[16] – Acta del 7 d’Octubre de 2014

Assemblea Defensa dels Serveis Públics

Acta assemblea oberta 7 octubre

Assistents: Arran, CGT, Marea Groga, CUP, Indignats Cappont, Marea Blanca, Ustec, Amics del Riu Segre, Ecoxarxa, Podem Lleida, Som lo que Sembrem, Dones Lleida, Secció Sindical CCOO Autobusos Lleida, SEPC i Noèlia.

  1. COMISSIÓ SEGUIMENT AUDIÈNCIA PÚBLICA

  • La comissió seguiment serà el proper 21 octubre a les 19.00 però encara falta confirmar lloc. Quan el lloc estigui confirmat difondrem als col·lectius. Recordem que els col·lectius han de confirmar durant aquesta setmana a la Paeria la seva participació a l’audiència i el nom del representant. De totes maneres tenim clar que si per qualsevol cosa alguna entitat no s’ha inscrit i després vol venir a la comissió els convidarem, evidentment.

  • La Paeria no ha convidat a les persones que van participar a títol personal a l’audiència. Com ADSP creiem inacceptable aquesta qüestió i els hi notificarem per a que vinguin si volen.

  • Convocarem als col·lectius i als ciutadans mitja hora abans de la comissió per anar-hi conjuntament i fer pinya de cara als mitjans també.

  • Un cop feta comissió haurem de convocar premsa, fer nota de premsa,… per valorar comissió de seguiment.

  • Acordem que una de les coses amb les quals hem de sortir d’aquesta comissió és amb un calendari formal de reunions, si o si, proposem que la propera sigui 2 mesos més tard que la primera.

  • Una de les coses molt clares que tenim com ADSP és que hem de demanar els contractes amb les empreses concessionàries i els balanços econòmics de les activitats privatitzades. Saber com es controlen aquetes concessions, quins són els mecanismes de control i de compliment de les clàusules dels plecs de condicions, per què no es fa pública aquesta informació, com estant els contractes dels treballadors i treballadores dels serveis privatitzats…

  • Creiem necessari que com ADSP necessitem un document de màxims que respongui al nostre posicionament polític no sol de cara a la comissió sinó de cara al propi paper de l’ADSP davant les privatitzacions. Així, acordem fer un document per a la comissió seguiment on en un full deixem clar aquest posicionament i en un altre full hi posarem les diferents intervencions que poden aportar els col·lectius que intervindran a la comissió. És a dir, entrar en les especificitats de cada col·lectiu que participi. Ja n’hi ha alguns que tenen clar el què diran. Important que surti el tema de la llum i també una llista de totes les privatitzacions dutes a terme per la Paeria els últims anys. Passarem aquest document i l’anem acordant i esmenant entre totes. El Javi i l’Agustí el faran i la resta faran esmenes.

  • Fer un petit pamflet, un document que serveixi per poder visualitzar al carrer i informar a la gent del què és la comissió i del contingut de la comissió. En aquest pamflet i document també deixarem en evidència el paper de la Paeria no sol amb les privatitzacions sinó en tot aquest procés, en teoria, de participació ciutadana.

  • Volem anar a la comissió a fer feina i que sigui fructífera, així que veiem que és necessari que si no ens fan cas de res i fan malabars semàntics per jugar amb nosaltres en aixecarem de la comissió i marxarem. Si maregen molt la perdiu abandonarem la sala.

  • Farem una pancarta que ens servirà per mostrar el dia de la comissió de seguiment, ja que convocarem concentració de suport. La Gemma s’encarrega d’encomanar pancarta. Lema: EN DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS…signat ADSP amb el nostre logo. La paguem de la caixa pròpia.

  • Estratègia post audiència: editar petits documents que parlin sobre els diferents serveis privatitzats i anar a repartir-los a diferents punts de la ciutat. Exemple, si editem quelcom sobre escoles bressol anar a les portes de les escoles, si editem quelcom sobre transports anar a les parades d’autobusos, també associacions de veïns…etc. La idea també és que no sol ho assumeixi ADSP (on també necessitem més implicació de les persones i col·lectius que la formem) sinó anar a buscar la gent que té aquesta informació per a que ens doni un cop de mà i facin seva aquesta lluita. És a dir, si volem tocar els transports públics busquem complicitats en els treballadors i treballadores i que ells en certa manera ho liderin una mica. El contingut d’alguns d’aquest documents poden sortir del document que ADSP vam preparar amb motiu de l’audiència pública.

  1. ALTRES ASPECTES

  • Veiem la necessitat d’autoformació dins ADSP per construir un discurs potent i anticapitalista que pugui qüestionar el discurs institucional. Per això, ens hem de dotar de contingut i informació. Podem elaborar un document amb tota la informació dels serveis privatitzats que ens puguin passar les persones i col·lectius vinculats a aquests serveis, a ADSP o a altres moviments socials que puguin tenir informació. També tenim un document que ens pot ajudar, que és el que vam preparar amb motiu de l’audiència pública.

  • Recordem que hem de deixar de porta’ns pels tempos institucionals i que això de la comissió no eixa de ser un «paripé», per això la nostra responsabilitat en formar-nos i continuar fent campanyes de denúncia al carrer i qüestionament polític, treball conjunt i fins i tot en algun aspecte fer quelcom pro-positiu. Tenim molts temes pendents més enllà del que fem, recordem que tenim sobre la taula altres propostes com tocar el tema de l’alberg, tirar endavant la proposta sobre continuar la línia de treball per engegar processos de remunicipalització de l’aigua…etc. En resum, paral·lelament a aquest treball amb la institució (on no hi posem moltes expectatives) hem de fer la nostra.

  • Aquest divendres el PSC fa un acte que ven com una proposta de la Lleida que volem. Hi estant convidades diverses entitats per participar i dir la seva. Veiem que davant un acte electoralista com aquest podem aprofitar per convocar la gent a donar suport i evidenciar la política que defensa el PSC, respecte als serveis públics, encapçalat per l’alcalde. Hi portarem la pancarta encarregada i els pamflets que hem escrit, i amb tot plegat pretenem visualitzar a la ciutadania la situació de les privatitzacions i el paper del govern de la Paeria en aquest afer. La convocatòria la farem publica via e-mail i facebook…serà al Pati de les Comèdies aquest divendres dia 10 octubre a les 18.30 ja que l’acte es fa a l’edifici de l’IMAC (lloc on es va celebrar l’audiència pública). No cal convocar premsa perquè segurament ja n’hi haurà.

PRÒXIMA ASSEMBLEA: dijous 23 octubre a la UdL a les 19.00

Deixa un comentari

ENTITATS, COL.LECTIUS, CIUTADANES I CIUTADANS DE LLEIDA EN DEFENSA DELS SEUS SERVEIS PÚBLICS