20151022. Diversos col·lectius treballem per declarar Lleida #lliuredeTTIP

Diversos col·lectius de la ciutat treballen conjuntament per declarar Lleida municipi lliure de l’Acord Transatlàntic sobre Comerç i Inversió (TTIP, acrònim en anglès)

Lleida Social, Procés Constituent i l’Assemblea en Defensa dels Serveis Públics de Lleida, que aglutinen a diversos col·lectius i entitats de la ciutat, preparen una setmana de lluita en contra de l’Acord Transatlàntic sobre Comerç i Inversió (TTIP, acrònim en anglès). Aquest, és un projecte polític transatlàntic promogut per les elits polítiques i corporatives amb la promesa d’augmentar el comerç i l’ocupació. Però la realitat és que el tractat elimina els controls de regulació social i mediambiental; les normes de protecció als treballadors i treballadores, consumidors i consumidores, i al medi ambient i la natura; i sempre interposant l’augment dels seus beneficis per davant del dret i el benefici de les persones. A més, és un exemple clar de com aquests grups transnacionals negocien, amb la connivència dels governs de torn, des de l’opacitat més absoluta per por a que les seves pretensions no siguin capgirades per la voluntat popular.

La signatura d’aquest tractat comporta la privatització dels serveis públics, essencials per la justícia i la cohesió social, passant a ser gestionats sota criteris purament mercantilistes, i la cessió de la sobirania popular a mans de les grans multinacionals, sotmeten els drets i necessitats de les persones als interessos dels mercats. La gestió dels béns, recursos i serveis públics com l’aigua, l’energia, l’educació o la sanitat quedaran sota criteris purament economicistes i les polítiques públiques i els processos de remunicipalització greument afectats o impossibilitats.

Els col·lectius esmentats presenten una setmana de lluita en contra del TTIP per tal d’informar i sensibilitzar a la gent de Lleida quins són els greuges d’aquest tractat. Començarà amb una xerrada pública a la plaça Sant Joan el proper divendres dia 23 d’octubre a les 18h amb el professor d’economia Pere Enciso i acabarà el divendres següent dia 30 amb la presentació d’una moció al ple municipal per a que es declari Lleida municipi lliure del TTIP. Així mateix, durant la tarda del divendres del ple es passaran diverses projeccions que denuncien aquest acord internacional entre EEUU i UE.

Lleida 22 d’octubre de 2015

Deixa un comentari

ENTITATS, COL.LECTIUS, CIUTADANES I CIUTADANS DE LLEIDA EN DEFENSA DELS SEUS SERVEIS PÚBLICS