[06] – Acta del 19 de Març del 2014

Acta Assemblea (ADSP) 19/03/2014

PROPERA ASSEMBLEA: dijous 3 d’abril a les 19:00h al Rectorat (Plaça Víctor Siurana) ES PREGA PUNTUALITAT!!

Assistents: 15M Lleida, 15M Cappont, Arran, Assemblea IES Gili i Gaya, CGT, Dones Lleida, Ecoxarxa Lleida, Esquerra Unida, Iaio/-a flautes, ICV, marea blanca, marea groga, PAH Lleida, Som lo que sembrem, Ustec-Stes

  1. MULTIREFERÈNDUM

El Josep M. serà la persona d’enllaç amb el Multireferèndum; però si és ell sol no s’ofereix com a portaveu.

Roda de premsa ADSP: dijous dia 27 de març a les 12.00h a la Plaça del Dipòsit (lloc simbòlic). Encara no hi haurà la pregunta però tindrem el logo. Com a portaveus hi haurà el Josep M. i algú del MRF (confirmen l’assistència durant la nostra assemblea!).

Cada col·lectiu hauria d’aportar al menys 1 representant pel dia de la roda de premsa.

Dimecres 26, a les 19:00h es farà la pancarta a Cappont (per la roda de premsa del dia següent) (c/ Manuel de Pedrolo, allí hi ha inspecció de treball, és un edifici blanc, local de Serveis Aranesa). Cappont ja té pintura i el plàstic l’aportarà una dels membres dels iaio/iaia flautes ATENCIÓ!! Veig que coincideix amb l’assemblea del MRF a Bellpuig.

A la roda de premsa, que prepararà la comissió de comunicació, s’hauria de tractar els següents temes:

– Motius d’adhesió al MRF.

– Explicar que la Paeria encara no ha convocat la comissió de seguiment de l’Audiència Pública i que tampoc ha respost als col·lectius hi persones que van fer aportacions.

– Ara estem treballant el tema de l’aigua, però hi ha més temes que anirem tractant.

– ….

Es recullen diners per fer l’aportació al MRF ( €). Es recorda que cal continuar fer difusió perquè s’arribi a la quantitat que necessiten en la data acordada!!

LOGO: mitjançant internet es van fer votacions on el símbol rodó va tenir 10 vots i el carret 8. Es demana a les persones assistents que no van votar que ho facin i el resultat és: abstencions 2, rodona 1 i carret 10. Votacions final: rodona 11 i carret 18.

S’està redactant un argumentari defensant la nostra postura per passar-lo a l’organització del multireferèndum. Estaria molt bé que estigués fet pel dia que es fes pública la pregunta.

  1. VOLUNTARIAT

Les persones voluntàries cal que s’apuntin directament a la pagina del MR, per a què ells vegin també com va el tema.

També calen persones voluntàries per la setmana del 18 al 24 de maig

Es continua demanant als col·lectius que aportin voluntaris/-àries per poder oferir taules i que, un cop confirmat, ho aportin a l’ADSP i a les persones dels seus col·lectius mitjançant els seus canals de difusió. Arran es compromet amb 1 taula.

Al vot electrònic, la pregunta local no hi entra. Per tant, informarem a la ciutadania però no demanarem el vot electrònic.

Es tindrà una urna a l’entrada dels Camps Elisis el dia de l’APLEC si hi ha prou persones voluntàries. Cal saber si es canvia la data de l’aplec.

L’ADSP no comunicarà a l’ajuntament la realització dels diferents actes, però no descarta que es comuniqui segons es valori puntualment (ex. per la parada de Sant Jordi es demanarà un espai per situar-hi una taula).

  1. DIFUSIÓ

L’assemblea d’estudiants del Gili Gaya s’incorpora a aquesta comissió.

Es prepararà i enviarà una carta demanant voluntariat als col·lectius de l’ADSP perquè aquests la reenviïn als seus contactes i amb el correu de l’ADSP perquè es pugui comunicar qualsevol increment de voluntariat.

Es prepararà una carta, més detallada que l’anterior, sobre el MRF i s’enviarà a les 500 persones que van firmar perquè se celebrés l’Audiència Pública.

Aquesta comissió prepararà una reunió pel voluntariat que participarà en el MRF.

Preparar un breu full informatiu de totes les privatitzacions passades i futuribles de la ciutat.

Deixar tríptics o octavetes en llocs cèntrics o que hi vagi gent (bars, associacions…)

Proposem anar a la celebració del Dia de l’Aigua a la Mitjana (diumenge 23 de març a les 12:00h) per fer una taula informativa. Hi ha 4 persones voluntàries. Es portarà una taula i les octavetes que hagin quedat de del dissabte 22 de març.

Se li demanarà al Magí assistir-hi per amenitzar l’estona (es descarta la proposta de fer veure que s’ha de pagar per utilitzar l’aigua dirigida a les nenes i nens).

