QUÈ SOM ?

  • Què és l’Assemblea en Defensa del Serveis Públics (ADSP)?
Som una plataforma ciutadana, formada per diverses entitats, col·lectius i persones a títol individual, que neix després de l’audiència pública celebrada el passat 14 de gener de 2014, on es va debatre sobre l’externalització (privatització) dels serveis públics a Lleida:
  • Què volem expressar?
· La defensa del sector públic, com a garantia de cohesió social i d’universalitat d’accés als serveis bàsics per part de tothom.
· La denúncia de l’atac als drets socials dels treballadors i treballadores dels serveis afectats, l’augment de la precarietat laboral, el malbaratament de recursos i l’existència de privilegis.
· La instància a aturar les externalitzacions i privatitzacions; que es dugui a terme un procés de reversió de tots aquells serveis públics ja privatitzats, és a dir, la re-municipalització.
És per això que després de l’audiència pública volem continuar generant mecanismes populars i participatius per cridar a la mobilització social en defensa dels serveis públics i que permetin intervenir en les polítiques municipals. Així, hem demanat a l’ajuntament que convoqui una consulta popular que sigui vinculant, perquè la ciutadania pugui decidir si vol continuar tenint externalitzat el servei d’abastament d’aigües de la ciutat.
Pretenem posar el focus essencialment en el debat sobre la municipalització de l’aigua, però aquest debat ens ha de portar a  parlar  sobre les privatitzacions en el seu conjunt i la defensa dels serveis públics.
Davant la negativa de la Paeria a dur a terme la consulta, l’ADSP hem decidit tirar-la endavant amb els nostres mitjans i organitzar-la pel proper 25 de Maig. Aquesta data, però, coincideix amb la campanya del multireferèndum, que és una consulta popular a nivell nacional on s’inclou una pregunta sobre el control públic de la gestió de l’aigua. Per això, des de l’ADSP vam acordar aplegar esforços i participar del multireferèndum.
  • Què és el Multireferèndum?
És una convocatòria ciutadana sobre diverses qüestions d’interès públic que es multiplicarà a Catalunya entre el 27 d’abril i el 25 de maig de 2014 amb l’objectiu de construint una eina de consulta oberta i en els camins d’una democràcia d’arrel, creixent i directa.
Es promou des de col·lectius que hem vist bloquejades les nostres reivindicacions i que necessitem que s’expressi la voluntat popular de forma directa i determinant.
És una experiència innovadora i una iniciativa independent  gestionada des del terreny associatiu que combinarà el vot electrònic i el presencial en una convocatòria multi-temàtica. En aquesta primera convocatòria, es posarà a debat les següents temàtiques:
– Cultius i aliments transgènics
– Dret a referèndum vinculant per a les ILP
– Deute il·legítim
– Control públic de la gestió de l’aigua
– Control democràtic i directe de l’energia
Complementàriament, s’hi pot incloure una pregunta de caràcter local i de vot descentralitzat en funció dels diferents territoris que ho demanin.
  • Qui hi podrà votar?
Podran participar en la votació les persones majors de 16 anys i residents en la comunitat autònoma de Catalunya.
  • Com es podrà votar?
El vot electrònic es durà a terme a la pàgina web http://www.multireferendum.cat
El vot presencial es durà a terme arreu del territori i comptarà també amb una setmana de vot anticipat. Les ubicacions de les meses es publicaran a la mateixa web.
  • Quin és el calendari?
La campanya de debat s’iniciarà el 5 d’abril i el període de vot començarà el 23 d’abril i s’anirà succeint en les diferents modalitats fins al 25 de maig.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

ENTITATS, COL.LECTIUS, CIUTADANES I CIUTADANS DE LLEIDA EN DEFENSA DELS SEUS SERVEIS PÚBLICS

%d bloggers like this: