20140529. Valoració després de la consulta del #25maig

20140529_Roda de premsa de l’ADSP.pdf

Roda de premsa de l’ADSP de Lleida,

el Dijous 29 de Maig del 2014:

  • Valorem molt positivament tot el procés de l’ADSP des de l’Audiència fins ara perquè ens ha permès teixir xarxes i posar sobre la taula el model de ciutat que volem, un model que fuig del model privatitzador pel qual aposta la paeria i defensen la resta de partits polítics amb representació municipal. En definitiva ens ha servit per atansar a la ciutadania la necessitat de qüestionar aquest model privatitzador.

  • Agraïm especialment a totes les voluntàries (unes 100) que van ajudar a que la consulta fos un èxit ja que sense elles no haguessin pogut aconseguir muntar tantes taules i agrair a tots els col·lectius de l’ADSP l’esforç que han fet per treballar conjuntament per aconseguir aquest objectiu.

  • Tot i que els escrutinis del MRF encara estant pendents perquè s’ha activat el vot electrònic i s’ha prorrogat la consulta fins el proper 4 juny, l’escrutini a Lleida és d’un total de 2669 vots, dels quals 2338 son de la pregunta local sobre la gestió de l’aigua. D’aquests 2338 vots: 2108 son a favor de la re-municipalització de l’aigua,159 en contra, 57 en blanc i 14 nuls.

  • Hem de dir que estem molt satisfetes de tot aquest procés, ha set molta feina i molta implicació per part de totes, i hem aconseguit que la ciutadania pugui dir la seva i que participi d’una democràcia real i directa, doncs segons la consulta, bona part de la ciutadania aposta per la gestió directa del servei de l’aigua. Creiem fermament que tot plegat ha set un treball d’èxit malgrat les difícils condicions, ja que durant tot el procés hem hagut de superar els diferents obstacles que ens han posat, tant des del govern central, com de l’autonòmic i com del municipal. Volem expressar la nostra preocupació per aquesta manca de voluntat política per oferir a la ciutadania mecanismes populars de participació on poder expressar allò que volem pel nostre bé col·lectiu. Aquesta manca de voluntat política va ser escenificada en la retirada de taules de vot durant tota la tarda de diumenge.

  • Per això, des d’aquí volem demanar que la Paeria escolti a la ciutadania i prengui nota d’exercicis de participació directa per a que siguin replicats, si convé per ells mateixos, tot i que esperem que si la ciutadania la interpel·la ho faci amb rapidesa i no com a l’audiència, que encara hi ha gent que està esperant la resposta que se li va prometre.

  • Davant l’anunci de la Paeria d’engegar mesures amb un fons social d’ajuda per a les famílies amb talls d’aigua, valorem en justa mesura aquesta iniciativa perquè veiem estrany que just un dia abans de la consulta i un dia desprès de prohibir-la expressament, hagi iniciat aquesta campanya. Per això, volem dir que no en tenim prou i que anirem seguint en quines condicions s’estableixen aquests acords i mirarem de que es compleixin en el cas de ser legítims.

  • Demanem també animar des de tots els medis a que la gent segueixi el vot electrònic: multireferendum.cat

Finalment volem deixar molt clar que ara s’engega un procés intern de reflexió i treball en l’ADSP però que continuarem en la lluita i ens centrarem en dos fronts oberts. Un és el tema de la re-municipalització del servei d’aigües, aspecte en el qual l’ADSP té una posició molt clara i inequívoca que aposta per la gestió directa del servei d’aigües. I d’altra banda no ens podem oblidar del model en el seu conjunt, sabem que no és un camí fàcil i el que volem és centrar-nos en el model de ciutat, un model tendenciosament privatitzador. D’aquí fem una crida a l’ajuntament perquè escolti la ciutadania i per a que aposti clarament per la municipalització de l’aigua i de la resta de serveis públics que estant controlats sota criteris de mercat.

Assemblea en Defensa dels Serveis Públics de Lleida

Deixa un comentari

ENTITATS, COL.LECTIUS, CIUTADANES I CIUTADANS DE LLEIDA EN DEFENSA DELS SEUS SERVEIS PÚBLICS