lucre empresarial. Malgrat tot, també lamenta que el govern municipal hagi tardat tant en activar aquesta comissió i que encara no s’hagi respòs a entitats i persones participants tal i com es va com prometre públicament el senyor alcalde.

Després de nou mesos, el ple municipal ha decidit finalment engegar el procés de treball iniciat amb l’Audiència Pública del passat 14 de gener. Aquella trobada va comptar amb el suport de 1.000 lleidatanes i lleidatans i amb 30 intervencions de sindicats com UGT, CGT i USTEC, diferents comitès d’empresa de serveis privatitzats, Indignats de Cappont, Som lo que Sembrem, la Marea Groga, la Marea Lil·la, Sos Bressol, ARRAN, SEPC o partits com ICV, ERC i CUP entre d’altres, a més de persones a títol personal.

El Reglament de l’Audiència preveu la creació d’una Comissió de Seguiment posterior per fer continuar treballant els temes proposats en la sessió. Des del gener, l’ADSP ha sol·licitat en repetides ocasions la seva constitució obtenint el silenci per resposta. L’aprovació de la seva constitució en el ple d’avui suposa una victòria de les lleidatanes i els lleidatans que, amb la seva mobilització i amb el seu treball, han posat els serveis públics en l’eix del debat polític a Lleida. És un exemple que demostra la necessitat de la mobilització social per assolir un canvi de model social que avantposi l’interès públic per davant de l’individual. En aquest sentit, l’ADSP felicita i agraeix a totes les entitats que van participar en l’Audiència i considera que aquell va ser un exercici de participació popular en la vida política del nostre ajuntament per esdevenir punt de partida d’una nova manera de fer política.

Finalment, el compromís ferm de l’ADSP és de continuar en el camí de retornar, a mans públiques, els serveis bàsics ara sota mans privades. L’assemblea considera que és necessari mantenir els serveis bàsics en mans públiques com a garantia que els criteris sota els quals es gestionaran seran els d’igualtat, universalitat en l’accés, vocació del servei a la ciutadania i no criteris merament mercantilistes o economicistes.

L’Audiència no és, ni molt menys, un punt i a part sinó un punt i seguit. L’ADSP considera que cal continuar la discussió pública i compartida sobre el model de ciutat i aprofundir en el treball horitzontal i en xarxa que tan bon resultat ha donat.

A Lleida, el 3 d’octubre de 2014.

Deixa un comentari

ENTITATS, COL.LECTIUS, CIUTADANES I CIUTADANS DE LLEIDA EN DEFENSA DELS SEUS SERVEIS PÚBLICS