1.- Reunions als barris:

L’AAVV ens rebrà. Però es decideix començar, a partir de la setmana del 24 de març, les visites a les entitats i col·lectius.

Arran ja ha contactat amb les associacions juvenils perquè en aquest MR es podrà votar a partir dels 16 anys.

2.- Parades informatives al carrer Major:

Com que el vot electrònic no ens serveix per respondre la pregunta local; la proposta de taules per recollir vots es converteixen en taules informatives. La primera serà el 12 d’abril al carrer Major.

El 23 d’abril es descarta aprofitar parades d’alguns dels col·lectius de l’ADSP per fer difusió del multireferèndum i de la pregunta pròpia de Lleida.

Se sol·licitarà una taula al carrer Major o a l’alçada de la biblioteca pública.

Es demana que, el dia 23 d’abril, cada col·lectiu també faci propaganda del MRF a la seua parada.

Se suggereix, per aquell dia, fer alguna cosa audiovisual.

Hi ha la possibilitat de tenir la participació de músics de carrer.

Es vendran llavors locals del projecte Cultures Trobades.

3.- Recollida de vots:

L’última setmana abans del 25 de maig, que és quan comença el vot presencial anticipat, muntar parades de vot als diferents barris (del 18 al 24 de maig).

4.- Jornada de debat/formació:

La jornada lúdic-reivindicativa-formativa serà el 17 de maig. Es demana que es vagi preparant des de les diferents comissions.

  1. TRESORERIA

Es continua recordant a les entitats que és necessària l’aportació de 10 euros que es va acordar per al funcionament de l’ADSP.

S’han demanat preus i ara cal decidir quantes se n’imprimeixen:

– Octavetes a una tinta i dos cares: 1000 a 45€, 2000 a 81€ i 5000 a 124€

– Tríptics a una tinta: 1000 a 77€ i 5000 a 228€

No hi ha temps per imprimir les octavetes, per aquest motiu s’enviarà el full amb les octavetes perquè en faci còpies qui pugui per al 22 de març.

Preus xapes:

  • una xapa petita (ara no en tenen a la PAH)

  • 0’51€ una xapa mitjana

  • 0’72€ una xapa gran

Quan el logo estigui acabat, es prepararan només 50 xapes mitjanes per fer difusió.

Quan arribem als 150 euros farem l’aportació al crowfounding del MRF.

  1. COMUNICACIÓ

Ja està feta una octaveta més breu que la de carnaval.

  1. LOGÍSTICA

Ja està preparat un full per recollir dades dels possibles voluntaris per tenir en els diferents actes.

Ja s’ha enviat un full per preguntar qui (associacions, particular) pot deixar taules, cadires, transport, algun toldo, projector…

Encara no s’ha contactat amb les escoles per treure una taula i cadires el 25 de maig.

ALTRES:

– Marxa per la dignitat del 22 de març: Es repartiran octavetes durant tota la manifestació i a l’alçada de la Paeria es desplegarà la pancarta feta per anar a Fira Natura.

– S’accepta participar amb 10€ per comprar plàstic per fer pancartes, però abans es compararan preus.

– Es recorda la informació rebuda en un correu sobre la reunió informativa sobre la Campanya contra el Tractat de lliure Comerç i inversions entre la UE i els EEUU (TTIP).

– La Sirollada ens proposa tenir una barraca a la Festa Major. Tenim 8 dies per decidir si fem alguna proposta. Es comenta la possibilitat de participar-hi un matí amb algun acte lúdic-reivindicatiu (ex. taller per les nenes i nens i repartir informació)

– Dones Lleida volen organitzar alguna activitat sobre l’aigua i aprofitar l’ocasió per demanar el vot per al MRF (aquest acte és un intent de fer alguna cosa diferent al simple repartiment d’octavetes). L’ADSP demana als diferents col·lectius que, si ho creuen oportú, preparin actes on es tracti el tema de l’aigua.

– El MRF prepararà una xerrada sobre el tema dels transgènics a Lleida (s’ha repartit cada tema de les preguntes pels diferents territoris) i nosaltres hem de preparar una xerrada sobre la pregunta local. Decidim que només es parli dels transgènics el dia de l’acte organitzat pel MRF i l’ADSP tractarà el tema de l’aigua el dia de la jornada lúdic-reivindicativa (dissabte 17 de maig al Parc de l’Aigua) tal i com ja s’havia decidit.

S’aproven les propostes de l’acta de les comissions permanent del 13 de març de 2014 amb les esmenes que s’han discutit i que queden escrites en aquesta acta.

Deixa un comentari

ENTITATS, COL.LECTIUS, CIUTADANES I CIUTADANS DE LLEIDA EN DEFENSA DELS SEUS SERVEIS PÚBLICS